Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inLeft 4 Dead

PC
Left 4 Dead
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  21 november 2008
 • Utvecklare
  Valve Software
 • Antal ägare
  48
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 8.8

Speltest av Kaze

Inskickad av Kaze den 19/03 -09 21:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Left 4 Dead är ett first person shooter spel med zombietema.

Du kan spela som 4 olika överlevare, samt spela med dina vänner som kan vara de kvarstående överlevarna, de överlevare som inte du eller någon annan styr blir styrd av en bot.

Spelet är extremt detaljrikt och jag har aldrig sett en zombie två gånger. Alla ser olika ut. När man spelar Left 4 Dead gäller det att samarbeta, springer du iväg innan de andra i gruppen är du så gott som död, zombierna kommer i klumpar, de svärmar fram, och spelets tempo är grymt skönt.

Det gäller att klara sig igenom banorna till en så kallad "Safe Point" där du kan andas ut och slappna av en stund, samt hämta skott och livlådor. Left 4 Dead ger en speciell känsla som inte andra zombiespel lyckas ge. Varenda nerv är spänd när du öppnar en dörr i de blodiga och obelysta korridorerna. Vad kan vänta på andra sidan? Tusentals zombies? Eller kanske någon specialinfekterad? Som du också kan spela som ifall du spelar med vänner (förutom witch).

Dessa är:
Boomer - En tjock typ med stora bölder utväxande på kroppen, och vad är hans specialförmåga undrar ni? Jo, han spyr på dig. Hans spya lockar till sig zombies, riktigt många.
Hunter: En krälande mycket smidig zombie, som brottar ner dig till marken och slår kraftiga slag mot dig tills någon i ditt team räddar dig.
Smoker: En zombie med en mycket lång tunga, som drar in dig och håller fast dig medans du blir skadad, även här krävs det en vän att rädda dig.
Witch: En gråtande psykiskt störd kvinna som sitter på marken och gråter, smyg förbi henne, annars är du så gott som död.
Tank: En stor zombie som bara går rakt på, hur stark som helst, och extremt svår att döda.

Ja, Left 4 Dead skapar en magisk känsla, man känner att hjärtat tar ett skutt och nerverna spännas varje gång man hör Zoey skrika "Tank!", en witch gråta och hennes snyftningar ekar i den mörka skogen, och när Louis skriker "Reloading!" medans en hel hord med zombies strömmar mot en. Left 4 dead är ett zombiespel för sig.

Vad jag tycker om spelet
Ett grymt bra spel, som Valve verkligen bör vara stolta över. Det har en magisk känsla över sig, och jag som inte brukar gilla den här sortens spel är helt tagen. Spelet är otroligt, och inte mer går att säga. Men en sak som jag verkligen känner mig tvungen till att säga är; "Köp spelet!" - du kommer inte att ångra dig.

Betyg till spelet
Grafik: Många klagar på den, men jag tycker att den är väldigt bra. Helt okej.

Spelkänsla: Magisk.

Ljud: Perfekt ljud och soundtrack, när man hör tankens vrål kan man inte göra något annat än att häpna, medans skräcken långsamt sprider sig.

Hållbarhet: Känns som att det är ganska hållbart, men inte den bästa. Jag har dock inte tröttnat än, achivimentsen är underbara.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10