Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inLeague of Legends

PC
League of Legends
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  27 oktober 2009
 • Utvecklare
  Riot Games
 • Antal ägare
  16
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8

Speltest av Pudkip

Inskickad av Pudkip den 01/02 -13 18:21

Handling / story / vad man gör i spelet
League of Legends är ett s.k. ARTS, Action Real Time Strategy. Kartan är uppbyggd av tre lanes, top lane, middle lane och bottom lane. Det är typ som vägar. Du styr en champion och försöker ta dig in i motståndarens bas för att ta sönder deras Nexus. Till hjälp har du fyra spelare till och en massa minions. Minions är typ små monster som springer omkring på alla lanes. Det kommer nya minions hela tiden.

På varje lane finns även kanoner. Du kan säkert lista ut vad de gör. Du dödar motståndarnas minions för att gå upp i level och få mer guld, som du kan köpa saker med. För att pusha vidare på lanen för att komma närmare basen, såklart. Du dödar motståndarens champions för att få mer guld, för att gå upp i level och för att det är det spelet går ut på. Ja, eller det går ju i och för sig ut på att ta sönder Nexuset, men för att göra det, krävs det i princip att du tar kål på championsen. För guldet köper du saker som gör din champion bättre.

Det finns olika sätt att köra en champion på. För att köra på ett visst sätt måste du gå efter olika builds, alltså köpa rätt saker. Det du köper spelar ingen roll i nästa game du kör. Det gör inte heller ditt guld eller din level, därför att du börjar om allt i varje match. Det enda du har kvar till nästa match är erfarenhetspoängen och Influence Pointsen (IP) du får för att ha kört matchen. För IPn kan du köpa nya champions att spela som. Du kan såklart köpa andra saker också, men det är inte viktigt. IP är alltså en sorts valuta i LoL. Det finns även Riot Points, fast de köper du för riktiga pengar.

Har du spelat DOTA eller något i den stilen, kommer du absolut att känna igen dig. Just i DOTA 2 och LoL ser allt i princip likadant ut. Jag har inte spelat så mycket (inga) andra ARTS, så jag har väl inte så mycket att jämföra med. Det finns många olika champions, jag kan inte namnet på alla.

- Lite onödig information -

Om du gör fel, genom att spela dåligt, kommer folk hela tiden säga att de ska rapportera dig. Bry dig inte om det. Det är ingen fara. För det första kan man inte bli bannad för att spela dåligt. Bara typ spela med de som är sämre. För det andra tror jag faktiskt inte att de brukar gå igenom rapporterna. För övrigt uppdateras spelet ganska ofta. Anledningen är antagligen nya champions mm.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är ganska kul. Det är kul att köra med kompisar, det finns många champions, blir man trött på en kan man alltid spara till en ny. Sen så finns det såklart olika spellägen. Jag har kört fyra stycken, jag tror att det finns fem. Det jag berättade om ovan, är antagligen det mest populära spelläget.

Jag rekommenderar spelet, därför att det är gratis, det är väldigt många som spelar det, vilket betyder att du nästan aldrig behöver vänta jättelänge innan du får köra en match och för att det, enligt mig, är ett bra spel.

Betyg till spelet
Spelet får en åtta i grafik, därför att grafiken är helt ok, kanske inte den bästa. Men den duger absolut. Jag påstår att grafiken inte är det viktigaste för mig.

Spelkänslan får en nia, därför att det är kul, i alla fall om det går bra. Går det dåligt är det såklart inte lika kul… Men går det bra, kan det vara riktigt roligt. Man får en trevlig kick när man får en snygg kill.

Ljudet får en sjua. Musiken är inte så värst bra, eller jag hör typ aldrig den. Det kanske inte ens är musik? Fast annars är väl ljudeffekterna ganska bra. Det finns så kallade taunts, det är typ som skämt eller ”haha nu ska jag döda dig” eller något i den stilen. Alla champions säger sådant ibland. Det är rätt så kul, fast inte tillräckligt. Jag nämnde att grafiken inte är det viktigaste, fast ljudet är nog ännu mer oviktigt.

Hållbarheten får en åtta. Det är kul. Det säger jag inte emot. Men jag tror att det är väldigt lätt att tröttna på det, även fast det finns många champions och spellägen. Dock så är det gratis, så du behöver inte känna att du har lagt ner en massa pengar på ett dåligt spel.

Totalbetyg: 8 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9