Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harry Potter och den flammande bägaren

PC
Harry Potter och den flammande bägaren
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 november 2005
  • Utvecklare
    Electronic Arts
  • Antal ägare
    263
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 8.2

Speltest av Fleur

Inskickad av Fleur den 13/10 -08 15:05

Handling / story / vad man gör i spelet
Det här är det fjärde Harry Potter spelet.

I spelet får du börja vid Quidditch VM där dödsätarna härjar på lägerplatsen. Då måste du ta dig tillbaka till flyttnyckeln som kommer ta dig till Hogwarts, till Dumbledores kontor där minnessållet nu finns tillgängligt. Där kan du välja nivå eller bana. Det är bara en bana som är upplåst från början. Du måste köra den för att komma vidare till nästa. Sen måste du börja samla magiska trekampssköldar.
Nu kommer du behöva samla magiska trekampssköladar för att låsa upp nästa nivå. På varje bana finns det ganska många trekampssköldar. Men de är inte så lätta att få tag i! Du måste leta och slåss mot olika varelser.
Under tiden du spelar samlar du Bertie Botts Bönor i alla smaker. De kan du använda för att köpa olika samlarkort som kan hjälpa dig på vägen mot det allra sista, striden mot Lord Voldemort.
Du samlar också chokladgrodor. De används för att väcka din karaktär om du svimmar. Du kan spela som Harry, Ron eller Hermione. Man kan spela upp till tre spelare samtidigt. De karaktärer som inte spelas styrs av datorn.
Du måste leda Harry, Ron och Hermione genom banorna, som ibland kan vara riktigt svåra och krångliga. På många ställen finns det hemliga gångar och vägar som kan göra det lite lättare för dig. På många ställen måste du klättra, dra i eller lyfta saker för att komma fram. Ibland är du tvungen att släcka eldar för att komma förbi oskadd. Det är i sådana här situationer samlarkorten kan hjälpa dig. De kan förstärka din förhäxningskraft eller livskraft, göra att du inte bränns lika mycket av elden eller göra så att livskraften fylls på när du står brevid en vän med samma kort. På nästan varje bana finns det små extrauppdrag som du måste klara av för att få samlarkort. Det kan vara att du måste förhäxa saker eller hitta ett försvunnet samlarkort.
Du måste också leda Harry genom de farliga uppgifterna i Den Magiska Trekampen. Du får visa din flygskicklighet när du försöker undkomma en stor eldsprutande drake, ge dig ner i svarta sjöns iskalla djup för att rädda Ron och till sist ta dig igenom en rörlig labyrint med piskande grenar lite här och där innan du möter självaste Lord Voldemort i en strid på liv och död.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är klurigt och det tar inte bara en dag att spela klart det. Man måste klura och gå tillbaka till banor man tror att man är färdig med och hittar ständigt nya, väl dolda sköldar. Det finns samanlagt 38 trekampssköldar, och många av dem är riktigt kluriga att få tag på. Det gillar jag.
Grafiken och spelkänslan är riktigt bra. Många av banorna är väldigt bra gjorda, på ett ställe är till exempel i örtlärans växthus, och det ser ut som man tänker sig att det ska göra. Det känns att man är på Hogwarts. Det är härligt. En sak som helt klart drar ner beyget lite grann är att det ofta är mörkt på banorna, som man är ute och springer på Hogwarts mitt i natten under en mörk ovädershimmel där det blixtrar. Det här kan vara riktigt jobbigt i längden, man ser inte vad som finns framåt eller var man kanske ska prova att gå när man har sett en trekampssköld som man inte vet hur man ska komma till. Det kanske beror lite på vad man har för skärm, men ett råd är att inte spela på en gammal skärm. Jag gör det och jag ser ingenting. Vissa banor är dock ljusare på vissa ställen och i de magiska trekampsuppgifterna ser man rätt bra. Ljudet är ganska bra. Musiken är sämre än det övriga ljudet. Rösterna är väldigt bra, de stämmer överens med filmen och är inte skrikiga eller högljudda på ett jobbigt sätt. Riktigt bra.
Det här är ett spel som Harry Potter-fans borde satsa på. Man får verkligen en känsla av att dras in i Harry Potters värld. En sak som är lite sämre är formelkastande. Samma knapp används för alla förtrollningar och det kan vara störande om man står brevid en grind och ska förtrolla en blomma och så börjar man dra i grinden i stället. Det är inte kul. När man står och ska förhäxa en varelse väljer datorn vilka förhäxningar man ska kasta, vilket kan vara lite störande ibland. Ibland måste man först kasta en förtrollning för att kunna kasta en viss förhäxning. Jobbigt!

Betyg till spelet
Grafiken: Grafiken är väldigt härlig, men mörkret på banorna drar ner betyget. En välförtjänt nia.

Spelkänslan: Spelkänslan är väldigt bra, men ibland blir banorna lite för kluriga, i alla fall om man spelar i näst intill totalmörkar. En åtta.

Ljudet: Ljudet är urbra! Men musiken blir lite störande i längden, men den är inte med i sälva spelet utan bara i början. En riktigt stark tia.

Hållbarhet: IBalnd känner man att en bana tar slut för fort eller att man bara vill köra mer. En åtta.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8