Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harry Potter och den flammande bägaren

PC
Harry Potter och den flammande bägaren
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 november 2005
  • Utvecklare
    Electronic Arts
  • Antal ägare
    263
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 8.2

Speltest av Nois12

Inskickad av Nois12 den 06/02 -07 21:10

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta är det fjärde Harry Potter spelet som gjorts, och detta är ett väldigt lyckat! Man kan vara Harry, Ron eller Hermoine. Först kommer man att fly från en lägerplats med dödsätare. Sedan kommer man göra massa lektioner så man lär sig hur man handskas med trollformlerna. Sedan kommer man att vara vid Hogwarts utomhus, och det är där som allt börjar. Man ska samla minisköldar för att få en trekampssköld. Det finns även väldigt många andra trekampssköldar som är väl dolda. Man kan även samla Berte Botts bönor, förhäxa drakstatyer och annat, och detta får man trollkarlskort av. När man har samlat på sig några trekampssköldar kan man gå till nästa nivå, som är Den förbjudna skogen, där man ska fly ut. Sedan kommer det massor av andra nivåer. Den sista är Voldermort, och den är väldigt svår.
Man kan även köpa trollkarlskort för bönor man hittar. Korten man köper ger en massa positiva saker som hjälper en att klara nivåerna. När man har köpt 6 kort i samma set får man ett "Extrakort" som är mycket bättre än andra kort. Ju högre set man kommer till blir det bara bättre och bättre kort. Innan man börjar spela får man välja upp till 3 kort per karaktär.
När man väl spelar kommer det att komma massa otäcka varelser som man skall döda. Ifall man lyckas döda det får man ett kort som gör att man får ett övertag mot det. Dessa kort kan man använda nästa gång man startar banan.
När man avslutar banan kommer det komma upp en magimätare som visar hur bra man är. Man kan gå upp i nivåer ju mer kast man gör. Man kan även bemästra trollformler, fast då får man inga poäng av dem. Av poäng fylls magimätaren och när den är full går man upp en nivå och det kommer massa kort man kan köpa.
I detta spel kan man spela upp till 3 spelare.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet har massa bra frunktioner, och spelkänslan är grym! Ibland kan man sitta med det i flera timmar! Det är mycket bra handling och det tar lång tid att varva. Det tog dock en ganska lång stund att lära sig, men när man kommer in i det är det grymt bra! Jag gillar att man kan kasta så många besvärjelser, så man inte tröttnar på dem.
Jag tycker också att det är en bra idé att kunna köpa kort som ger positiva saker. Jag har haft spelet i snart ett år, och jag har inte hunnit köpa alla än!
Det är kul också, enligt mig, att man får välja karaktär!
Spelet har också grym grafik, så jag säger bara: Köp det!!

Betyg till spelet
Grafiken är som sagt grymt bra, det finns så många olika miljöer, och det tycker jag är hur bra som helst! Man kan nästan tro att det är på riktigt! Fast jag har hittat ett par ställen som det är tveksamt, fast dem är väldigt få, så därför får grafiken ändå en 9:a.
Spelkänslan då? Jag kan sitta med det i minst 4 timmar, så den får utan tvekan en 10:a!!
Ljudet är väldigt bra, fast man hör samma saker många gånger, monstren låter exakt likadant hela tiden, karaktärerna har inte så många olika meningar som de säger, fast musiken är bra, och därför får ljudet en 7:a.
Hållbarheten är hur bra som helst, aldrig något problem med den! Den får nog också en 10:a!

Så, vad jag vill säga till alla som läser detta: Köp spelet!Allt är hur bra som helst, utom ljudet, fast det ignorerar man lätt! Så, vad sitter du här för?! Åk iväg och köp spelet!!

Totalbetyg: 9 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10