Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harry Potter och den flammande bägaren

PC
Harry Potter och den flammande bägaren
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 november 2005
  • Utvecklare
    Electronic Arts
  • Antal ägare
    263
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 8.2

Speltest av ReRukishou

Inskickad av ReRukishou den 06/01 -06 22:55

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med en inledning från boken, Harry Potter och den Flammande Bägaren för att sätta oss in i spelet.
Sedan får man börja köra på fältet efter världsmästerskapen i Quidditch då dödsätarna attackerar och man ska, antingen som Harry, Ron eller Hermione, ta sig tillbaka till flyttnyckeln i form av en sko.
På vägen till flyttnyckeln möter de lite Dugbogar och så några få dödsätare som är i vägen, dessa tar Rons pappa, Arthur Weasley, hand om och låter dig och dina vänner ta sig vidare tills banan tar slut väl framme vid flyttnyckeln.

Senare får man köra olika banor som man ska klara och få tillräckligt "Triwizard shields" för att låsa upp en ny bana, och så tar du dig igenom detta HP spel!

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar, och har alltid gjort, böckerna, filmerna och spelen om Harry Potter och hans vänner, och inte minst den fjärde i serien, Harry Potter och den Flammande Bägaren (Goblet of Fire)!
De tidigare spelen har jag alla haft, kört och klarat på Nintendo Game Cube så jag vet inte hur de tidigare HP spelen till PC har varit, och jag vet inte heller hur detta HP spel är till Game Cube, men annars kan jag säga att jag känner mig lite besviken på hur spelet är utformat!
Jag gillade den stilen som var tidigare då man bara gick omkring runt på den magiska skolan, Hogwarts, och fick grejor att göra vart efter man förflyttar sig.
Nu har man ju några, och bara några, banor som man ska ta sig genom för att klara spelet!

Trots detta tycker jag itet att spelet är dåligt, spelkänslan är helgrym och grafiken är toppen m.m!

Betyg till spelet
Grafik [8 av 10]
Grafiken är verkligen utmärkt men inte så bra som den skulle kunna vart, därför ger jag den bara en 8:a, men en 8:a är i alla fall bättre än en 7:a och lägre, eller hur?

Spelkänsla [9 av 10]
Spelskänslan är alldeles för otroligt skön, speciellt om man har en handkontroll som man kan koppla in i USB-porten i din dator.
Bara tanken på att med en knapp kan man få nästan vilken förtrollning eller förhäxning som helst beroende på vad ditt mål är, med en knapp skjuter du nästan vilken förhäxning som helst beroende på ditt mål och ditt läge och sedna med en knapp göra en accio och kalla till dig föremål som är utanför din räckvidd gör det hela att verka helt otroligt!

Ljud [7 av 10]
Ljudet är bra, men inte toppen.
Lite då och då hör man små fraser från Harry, Ron, Hermione eller någon annan och lite då och då hör man att karaktärerna ropar trollformelns namn när de kastar en.

Hållbarhet [6 av 10]
Hållbarheten är ungefär som med ljudet, det är bra men inte toppen.
Bara att det är några, och inte många, banor istället för ett fritt Hogwarts sjunker hållbarhetens värde en enormt!
Och sedan att man bara ska hita några sköldar för att uppnå nästa bana så att man kan klara spelet så fort som möjligt.

Totalt [7 av 10]
Även om det finns så många minus finns det även många plus, t.ex är det en klart underbar känsla att styra när man flyger på sin kvast i den första uppgiften och när man kastar förtrollningar och förhäxningar så fritt som man kan göra i detta HP spel!

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 9