Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inHalf-Life 2: Episode One

PC
Half-Life 2: Episode One
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  2 juni 2006
 • Utvecklare
  Valve Software
 • Antal ägare
  118
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.8

Speltest av kazath

Inskickad av kazath den 15/10 -06 11:52

Handling / story / vad man gör i spelet
I slutet av Half Life 2 söver G-man ner dig i hypersömnen, men det finns några som inte är helt nöjda med det. Vortigaunts befriar Gordon och han vaknar upp igen under en massa rubbel utanför Citadellet, och en ny uppgift nalkas för mannen med kofoten. Den svarta materia generatorn är förstörd och Citadellets självförstörelsefunktion har satts i verket. För att rädda livet på rebellerna som fortfarande är kvar i staden måste Gordon och Alyx ta sig in i Citadellet och stänga av härdsmältningen på reaktorn samtidigt som nya hemligheter uppenbarar sig i Half Lifes spelvärld.

Vad jag tycker om spelet
Uppföljaren till Half Life 2 är någonting man verkligen vill skaffa. Grafiken från det gamla spelet är uppdaterat och utvecklarna har lagt in nya belysningar och förbättrat anisktsrörelserna runt munnen. Nu reflekterar t.o.m tänderna soljus och HDR motorn är uppdaterad. Source motorns fysik har uppdaterats rejält och detta är ett spel jag rekommenderar till alla som har spelat följande: Half Life, Half Life 2.

Betyg till spelet
Grafik

Om det finns några utvecklare i världsklass att göra grafik så är det killarna i Valve. Ni som tyckte att grafikmotorn i Half Life 2 var bra kommer att bli slagna av förvåning när solljus reflekteras på allt samtidigt som ögonens pupiller reagerar som dem ska i ljus och mörker.


Spelkänsla

Absolut underbart! När det gäller spelkänsla har Valve överträffat sig själva och gjort det spelet som känns mest realistiskt ut i hela världen (min åsikt). Även dock så tycker jag att Antlions kan komma i lite för stora nummer.


Ljud

Motsvarande Half Life 2 så är ljudbuggarna ett minne blott och nu är ljuden mer realistiska än någonsin. När Alyx pratar kan man inte undgå att höra ett enda ord och när ett raketgevär avfyras låter det fantastiskt när det flyger in i ett hus eller ett Gunship som sedan kraschar ner och bryter sönder träplankor och knuffar undan tunnor!


Hållbarhet

Spelet kan köras om och om igen för det finns alltid några småställen man missar när man klarar ut det första gången. Replikerna orkar man höra om och om igen och det bästa är när man skjuter en fiende ramlar hans kropp aldrig ner på samma sätt igen.

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9