Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Half-Life 2

PC
Half-Life 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    16 november 2004
  • Utvecklare
    Valve Software
  • Antal ägare
    653
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.5

Speltest av Corax

Inskickad av Corax den 07/09 -05 07:31

Handling / story / vad man gör i spelet
Du vaknar upp i en tågvagn nånstans, du vet inte vart du är eller vad du ska göra. Det enda du vet är att du nu jobbar åt den mystiske G-man från det första spelet. Det har än en gång blivit dags för Gordon Freeman, den mest osannolike hjälten genom historien att plocka fram kofoten och rädda världen.

Du kliver av att tåget när det kommer fram till en stad vid namn City 17, och du märker ganska snart att allt inte är som det ska. Combine soldater patrullerar på vägarna och hela staden styrs av en man vid namn Dr.Brain, till folkets stora förtvivlan. Invånarna i City 17 har startat en liten motståndsrörelse som man senare kommer att få hjälpa vid ett flertal tillfällen.

När Gordon ska gå igenom en ''Combine kontroll'' så fastnat han där och blir tvingad att följa med in i en byggnad, och blir eskorterad till ett rum längst in. Just när man tror att löppet är kört så visar det sig att en av vakterna är Barney, säkerhetsvakten från Black Mesa.
Barney hjälper Gordon att fly från förhörsrummet och ut i staden, och det är nu det riktiga äventyret börjar.

Vad jag tycker om spelet
Ja, vad kan man säga? Inget spel har någonsin varit så efterlängtat och haft så höga förväntningar på sig som Half - Life 2. Ändå lyckas Valve med att leverera mer än vad begärde. Det finns ingenting som slår känslan av att ha hur höga förväntingar som helst och bli positivt överraskad.

Designen är helt underbar och utvecklarna har fortfarande inte gett gordon någon röst, vilket jag tycker helt suveränt då man får sin egen personliga bild av honom medans man spelar. Grafiken är det bästa jag ahr skådat hittils i vilket sammanhang som helst. Source motorn målar upp de mest fantastiska landskap och byggnader du kan föreställa dig. Ljussättningen är även den helt suverän och man lever sig verkligen in i spelet.

Röstskådespeleriet är nog det bästa jag har hört och man märker att Valve har lagt ner oerhört mycket energi på att skapa verklighetstrogna karaktärer, och de har verkligen lyckats! Att dessutom begåva karaktärerna med sina egna ansikts animationer säger väl egentligen allt?

Dessutom utspelar sig handlingen hela tiden i första persons perspektivet. Inga tråkiga mellansekvenser här alltså.

Jag måste även få med Gravity Gun här. Det här är nog det roligaste inslaget som någonsin har varit ed i ett FPS. Att skapa ett vapen som gör att man kan leka lite hur man vill med omgivningen är bara det helt otroligt, men på sättet de har placerat in det. Half - Life 2 är det FPS:et någonsin, om inte det bästa spelet. Det lever upp till alla förväntningar och slår lätt alla konkurenter.

Betyg till spelet
GRAFIK: En solklar 10:a. Source motorn är ett teknologiskt monster som överträffar allt annat du har sett i ett FPS innan.

SPELKÄNSLA: Du måste spela det här spelet för att förstå hur inevelse fullt det är! Det kommer att dröja länge innan något spel kommer att slå den känslan man får medans man spelar Half - Life 2. 10

LJUD: Alla vapen låter som de ska, skådespelarna är det bästa jag ahr hört inom dataspelsbranchen. 10

HÅLLBARHET: Det känns som om det är något kort, men återspelsfaktorn är hög då det finns väldigt många små detaljer att upptäcka. 10

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10