Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGrand Theft Auto: San Andreas

PC
Grand Theft Auto: San Andreas
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  10 juni 2005
 • Utvecklare
  Rockstar North
 • Antal ägare
  744
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.5

Speltest av manistheman

Inskickad av manistheman den 26/05 -08 07:10

Handling / story / vad man gör i spelet
Speltest - Grand Theft Auto: San Andreas – PC

GTA-serien är en av de mest kända spelseriena som finns, och inte nog med det. Grand Theft Auto: San Andreas har sålt över 3 miljoner exemplar bara till PC. Så det är ett populärt spel.

Handling

År 1992

Carl Johnson (kallas för CJ) återvänder till San Andreas då han har fått reda på att hans mor blivit mördad. Väl hemma i sitt område ser han att hans gäng är splittrat och nedtryck mot andra gäng som Ballas och Los Santos Vagos.
CJ bestämmer sig att börja om på nytt och ta över gatorna runt om staden Los Santos.
Men ingen går att lita på. Gängen, knarklangare, snuten och kanske till och med släkt och vännerna kan föråda CJ.

Kampen har bara börjat…!

Vad jag tycker om spelet
Helt klart är San Andreas den bästa delen i serien. Det lär vi få se när Grand Theft Auto IV kommer vilket som verkligen är bäst. Men jag kan nästan försäkra att det är ett av de bästa spelen till PC!
Det går att göra väldigt roliga saker, på hela spelet. Du kan köpa många och snygga kläder till CJ, du kan skaffa nya frisyrer, äta mat, spela biljard, bjuda flickvännen på middag, råna en butik och mycket mer.
Vilket gör att San Andreas både bli stort och långt.

Världen där du spelar heter just San Andreas som är en ö. Det finns tre stora städer i San Andreas som heter Los Santos (baserat på Los Angeles), San Fierro (baserat på San Fransisco) och Las Venturas (baserat på Las Vegas).
Hur ser man då att dom är baserade på riktiga storstäder?
Jo, det finns många kända plater/saker i städerna.
I Los Santos finns bland annat en liknande Hollywood-skylt, i San Fierro branta gator och en liknande Golden-Gate bro och Las Venturas för många kasinon och den kända pyramiden.

Nu går det även att träna upp Carl’s egenskaper så som styrka, kondition, vapenskicklighet, fordonsskicklighet, respekt och väldigt mycket mer kan jag lova.

Det finns även ett multiplayer-läge i spelet. Då måste du först hitta en gömd multiplayer-markör i närheten. En är CJ och din kompis kan vara allt från en polis till en brandman.

Något jag även gillar med San Andreas är att det är dramatiskt och mycket spännande. Man blir nästan alltid förvånad när det händer något oväntat.

Spelet är som jag har skrivit, långt och stort. Det är över 100 uppdrag och spelet kan ta upp till 30 timmar att klara första gången. Kör du sedan om det tar det nog 20 timmar, vilket låter ganska lite. Men eftersom världen i spelet är så stor så känns spelet väldigt långt.

Det finns också lite mystiska saker i spelet. Det finns liksäckar i öknen och det sägs att när man är uppe på ett berg vid midnatt så ska man höra sjungade röster.
Såna saker finns i San Andreas och ibland får jag inte nog på att tänka på det. För allt är så mystiskt och underligt.

Betyg till spelet
Nu ska jag sätta betyg till San Andreas.

Grafik
Jag tycker att det finns ganska många spel till PS2 som är klart snyggare än San Andreas. Arbetet på hela världen verkar ta tid och inte nog med det så är det ju trots allt en av spelvärlden största världar. Men allt ser väldigt bra ut när vi kommer till hus, byggnader, skyskrapor osv. Männskor ser helt okej ut, men ser inte ett dugg verkliga ut.
Jag ger grafiken en sexa!

Spelkänsla
Under hela äventyrets gång spelar du som CJ. Efetrsom du både kan byta kläder, frisyrer och bygga upp muskler så kan du göra honom som du vill att han ska se ut. Det gillar jag, frihet.
Kontrollen sitter felfritt och man klarar av att göra uppdragen med en fantastiskt bra spelkontroll.
Jag ger spelkänslan en nia!

Ljudet
Musiken är grymt bra. Även om den nästan bara hörs när du åker i bilar men det är verkligen coolt att det finns många radiokanaler.
Röstskådespeleriet är något av det bästa jag har sett. Väldigt inpassande och mycket bra gjort av skådespelarna.
Ljudet få en solklar tia

Hållbarheten
Ja, du klarar San Andreas mellan 20 och 30 timmar. Det är långt. Det finns dock nästan inget kvar att göra då förutom att spraya för klottertags och leta efter ostron. Men det är nästan för svårt att hitta. Kör hellre om spelet igen.
Hållbarheten får en sjua.

+ Härlig story, riktigt bra musik, röstskådespeleriet, stor miljö och varierande
- Buggigt, ibland jobbig kamera

San Andreas måste köpas. Det är ett spel som inte bara går att missa. Är du inte myndig får du allt vänta tills du blir det och köpa det då.

//Manistheman

Totalbetyg: 8 Ljud: 10 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9