Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Grand Theft Auto III

PC
Grand Theft Auto III
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 maj 2002
  • Utvecklare
    DMA Design
  • Antal ägare
    614
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 8.1

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 01/01 -06 19:54

Handling / story / vad man gör i spelet
I början av spelet i ska du göra ett rån tillsammans med Catalina som tillhör gänget Colombian Cartel. Ni rånar stället ni ska och allt verkar gå lysande, men när ni ska fly i eran flyktbil skjuter hon och förråder dig. Hon flyr i väg i bilen och du blir liggande där skadad tills polisen kommer och fångar dig. Nu ska du föras till ett fängelse genom en fångtransport. Men när ni kör över bron till den andra staden i spelet så sprängs bron av Colombian Cartel, eftersom flera andra tjuvar är ombord på fångsttransporten. Flera brinnande fordon ligger på bron och nu är bron sönder, men du och en som kallas 8-ball överlever. Efter ett antal uppdrag kommer du att träffa honom och få göra uppdrag för honom men först erbjuder han dig ett jobb hos den stora bossen Lugi som äger en bar. Nu måste du göra mycket smutsjobb och annat för att till slut få din "revance" mot Catalina.

• Hidden Paket •

Det finns 100 olika sådana här paket och dom är gömda på lite olika ställen i dom tre världarna. Dom kan ligga på både svåra och lätta ställen. Dom kan vara gömda var som helst så det kan ta ett tag innan man har fått tag på alla. Efter man har hittat 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 80, 100 hidden paket så får man ett vapen som finns i spelet. När man har hittat alla paketen får man en Bazuka. Hidden paket ser ut som ett vitt paket och man kan börja med att hitta det första paketet där spelet börjar.

• Rampage •

Det finns ett tiotal sådana här uppdrag i spelet och dom går ut på att tillexempel att döda 35 gängmedlemmar på 60 sekunder eller något i den stilen. För varje värld du kommer till så blir rampagen allt svårare och om du kommer till tredje världen måste du till exempel döda 40 gängmedlemmar på 60 sekunder så svårighetsgraden blir svårare för varje värld. Hur hittar jag dessa rampage? Jo dom ser ut som en dödskalle på en blå snurrande cirkel. För dig som vill komma i gång med detta så hittar du ett rampage inom synhåll där man börjar i spelet alltså på bron till andra världen.


• Unique Jums •

Det finns ett antal olika platser i Grand Theft Auto 3 där man kan hoppa med bilen på ett gupp, trappor etc. På några av dessa specifika ställen i spelet finns det Unique Jumps. Så om du ser ett ställe där du kan hoppa med bilen ta chansen du har ju chansen att åka på ett unique jump.

• Bonusuppdrag •

Man kan även leka brandman, ambulansförare, taxichaufför, polis och tjäna en förmögenhet i pengar på det. På taxi så kör man olika personer i omgivningen till olika platser och du ska köra dom på allt kortare tid när du har lämnat av jättemånga. När man kör brandman åker man runt i staden och släcker olika bränder och det är samma visa som på taxi det går på allt kortare tid när man har släckt fler bränder och man kan tvingas åka tvärs över staden som du befinner dig i. När du är ambulansförare ska du plocka upp personer som blöder och är skadade och köra dom till sjukhuset det blir allt svårare för varje nivå. Till sist så ska du hämta jättemånga personer på flera olika ställen i staden. Om man kör köra polis ska man stoppa tjuvar från att rymma i väg genom att krocka och på andra sätt stoppa föraren.


• Vapen •

Det finns inte så speciellt många vapen att välja igenom utan det finns ett vapen för varje vapensort. Det finns en pistol och en sorts granat och så vidare. Men dom vapnen som finns i spelet duger åtminstone dom var jättebra då Gta 3 kom ut men nu är jag van vid jättebra vapen eftersom jag har spelat Vice city och San Andreas.

• Fordon i spelet •

Det är ju ingen översvämning och ingen vidare variation när det gäller fordonen, för det mesta ser man samma fordon rulla på gatorna men det är klart det finns ju ovanliga bilar också. Banshee finns bara på ett ställe på första världen men på andra världen finns den lite överallt och det finns någon "lantbil" som bara finns i en park. Det är lite logiskt och verklighetstroende när det gäller bilarna för att snabba och sportiga bilar dom går sönder lätt medan lastbilar tål mycket mer krockar. Det finns ett slags flygplan i spelet men det är inte bra och flygstunden varar endast ett par sekunder.

• Världarna •

Ni som inte har blivit klok på det här med världarna, Vad då världar? Jo det är så här att det finns tre olika världar i spelet med andra ord tre städer. Det går en bro i mellan varje stad men i början av spelet är alla broar sönder men desto fler uppdrag du klarar så kommer broarna att lagas efter hand. Dom tre olika städerna är Staunton Island, Shorside Vale och Portland. Den första världen är Portland den andra Staunton Island och den tredje är Shorside Vale.

• Gäng •

Det finns olika gäng i spelet och dom har sina olika platser och egenskaper. Du kommer att få flera uppdrag i spelet som kommer leda till att du får flera gäng i mot dig. Du kommer att märka vilka gäng som är i mot dig och du kommer att känna igen dom för att dom springer efter och skjuter på dig.



• Radiokanaler •

Detta är en egenskap som skiljer Grand Theft Auto från många andra spel det finns radiokanaler i spelet. Om du går in i bilen kan du lyssna på musik och det finns alla olika sorters musikstilar som Jazz och pop.

Vad jag tycker om spelet
Grand Theft Auto 3 är ett jätteroligt spel som jag rekommenderar varmt till alla Grand Theft Auto älskare det är inte så jättelätt att klara ut alla uppdragen utan man får kämpa för det. Man kan leta efter hemliga paket ha krig med olika gäng och göra mycket annat skoj när man inte gör några uppdrag. Även om du har klarat ut hela spelet utan fusk och bara det är en upplevelse för livet så kan du köra polisuppdrag för att maxa dina pengar. Du kan ju också försöka klara ut spelet till 100 % och då ska man klara alla bonusuppdrag och storyn. Man måste till och med hitta alla hidden paket, rampage och Unigue Jumps. Det finns inte mycket mer att säga om spelet förutom att det är makalöst.

Betyg till spelet
*Grafik: Ja den är väl bra när det är perfekt väder annars är den lite mörk och man har svårt för att se saker så den får en 6:a.

*Spelkänslan: Ja den kan man inte klaga på för att det är verkligen en sann utmaning att klara spelet till 100 % och när man försöker för fullt så fastnar man och sitter som klistrad vid datorn.

*Ljud: Det är bra mycket bra sånger i radion i dom olika bilarna i spelet.

*Hållbarhet: Det håller i flera månader det gjorde det i alla fall för mig.



• 18 års gräns på spelet •

Spelet är väldigt våldsamt och bör inte spelas av någon under 18 år egentligen, det är 18 års gräns på spelet. Du kan alltså inte gå till affären och köpa spelet själv utan du får ha en vuxen med dig om du är under 18. Om du tål blod och har spelat actionspel så kommer du nog tåla spelet rätt så bra. Man kan skjuta av armar och huvud så om du är känslig köp EJ spelet.

Mvh/ Presentation.

Totalbetyg: 9 Ljud: 10 Grafik: 6 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10