Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Football Manager 2008

PC
Football Manager 2008
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    19 oktober 2007
  • Utvecklare
    Sega, Sports Interactive
  • Antal ägare
    37
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 5.5

Speltest av David

Inskickad av David den 13/07 -09 10:55

Handling / story / vad man gör i spelet
Football manager 2008 är ett spel där du styr ett fotbollslag. Du kan välja precis vilket lag du vill. Du kan vara en toppklubb som Manchester United eller ett bottenlag som Hull. Båda lagen jag tog var i från Premier League (England). Men du kan även välja lag från La Liga (Spanien) eller Serie A (Italien). Men tänk på en sak när du väljer lag, desto större klubb du väljer desto högre krav har du på dig. När du väljer lag så står det hur bra klubben är.

När du väl har valt lag så välkomnas du av klubben och du får veta vad de kräver av dig. Sen sköter du laget, du väljer en startelva, köper och säljer spelare. Göra pressmeddelande till media. Då kan det vara att du snackar om matchen som ni vann dagen innan eller att ni snart ska spela en viktigt match och hur du känner inför den.

När du är i klubben gäller det också att se till att spelarna är nöjda och trivs i klubben. Om en spelare inte får spela kan han börja klaga och vill lämna klubben. Sen kan de reagera på ditt beteende och hur du sköter laget.
Det gäller att hitta en balans så att alla spelarna är nöjda och det är inte helt enkelt.

Hela spelet går ut på att leda ditt lag så gott som det bara går. Sen kan man givetvis byta klubb om man vill, det går också att få landslagsuppdrag.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är helt okej spel. Det är väldigt verklighetstroget och man får göra mycket som man också gör i verkligheten. De som är synd är att alla dessa pressmeddelanden man gör under spelets gång är i princip samma varje gång. Sen på Football manager är det mycket simulering. När det händer så spolar man fram i tiden och då kan man inte göra någonting, utan man sitter och väntar tills det är klart och de kan ta någon minut eller två. Det är de som jag tycker är de absolut jobbigaste med spelet.

Sendan är de svårt att jämföra med de äldre spelen men en skillnad är att på de äldre spelen som Football manager 2005 kunde man inte skriva pressmeddelanden men det kan man göra nu, det gör att spelet blir lite roligare.

Matcherna som man spelar kan man välja hastighet på och det tycker jag är jättebra för man ska spela runt 50 matcher på en säsong och då är det ganska skönt att en match inte tar mer än 5 minuter.

Men spelet är helt värt att testa i alla fall. Men om man ska spela det här spelet så ska man ha mycket tålamod och känna att man har tid.

Betyg till spelet
Grafiken på spelet är helt okej, det är snyggt gjort men det jag saknar är bilder på alla spelare på spelet. Av någon konstig anledning är de bara bilder på vissa spelare.

Spelkänslan är okej men inte mer. Tyvärr kommer jag inte in i spelet när de hela tiden ska avbrytas med dessa simuleringar. Men när man väl spelar matcherna då är man inne i det och även när man ska köpa och sälja spelare.

Ljudet finns i princip inte. De enda ljud som finns på spelet är publiken på matcherna och det blir så uttjatat så att jag stänger av det.

Hållbarheten på spelet är inte särskilt bra. Spelet är roligt ett tag, kanske första säsongen av spelet, men sen när man ska börja inför en ny säsong så känner man inte samma glöd. Kanske inte så konstigt när det nästan tar upp till ett dygn att klara en säsong.

Totalbetyg: 4 Ljud: 1 Grafik: 5 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 5