Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Final Fantasy VII

PC
Final Fantasy VII
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    31 maj 1998
  • Utvecklare
    SquareSoft
  • Antal ägare
    93
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.8

Fler fusk

Guide

Inskickat av ramtin93 den 17/11 -06 22:03

detta är en guide genom hela final fantasy 7

SKIVA 1
Starta genom att tömma vakten, som ligger närmast skärmen vid tåget, på 2 potions. Nu kommer två vakter som du med lätthet kan spöa. Kuta sedan o snacka med Barret där du får döpa dig själv och honom. (Jag föreslår att du inte döper om dem för att jag använder deras original namn i denna guide) När du sprungit in i dörren så ska du prata med Barret och Jessie. När du ska igenom en dörr så ska du prata med Jessie så öppnar hon den. Ta en Phoenix Down som ligger i kistan innan hissen. Ta sedan hissen ner och följ trapporna ner. Där Jessie är finner du en potion. Fortsätt ner till en Saving Point och spara. Sedan ska du plasera bomben och möta bossen. Attackera honom medans hans svans är nere.
Sedan har du 10 minuter på dig att rymma. Glöm inte Jessie som har fastnat med foten. Ta dig ända upp och snacka med alla för att få upp dörrarna. Följ dina kompisar ut och allt kommer att explodera.
Ta dig upp för trappen och du stöter på en flicka med blommor (som du såg i introt) som blivit omkullputtad. Hon heter Aeris men kommer inte att gå med i ditt lag ännu. Ta alternativ 2 och sedan alternativ 1 för att få möjligheten att köpa en blomma utav henne.
Sedan ska du bege dig nedåt tills du blir anfallen av Shinra soldater. Om du vill så kan du ta alternativet "...later" hela tiden med du får mer EXP, AP och GIL om du slåss med dem. Efter ett tag blir du omringad och då kommer du att kasta dig över bron ner på tåget. Här träffar du Barret och de andra igen.
Ta dig till slutet av nästa vagn och prata med Jessie två gånger. Då ska ni efter en ID kontroll vara framme. Nu ska du ta dig till baren "7th heaven" som Barret står utanför. Säg åt honom att flytta på sig. I baren kan du välja att ge blomman du köpte till Tifa eller Marlene. Gå sedan mot utgången så kommer Barret in. Följ med honom ned under baren och snacka med honom två gånger. Gå upp och ut så kommer du och Tifa att snacka om "den gamla goda tiden". Sedan kommer du att vakna upp under baren. Ta dig upp och Barret berättar att ni ska ge er på Reaktor 5. Ta dig till Stationen men spara före.
Bomba reaktor 5
Ta tåget så kommer Barret att visa sig stöddig i vagnen och kasta ut alla passagerarna. Snacka sedan med Tifa och en ID kontroll börjar, några minuter för tidigt. Tiden är begränsad så spring snabbt. Skulle du inte hinna till slutet av en vagn innan tiden är slut så kastar ni er av där och kommer då att få gå längre på spåret innan ni kommer fram. I andra vagnen ska du snacka med snubben närmast bilden så får du en Hi-potion om du svarar "Yeah!". Se upp för rånaren i tredje vagnen som tar nått ifrån dig om ni stöter ihop med varandra. Spring till sista vagnen och prata med Tifa två gånger så hoppar hon ut. Kuta bort från skärmen så kommer du till en massa gröna strålar och ett litet hål. Hoppa ner där så kommer du vidare annars kan du gå tillbaka och fortsätta neråt tills du kommer rill en dörr där Shinra soldater kommer ut. Jätte bra att bygga upp din Level på.
I lufttrumman finner du en Ether. Klättra ner till plattformen och gå till Wedge och klättra upp för stegen där. Ta potionen i hörnet och drar ner i luckan. Gå och spara men ta "tent" som ligger i gången. Dra in i lufttrumman bredvid Biggs. Åk rushkana ner för röret och ta dig sedan igenom dörren runt hörnet. Alla reaktorer liknar varandra. Ta dig ner till sparnings platsen och spara. Vid reaktorn får Cloud minnes bilder av sig själv och Tifa som små. Och en man vid namn Sephiroth nämns. När du sedan har placerat bomben är det bara att kuta, du får ingen tidspress på dig. Ta dig upp till hissen och översta våningen. I kistan finns en Ether. Nu måste ni trycka på knappen EXAKT samtidigt. Räkna snabbt till åtta och tryck på cirkel (eller den knapp du använder) så ska det gå eller hitta på ett eget mönster. Spara och stick ut därifrån. Ute på landgången så kommer ni att möta President Shinra. Sedan kommer en till boss. "Airbuster". Då sticker Presidenten och ni är kvar med bossen. Använd Bolt och anfall bakifrån. Se till att hans vändnings förmåga går sönder och slå ner honom. Airbustern kommer att explodera och då faller Cloud ner i hålet. Han landar på kyrkan i sektor 5 och tas hand om Aeris (blom flickan). Säg att du mindes henne som hon som sålde blommorna. När du döpt henne så kommer en man in. Hon erbjuder dig ett jobb som hennes bodyguard. En "Turk" (inte folkslaget utan det är Shinras rekryterings tjänst till soldier) vid namn Reno kommer med sina Shinra soldater. Då är det bara att rymma ut bakvägen. Klättra ända upp till toppen av kyrkotornet. På vägen kommer Aeris falla ner. Du ska då putta ner en tunna på soldaterna. Låt Aeris vänta och ta tunnan till vänster först. Ta sedan den översta tunnan. Ta sedan den till höger. Sedan kommer Aeris upp till dig. Hon kan givetvis välja att slåss med vakterna men eftersom att hon är så svag så tar det en massa tid. Uppe från taket så hoppar ni iväg över skroten. Väl nere på marken ska ni ge er av till Aeris hus. Ta åt vänster och spara. Bege dig sedan upp till den lilla staden. Gå högst upp till höger så kommer du att komma till Aeris hus. Ta materian Cover och utrustningen Titan Bangle i trädgården. I huset träffar du Aeris mamma. Berätta för Aeris att Tifa inte är din flickvän när hon frågar. När Cloud har somnat får han lite minnes- bilder. Efter dem vaknar han upp och ska smyga sig iväg för att inte utsätta Aeris för en massa problem. Ta Potion och en Phoenix Down innan du går ut ur rummet. Gå ner för trappen, om du springer nån gåmg så kommer Aeris ut och för dig till ditt rum detta gäller även om du skulle gå väldigt nära hennes dörr då en träplanka kommer att knaka lite.
Cloud ska på maskerad
När du kommer ut ur staden står Aeris och väntar på dig, snacka om teleportation. Kuta igenom vrakdelarna, som kan vara ganska krångligt fast om du kollar på bilden till höger så blir det nog lättare. Följ de röda prickarna (de rosa går under nått) så ska det vara över på ett kick. Det värsta du kan stöta på är en fiende som heter "Hell House". Du kan rymma om du inte vill slåss med detta hus. När ni väl har klarat denna labyrint så kommer ni till en lekplats. Efter att ni har snackat ett tag så kommer en chocobo med vagn ut ur portarna från sektor 7. I vagnen sitter en kvinna som är mycket lik Tifa. Följ vagnen så kommer du in i sektor 7's stad; Wall Market. Gå till höger och snacka med den feta föreståndaren för Honey Bee Inn (ett horhus) och fråga efter Tifa. Gå sedan upp till Don Korneo's hus och prata med vakten. Aeris föreslår att hon går in men Cloud vägrar det. Hon säger då att han kan klä ut sig till tjej och smyga in. Ta dig ner till klädesaffären, längst upp till vänster på första delen av staden. Snacka med föreståndaren och gå sedan upp till nästa del och ta första affären till vänster, det är en pub. Mannen till höger är föreståndaren till butiken. Tala med honom så fixar han en klänning åt dig. Hämta den i butiken och ge dig av till träningshallen som ligger första till höger på andra delen av stan. Där ska du vinna en peruk genom att göra knäböjningar. Träna ett tag och vinn sedan peruken. Gå till butiken och byt om. Gå upp till Don Korneos hus. När ni kommit in ska ni snacka med tjejem i kassan och när hon går iväg ska ni dra ner i källaren (rummet upp till vänster). Nedanför trappen finner ni Tifa. Ta ethern i hörnet och prata med damerna. När vakten kommer ska ni dra upp för trapporna och in i det mittersta rummet, Don Corneos rum. När han har valt så kommer du att antingen hamna i ett rum fullt med karlar om han inte valde dig, annars om han valt dig så får du vara i hans rum. I rummet med männen finns en Phoenix Down. Snacka sedan med Scotch några gånger. Cloud visar då att han är en man och det blir då strid. Kuta ner i källarn och rädda den andre som inte heller blev vald (Aeris eller Tifa). Dra till Don's kontor och in i hans rum bakom skrivbordet. När ni kommit in drar Corneo i en spak så att ni faller ner i kloaken.
Tågkyrkogården
Möt bossen "Aps".
Använd "fire" på honom och anfall honom hela tiden, glöm inte att hela upp dig själv. Glöm inte Potion och Steal materian innan du hoppar ned i hålet. Ta sedan stegen upp till Tågkyrkogården. Spara och bege dig sedan av. Gå upp på tåget och ta en Hi-Potion som ligger där. Gå till andra sidan och ta en Potion därifrån. Kuta ner på marken till vänster och ta dig till vagnarna åt höger. På vägen ut ska du ta den sista potion. Gå sedan in i loket på nästa del så åker tåget fram en bit så att du kommer igenom. Gå in i nästa lok så flyttar det sig också, klättra upp på tåget bredvid och ta en Hi-potion på taket av en av vagnarna. Snart är du ute på perongen. När du sedan kommer till den stora pelaren i sektor 7 så är det en massa folk där. Det visar sig att Barret och en massa av hans kompisar försöker stoppa Shinra från att spränga pelaren så att hela plattan ovanför sektor 7 faller ner på dem och det kan bara sluta i död. De måste stoppas. Spara och stick sedan upp för trapporna.
När du kommit ända upp ska du snacka med Barret. Efter ett tag kommer Reno ner med helikoptern. Han trycker på knappen som startar nedräkningn till smällen (ingen klocka kommer upp). Nu ska ni bara spöa skiten ur honom. Han kommer att kasta "Pyramid" på er som gör att den personen inte kan göra nånting, men om du anfaller pyramiden så försvinner den utan att personen som har den på sig skadas. När ni försöker att desarmera bomben kommer Tseng upp med helikoptern, och han har Aeris med sig. Sedan faller den enorma plattan över Sektor 7 och alla blir mos, utom ni för ni stack med ett rep. Barret är rädd att Marlene är död och att hans kompisar dog i striden med Shinra.
Den vilda jakten på Presidenten
Bege er till Aeris hus och där finner ni Marlene. När Barret går upp till Marlene så ska du följa efter honom och prata med dem. Gå sedan och lägg dig (för full energi). Gå nu ut ur huset och bege dig till Wall Market. Ta "Sense" materian nere i högra hörnet i lekparken. Bege dig till Vapen affären i Wall Market och gå mot Don's hus, där dyker en massa ungar upp som du ska följa efter in i gränden. Gå sedan in i vapen affären o snacka med den andre gubben och köp "Battery". Gå till muren igen och klättra upp för sladdarna. Ta dig till en liten låda till höger och placera ett Battery där. Proppellern snurrar men stannar så att du kan ta dig vidare. Ta dig upp till den lilla bommen och placera ytterligare ett batteri där. Ta dig upp, och förvi den dinglande vajern, och placera ett batteri i lådan så får du en "Ether". Gå nu ner och kasta dig på vajern och svinga dig över. Klättra upp så är du framme.
Shinra Building
Spara här uppe och ta dig lugnt igenom ingången. (Du kan ta trapporna på baksidan men det är 59! våningar upp som du då ska kuta upp för trappor. Det ända är att det finns en Elixir där och när du tar trapporna igen på skiva 2 och tagit Elixir'et så finns det en Behemoth Claw, vapen till Red XIII).
Här kommer fyra vakter emot dig (som blir 2 i strid) som du bara behöver banka skiten ur. Ta dig upp för trapporna och in i dörren till höger (inte hissarna). Där inne kan du kolla på en film om Shinras fordon samt köpa saker av tjejen vid disken. Lådorna får du desvärre inte upp nu.
Nu kan du ta hissen upp. På hissen går ett larm och du måste stanna hissen. Är det våning 59 den stannar på så är du framme annars kommer det in soldater tills du är framme.

Våning 59 = Här finns 3 vakter och när du däckat dem så får du "keycard 60". Ta hissen upp till nästa våning.

Våning 60 = Snacka med dina kompisar i hissen så är ni framme. Ta nu rummet till vänster och smit sedan förbi alla vakterna med alla gubbarna (timing gäller här). När alla kommit förbi så kan ni fortsätta upp.

Våning 61 = Du ska prata med en man i lila. Ta alternativet "....." (inte "Where's Aeris") så får du "keycard 61".

Våning 62 = Du ska ta dig till borgmästaren Domino's rum. Snacka med honom men gissa inte hans password. Gå sedan in i varje bibliotek och kolla de 6 böcker som finns i varje rum. Kolla så att deras ämne stämmer med rummets ämne. Skriv upp nummret och namnet på den boken. Ta sedan den bokstav som motsvarar nummret och skriv upp för sig. (Om boken heter = 8 "Nisses kokbok" så är det den 8:e bokstaven du söker; O). Om du mutar vakten för ledtrådar så kostar den första 500 sedan 1000, 2000 osv. Fast dessa ledtrådar har jag redan gett dig. (Det är alltid olika passwords). Om du chanser rätt på första försöket så får du en "Elemental" materia, sedan en "Elixir", sen en "Ether" och sist en "Potion" på det fjärde försöket. Fler än fyra försök så är priset absolut ingenting förutom nyckeln.

Våning 63 = Här ska du gå (om du vill) gå till rummet nere i högra hörnet. Gå till datorn och sätt på den. Nu kan du öppna tre dörrar.
Kupong A = Star Pendant (accesory)
Kupong B = Four Slots (utrustning)
Kupong C = All (materia)

Våning 64 = I rummet längst till vänster kan du sova gratis samt spara. Du kan också köpa en dryck för fullt liv men det kostar 250 gil. I omklädnings rummen finns en "ether" i det högra skåpet första raden och en "Phoenix Down". I sista raden mittersta skåpet finns en Megaphone men den kan du inte komma åt förens nästa besök i Midgar. Stoppa också in några mynt i apparaten i träningsrummet, de kommer att försvinna och du får ingenting för dem, nu. Senare i spelet så kan du att återvända hit om du vill och få 2 värdefulla saker ur maskinen.

Våning 65 = Öppna en låda och sätt delen på modellen av Midgar. Håll på så tills du får "keycard 66" ur lådan i trapphuset.

Våning 66 = Ta dig till toaletten högst upp till vänster. Klättra upp i lufttrumman och kryp fram och lyssna på President Shinra och hans onskefulla planer. Följ efter Hojo (professorn i vitt) till nästa våning.

Våning 67 = Snart är du i ett lab. När han stuckit så ska du kolla igenom fönstret till den lilla kupolen, då får Cloud flashbacks. Ta "posion" materian och spara.

Våning 68 = Nu ser ni Aeris i buren. Hojo är där och han skickar upp rovdjuret som du såg där nere till henne. Barret blir arg och skjuter mot buren. Den överhettas och rovdjuret kastar sig ut mot Hojo. Cloud springer in och hämtar Aeris. Ni får veta att rovdjuret kan prata. Han heter Red XIII (men jag kommer bara att skriva "Red" då och då). Möt nu "HO512" och 3 "HO512-opt". Plocka huvud bossen så dör de andra. Använd ice och fire. Överladdningen av mako i buren genererar en materia: "Enemy Skill". Snacka med vakten så får du nyckeln till våning 68 (så att du kommer vidare) och ta de fyra potions som finns här.
Shinra Building = "Slaughter house"
Gå ner till hissarna på våning 66. När ni kommit in där kommer Rude och Tseng in. Ni förs alla till våning 70, där väntar presidenten. Ni hamnar i finkan, kolla hur det är med Aeris och gå och sov sen. När du vaknar ska du ut och kolla vakterna. Gå till Tifa och snacka. När alla är ute ska du bege dig labbet. Spara där och åk upp med hissen. När du kommit till våning 70 finner ni att Shinra är död. Snacka lite med Palmer. En helikopter kommer och alla kutar ut, följ dem. Ni möter nu Rufus. President och Shinras son. Cloud stannar och du får styra de andra. Töm all materia och sätt dem på dig. Ta hissarna så möter du bossarna;
"Hundred Gunner" och "Heli Gunner". Båda är svaga mot Bolt så använd det. Låt Aeris hela och ha "Lightning" materian på Red, om du har fler bör alla ha en.
Sedan blir det Cloud's tur mot Rufus. Han är lätt.
Hans vakt "Dark Nation" ska du slå ut först och sedan kasta "Ice" på Rufus. Ta dig ner en våning och spara och tala sedan med Tifa. Ni kommer att kuta ner och ni får se att Barret, Red och Aeris slåss mot några vakter. Nu kommer en väldigt häftig FMV. Efter den så ska du rädda den fula bilen från alla motorcyklar. Slå ner dem och du får i slutet möta bossen: "Motor Ball"
Han gillar inte heller "Bolt" så bränn på med en massa sånt, "Ice" går också bra. Nu hoppar ni ner från vägen och gå nu mot skärmen så frågar Barret vad ni ska göra. Ta "let's go" och gå ut på kartan!
Cloud's förflutna
GÃ¥ nordöst frÃ¥n Midgar sÃ¥ hamnar ni i Kalm. Här ska du in pÃ¥ Inn'et. GÃ¥ först runt i Kalm och ta alla prylar. Det finns 3 "Ether", en "PeaceMaker" (vapen till Vincent) och en "Guard source". GÃ¥ sedan och ta en Megalixir pÃ¥ Inn'et, försök 3 gÃ¥nger för att den ska trilla ner i din ägo. Snacka nu med dina polare som är här. Cloud  berättar om sitt förflutna som SOLDIER och hur han träffade Sephiroth. Allt detta rullar igentligen bara pÃ¥ men man fÃ¥r köra lite. När ni är i Nibelheim ska du snacka med Sephiroth tvÃ¥ gÃ¥nger pÃ¥ Inn'et. PÃ¥ morgonen ska ni till Mako reaktorn. Stadens bästa guide, Tifa, föjer er dit. PÃ¥ vägen sÃ¥ faller bron men ni klarar er. Senare är ni vid reaktorn och där blir Sephiroth lite konstig. Han visar dig vad som finns i behÃ¥llarna och snackar om Jenova och sitt förflutna. Senare i HerrgÃ¥rden sÃ¥ ska du gÃ¥ upp till andra vÃ¥ningen och rummet till höger. Där finns en hemlig öppning i muren. GÃ¥ ner till arbetsrummet och prata med Sephiroth tills han inte vill längre. GÃ¥ dÃ¥ upp igen. När du vaknar ska du gÃ¥ tillbaka ner. Han gÃ¥r upp frÃ¥n källaren och du ska följa honom. När du kommer ut ser du att hela Nibleheim brinner.
Gå in i ett hus så får du se Sephiroth efter ett tag. Du befinner dig sedan i Mako Reaktorn. Gå ner till Tifa och följ henne. Sephiroth kastar ner henne för trapporna så du ska hjälpa henne. Sedan får du se när Sephiroth pratar med sin mor (Jenova).
Midgar Zolom
När Cloud pratat klart så ska du gå ut ur Kalm, men innan det så får du en "PHS" av Barret. Med den kan du byta party members när du är på kartan eller vid en "saving point".
Bege dig åt Sydöst så kommer du till ett stort träsk. Gå in i bond- gården bredvid. Detta är Chocobo Farm.
Gå till hagen och säg "Wark" till Chocobon. De börjar då att dansa för dig och när de har dansat klar ger de dig en "Choco/Mog" materia.
Gå in i stallet och prata med Choco Billy. Han berättar hur man fångar en Chocobo. Köp en "Chocobo Lure" för 2000 gil och köp 5 Gysahl greens. Sätt på den och gå sedan ut och leta reda på en massa Chocobo spår. Gå på dem tills du får möta en Gul fågel (chocobo, en sån som de har i hagen). Kasta en Green till den och döda alla fienderna utom Chocobon snabbt. (Kasta fler greens, bara så att den äter hela tiden). Om den är kvar vid stridens slut är det bara att rida över träsket innan ormen får tag i dig. På andra sidan finner du en till Zolom, som Sephiroth har spetsat på ett träd. Hoppa av Chocobon och gå in i grottan.
Här inne finns det "Long Range" materia, ether, tent, Mind Source, Elixir och en Hi-potion. Ni möter också några Turks vid utgången; Rude, Tseng och Elena. Gå ut och ni befinner er på kartan igen. Åt syd ser du "Fort Condor". Du kan gå dit nu eller så kan du hämta din nästa medlem; Yuffie. Hon är visserligen en hemlig karaktär och man kan ta henne nu eller senare. Du kan strunta i "Fort Condor" och Yuffie nu och bege dig direkt till Junon. Valet är ditt. Man behöver inte Yuffie för att klara spelet och att besöka "Fort Condor" är inte heller nödvändigt.
Metallstaden 2.
Nordväst om Fort Condor ligger Junon. Bege dig dit när du är redo. Junon ligger lite i skymundan men kolla bakom kullen. Du kan bara komma in i Junon från marken där nere, inte från kullen.
I denna stad har nästan alla låst så gå direkt till stranden. Här möter du flickan Priscilla med sin Delfin Mr. Dolphine. När ni snackar med henne blir ni anfallna. Använd mycket "wind" magi samt "fire" och summons. Bossen: "Bottomswell". Se till att få bort bubblorna som du får på dig med magiattacker.
Nu ska du göra mun mot mun metoden på henne. Det tar cirka 5 fulla lungor att rädda henne, eller flera små. Hon kan aldrig dö så ta det lugnt. Gå till det hus man först ser när man kommer in i Junon. Prata med tanten och sov där. Cloud får lite flashbacks innan de vaknar. Gå sedan till Priscillas hus (huset med trappan). Hon ger dig "Shiva" (en summon) som tack för hjälpen. Gå ner till stranden. Nu ska du hoppa upp till staden ovan med delfinen och det kan vara lite svårt. Tryck på Fyrkant två gånger snabbt utan att röra nån annan knapp så tar delfinen dig upp till rätt plats. När du kommit upp ska du klättra vidare tills du kommer till ett stort flygfält.
M/S Titanic mot Costa del Sol (eller havets bott?!?)
Spring mot skärmen och tryck på den lilla lådan på platformen så åker du ner en bit. Spring in i byggnaden och gå in i rummet till höger om Cloud. Här ska du tränas av en militär för att vara med i marchen. Byt till uniform och träna lite på hälsnings marchen. Ni är sena så ni får ta en genväg. Nu måste du smita in i paraden och följa dem och axla geväret som de gör. Du kommer att få nått också beroende på tittarsiffrorna, priserna är följande:
0-29% - 1 st "Grenade"
30-39% - 6 st "Potion"
40-49% - 6 st "Ether"
50%+ - 5000 gil
Efter att ha tittat på Rufus och Heidegger så ska du tränas mer. När du lärt dig detta ska du följa de andra ner till hamnen för att hälsa av Rufus. Du får 10 poäng för varje sak du gör rätt och i takt och slut grejen får du 30 poäng för.
0-50 - 1 st "Silver Glasses", accessory
60-90 - 1 st "HP plus", materia
100+ - 1 st "Force Stealer", vapen till Cloud
Spring in i båten så är ni på väg mot Costa del Sol.
Båten ska du tömma på saker. "Ether" och en "All" materia. Snacka med alla på båten och sedan med Aeris igen så kommer hon att fråga efter Barret. Gå då upp igen och mot Save-point'en så ser du att mannen som tidigare stod vid relingen har försvunnit. Gå in där så träffar du på Barret. Snacka med Barret ett par gånger, så går larmet. Nu möts ni på däck och sedan ska du dra ner. Om du har Yuffie kan du nu ta "All" materian som ligger där hon spydde (Yuck!). Om du inte tog henne kan du ta den direkt du kommer på båten. Gå in i rummet som vakten stog vid. Ta vapnet "Wind slash" och prata sedan med vakten i rött. Nu får ni möta "JENOVA birth".
Detta kryp gillar inte kyla, så bränn på med "Shiva" och "Ice".
Glöm inte "Ifrit" materian som Jenova tappar.
Lägg på solbrännan en skvätt.
Efter detta så når ni Costa del Sol. Gå ner mot stranden och prata med Hojo. Handla också lite och kolla i huset vid bron, det kan bli ditt för 300.000 gil. (Du kan dra direkt från Costa del Sol om du vill och strunta i Hojo). Väl ute ur Costa del Sol så kan du se en stor byggnad i guld väster ut. Följ berget tills du kommer till en led igenom berget. Passera bron och gå sedan in i grottan. kuta förbi Mako reaktorn och följ rälsen. Spara och ta "W. machine Gun", "Ether" och "Transform".
När du faller ska du trycka åt ett håll på styrknappen (vänster eller höger) och samtidigt trycka snabbt på enter för att komma åt påsarna. Till vänster får du en "Wizard Staff", vapen till Aeris, och till höger får du en "Star Pendant", accessory. Du kommer bara att falla igenom rälsen 3 gånger så det gäller att du bara misslyckas 1 gång. Ta den övre vägen till nästa bildruta. Gå in i båset och fäll ner bron. Ta INTE skatten (10 Phoenix Down) uppe på berget bredvid båset, då blir Aeris arg på dig. Gå nu ner igen och över den nerfällda bron. Innan slutet på denna bildskärm så ska du gå åt vänster på en trasig räls del och komma ner på några stenar vid vattnet. Gå åt höger under rälsen så kommer du till en erimits lilla boning. Här finns det ett "Tent", "Mind Source" och en "Power Source" att ta. Efter att ha tagit dig över den enorma hängbron så är du i Barret's hemstad; "North Corel".
Gå ner till Barret och snacka med honom. Ta dig sedan åt vänster till den stora blåa linbane vagnen. Då kommer Barret att snacka om sitt förflutna. Åk sedan upp med vagnen till "Golden Saucer".
Pröva lyckan, vinna eller att försvinna.
Ta och köp en biljet för 3000 gil, eller en för 30000 gil om du vill som räcker för alltid.
Hoppa ner i "wonder square" hålet, dit Barret stack (det mellersta på höger sida). Snacka med den vita klumpen. Detta är Cait Sith (katten på klumpen) och Golem (den vita klumpen).
OBS! Cait Sith utalas inte "Käjt Sith" utan "Käät Shii". Gå nu till Battle Square, där finner ni en död vakt. När ni kommer upp för trappan hittar ni fler döda vakter, ägaren (Dio) kommer in och frågar om det var de som gjorde detta. Cait Sith flyr in på Arenan. Nu får ni möta en bunt fiender. Ni tas alla tillfånga och kastas ner i ett hål.
Nu befinner ni er i "Corel Prison". Ett öken fängelse utan murar eller stängsel, bara öken, mil av öken. Nu ska ni komma på ett sätt att ta er därifrån, och det snabbt. Gå ner och spara, gå sedan in i huset nedanför. Här kommer ni att snacka lite med Barret. Han berättar om sin polare Dyne. Nu ska ni snacka med bossen över detta place; Dyne, Barret's gamle polare. Gå upp till grinden och se att vakten är död. Ta här den högra vägen till sprickan och följ den åt höger tills det att ni når en bilskrot. Gå upp så möter du "Dyne". Han och Barret kommer att slåss, se till att vinna. Anfall honom med allt, starka magier är bra samt Barrets limit's.
Dyne tar livet av sig efter att ha get ett halsband till Barret som Marlene ska ha.
Sedan befinner ni er hos Mr. Coates, han hjälper er upp (efter lite övertygande). Efter en stund kommer Ester in, hon ska ta er upp för att ställa upp i Chocobo Racing, det ända sättet att ta sig ut (förutsatt att man vinner loppet). Glöm inte "Ramuh" materian som ligger i det högra båset bakom bordet. Snacka med Ester igen och sedan är det bara att köra. Håll in R1 och R2 medans du springer (cirkel). Då fylls din stamina (röda mätaren) på hela tiden, men du kan inte springa hela tiden för då hinner inte mätaren med. Om du förlorar så får du ett nytt försök.
Den sovande mannen, och hans bidrag för männskligheten.
Nu får du ett fordon av Dio som vinst och som förlåtelse för din fängelse vistelse. Ta denna "Buggy" och åk in i Costa del Sol, gå till hamnen och betala 100 gil för att få åka till Junon. När du stigit ur Junon så har du Buggy'n kvar. Åk över vattenpasset norr om Junon. I grottan finns en man som berättar hur många gånger du rymt och slagits. Om du slagits med de två sista siffrorna lika (123 = fel 122/88/55/osv. = rätt) så får du keyitem "Mythril". Om du inte slagits tillräckligt så är det bara att slåss utanför tills du har det. Ta't lugnt, fienderna är ju lätta här. Åk sedan tillbaka till andra sidan. Ta dig söder om Golden Saucer tills du kommer till en massa skog. (Om du inte tog Yuffie förut så kan du ta henne i dessa skogar).
Fortsätt till den förstörda staden Gongaga (omringad av skog). Här inne ser du Reno och Rude. Efter ett tag kommer Elena bakom er och då får ni slåss med "Rude och Reno"
Använd alla bra summons och magier.
Efter det ska du ta till höger. I reaktorn, efter att Scarlet har stuckit, ska du söka efter "Titan" materian. Gå sedan tillbaks och fortsätt framåt. Ta "deathblow" materian på marken och gå sedan upp till byn. Ta en "X-potion" och en "White M-phone" som finns i byn. Snacka med Zacks föräldrar (huset längst ner) och hämta Aeris bakom huset. Gå nu ut och kör över bäcken mot Cosmo Canyon.
De vise männen.
Du kommer att se en byggnad på berget och den ska ni in i, det är Cosmo Canyon. Om du fortsätter så kommer din Buggy att gå sönder så enda platsen att gå är in i staden (Buggyn är hel igen när ni kommer ut ur staden). Gå in i staden så skuttar Red fram, eller "Nanaki" som han igentligen heter, och fixar in er i byn. Följ Red och spara. Du ska ända upp till toppen av byn och möta Bugenhagen. Efter det så ska du gå till Inn'et och ta en "Elixir" på rummet, välj dina kamrater och gå tillbaks till Bugenhagen.
(Om du var inne på Item shop så kanske du la märke till att det fanns en massa till vänster fast vägen var avspärrad med ett tjockt rep. Senare i spelet kan man gå där för att repet är borta.)
Gå in igenom dörren så står Bugenhagen där i stjärnrummet. Efter att ha snackat med honom ska du gå ner till elden (Cosmo Candle) och snacka med alla dina kompisar och sedan ytterligare en gång med Red. Nu ska du upp till den stängda dörren, där står Bugenhagen och väntar.
Klättra ner för repen och fortsätt. Inne i grottan ska du gå till den tredje lilla grottan och gå in där och bryta stenen för att öppna en öppning. Gå in där och akta dig för oljan. Om du springer på den så halkar du, gå istället. Glöm inte "Added effect", "Black M-phone", "Ether", "X-potion", "Fairy Ring", "Wizer Staff" och "Turbo Ether" i detta och nästa rum.
I rummet med spindelnätet finns 5 grottor och det är den andra från vänster som tar dig rätt. Gå in i spindelnätet för att slåss mot en Spindel med 2200 i HP och fortsätt sedan. Efter spindelnäten kommer bossen. Detta är "Gi nattak". Han är grymt lätt eftersom han är svag mot "Heal". Så kasta en "X-potion" eller en "Phoenix Down" på honom så dör han direkt. "Phoenix Down" brukar dock missa ganska ofta.
Glöm inte "Gravity" materian. Sedan får du se lite om Red och hans Far. Efter det ska du bege dig ut ur Cosmo Canyon, då kommer Red skuttandes.
Efter Cosmo Canyon ska du ta dig norrut. Tills du kommer till en by vid berget. Detta är Nibleheim, Cloud's hemstad som brann ned för 5 år sedan!?!
Snacka med alla i svarta kläder, du får "Elixir", "Turbo Ether", "Platinum fist", "Luck source" och "Mind plus" av dem. Ta dig nu in i Herrgården och leta reda på dessa saker; "Silver M-phone", "Twin Viper", "Magic Source" och "Enemy launcher".
Nu kan du också ta Vincent om du vill. Detta är lite svårt och kan ta tid.
Börja med att läsa lappen som ligger till vänster om ingången när du kommit in i huset. Där finns tre, och en 'osynlig', ledtrådar. De syftar på platser i huset som du ska undersöka för att få tag på 4 tal som ska användas i ett kombinations lås för att få "Odin" och en nyckel.
Kan du inte lösa koden så står den här. Här kommer koden för alla latmaskar: 36 åt höger, 10 åt vänster, 59 åt höger och 97 åt höger.
Du måste dock spöa en stark boss innan du får sakerna så spara innan. Efter detta så ska du gå ner och öppna dörren i grottan och prata med vampyren Vincent tills ni måste gå ut. Efter en stund så följer han med er. Ta dig nu till labbet och prata med Sephiroth. Ta "Destruct" materian som han kastar på dig. Kuta upp och ta den smala bergsvägen ut på kartan.
Kebenekajse 2 "Hämden"
Ta dig till grottöppningen och in i Mount Nibel. Gå upp på det första berget och ta "Rune Blade" där. Ta dig nu till, och över, den långa bron. Åk igenom röret märkt "4" så får du materian "All". Genom rör "2" får du "Power soul". Hoppa från avsatsen och finkamma området tills du är tillbaks vid bossen. Du ska finna "Sniper CR", "Elemental" och "Elixir". Bossen heter "Materia Keeper". Anfall med kraftfulla summons. Han tappar "Counter Attack" materian. Ta dig ut ur grottan och sedan norrut, över bergen. Du stöter nu på Rocket Town. Detta är staden där de skulle göra den första resan ut i rymden, men nåt gick fel.
Flykt från Shinra soldater
Snacka med mannen, som står utanför en Item shop, två gånger och säg att du vill titta på raketen med honom. Då får du Cloud's vapen Yoshiyuki. I huset längst åt höger finns en "Power source". Och i Cid's hus (det sista på höger sida) finns "Drill arm". Gå ut på baksidan och kolla på planet. Efter att ha pratat med Shera så ska ni gå till raketen. Snacka om allt möjligt tills han bryter ihop. Stick till Cid's hus igen och snacka med Shera. Då kommer Cid in. Efter att han har avreagerat sig går han ut på baksidan och då berättar Shera om vad som hände. När Palmer kommer så ska du gå ut och lyssna på dem. Shera kommer då och tar er ut bakvägen. Prata med honom så blir han skraj och börjar slåss.
"Palmer" är lätt så det är bara att slå på'n. Efter att lastbilen har kört på Palmer ska ni dra iväg med "Tiny Bronco". Ni plockar upp Cid fast planet blir träffat och förlorar flygförmågan. Nu har du ett till fordon. Denna "båt" kan bara åka på grunt vatten (ljust) och åar.
Nu kan du ta dig till Wutai om du vill för att göra Yuffie's subquest detta är inget måste. Ön du ska av på då är bakom dig. Annars tar du dig öster ut till "Temple of the Ancients". Ta dig genom ån mellan Nibleheim och Cosmo Canyon. Stanna vid det lilla huset på halvön. Prata med honom så får du höra om en nyckel till Templet. Prata igen om ett nytt ämne. Han frågar då om du har nån "Mythril" så ge det till honom (det som du fick av den sovande gubben) gå upp för trappen och öppna det lilla kassaskåpet till vänster så får du "Great Gospel", Aeris sista limit. Gå ut och åk mot North Corel, gå av din Tiny Bronco vid Golden Saucer och gå resten av vägen till North Corel. Åk linbanevagn till Golden Saucer.
Den vilda jakten på stenen.
Gå till Battle Square och in i "Dio's show room", till höger. Mitt i rummet har han "keystone" till templet. Kolla på den så kommer Dio in. Han vill att du slåss så blir han glad. Även om du förlorar så får du stenen, men om du vinner allt så får du en "Choco Feather" samt en "Protect Vest". Den får du också om du klarat dig till strid nummer 5 eller längre och sedan flytt. Gå sedan och kolla linbanevagnen ner igen, den är trasig så ni måste stanna över natten på "Ghost hotel". Har du varit snäll mot Aeris så får du gå med henne på en date. Annars får du gå med nån annan. Prata med trollkarlen och fråga om drakens svagheter. Ge sedan Aeris en kyss så får du det bästa slutet. Nu tar ni er till Round Square och åker vagn. När du ser Cait Sith med "Keystone" så ska du följa honom ända tills en helikopter kommer utanför Chocobo square och Cait Sith ger stenen till Tseng. Tillbaka i rummet så ska du öppna skåpet för en "Elixir". Ta dig ner från Golden Saucer och tillbaks till "Tiny Bronco". Åk österut och gå av vid ön mellan de två kontinenterna. Ta dig fram till pyramiden och spara. Gå nu in.
Pyramid spelet
Där inne finner du Tseng som ger er "Keystone". Placera stenen i altaret så kommer du att sjunka igenom golvet. Nu ska du jaga snubben i denna labyrint. Glöm ej "Trident" och "Mind Source" på vägen dit. I rummet med gubben ska du ta "Silver Rifle". Efter lite snack ska du ut ur detta rum, gå ner för trappen och gå mot skärmen (TV skärmen) så kommer du
igenom gången. Ta "Turbo Ether", "Rocket punch", "Lucky Plus" och nu ska följa en ny snubbe. Här ska du akta dig för blocken. En halv längd mellan stöttepelarna är vad du behöver. Ta "Morph" materian. När du kommit till slutet av gången så ska du följa Aeris till vattnet. Gå sedan vidare till klockan. När du trycker "O" så startar den att snurra. Ett tryck till så stannar den och hoppar tre hack. Du kan inte gå på sekundvisaren och den kan putta ner dig om du står på en annan visare.

I - En kista med fienden "Jemnezmy". Kasta poison på henne så dör hon.
II - Avspärrat.
III - En kista med 2 "8 eye". Kasta poison på dem så dör de.
IV - Aeris vapen "Princess Guard".
V - Den bästa accessory'n enligt mig: "Ribbon".
VI - Läs mer nedan, kolla bilden.
VII - "Trumpet Shell".
VIII - "Megalixir".
IX - Avspärrat.
X - Härifrån kom du.
XI - Avspärrat.
XII - Låst tills du löst allt i gång VI.
Bottnen - Möt 3 "Ancient Dragon".

Ta gång VI (6) så kommer du till ett rum med en massa öppningar och en till gubbe. Gå till vänster och hoppa ner, ta öppningen näst längst åt höger på denna våning så har du honom. Glöm inte "Work Glove" till Tifa i kistan längst ner i vänstra hörnet.
Går du in i en grotta så kommer du ut i nästa grotta i alfabetisk följd. (A - B, C - D, E - F, G - H, I - A, B - C, D - E, F - G, H - I.)
Efter att ha tagit gubben så öppnas dörren där uppe, hoppa ner och ta grottan längst ner åt höger för att komma upp. Gå nu in i den nyöppnade porten. Du kommer nu till en sal med en massa målningar och där är Sephiroth. Efter en massa snack så får du möta Bossen = "Red Dragon"
Av honom får du materian "Bahamut". Gå till den lilla svävande pyramiden och efter det så ska du gå tillbaks till klockan. Gå över till gång XII (12). Här möter du = "Demons Gate"
Efter detta så offrar Cait Sith sig själv och pyramiden krymper till "Black Materia". Klättra ner i gropen. Cloud blir lite konstig och kommer att ge "Black materia" till Sephiroth!?! och han slår också Aeris innan. Efter detta så drömmer Cloud och han vaknar i Gongaga Town. Ta er till Bone Village och gräv efter "Lunar Harp" utanför tältet vid rökens högra yttre kant på övre platån. På dess vänster sida finns en pytte liten svart prick (inte den stora lite längre ner) och där ska du gräva. Efter att ha fått "Lunar Harp" så ska du ta dig igenom skogen. När du ser dig uppifrån så ska du kuta in bland träden tills du ser ett rött klot studsa omkring. Det är materian "Kjata". Ta dig vidare och ta "Water ring" som finns i kistan under stocken. Gå in i den svävande skivan som blockerar din väg. Ta åt vänster och spara i det lilla huset. Ta "Magic Source" i huset och "Aurora Armlet" under fontän-grejen. Gå tillbaks och ta åt höger. I första huset så ska du ta "Guard Source" och gå till nästa hus. Sov här. Ta sedan "Elixir" högst upp i huset och "Enemy-skill bakom en säng, och gå ut när det är natt. Ta gången i mitten. Gå högst upp i huset och ta materian "Comet". Ta dig ner för trappen i mitten. Ta dig fram till Aeris och när Cloud höjer svärdet så ska du trycka på enter 3 gånger (han hugger henne aldrig). Efter detta så får du möta "JENOVA life"
Och efter detta så är skivan klar.
SKIVA 2
Snowboarding!
Följ efter Sephiroth. Ta "Viper Halberd" innan du klättrar upp för skelettdelarna och för den sprickiga bergsväggen. Här finns också "Bolt Armlet", "Megalixir", "HypnoCrown", "Magic Plus" och "Power Source". Nu är du ute på den snöiga delen av kartan.
Ta dig över till byn Icicle Inn. Ta dig in i huset till höger för att roffa åt dig en "Hero Drink", "Vaccine" och glöm inte "Glacier Map". Gå upp på rummet i Inn'et och ta "X-potion" bakom väggen. Nu ska du gå ut och fram till vakten längst bort i byn och snacka med honom och då kommer Elena. Efter att ni har snackat och du har tagit en tupplur så ska du gå in i huset med hunden utanför. Här ska du snacka med mannen och sedan ta Snowboarden som finns i huset. Snacka nu igen med vakten så berättar han hur man kör. Åk sedan ner för berget på din snowboard.
Skattjakt på isen
Vart du hamnar beror på vilka vägar du valde när du åkte snowboard.
VÄNSTER, VÄNSTER: Du kommer att hamna i en skog, ta dig neråt för att nå Startskylten. (I bildens norra del ligger en MIND SOURCE gömd bakom ett träd).
VÄNSTER, HÖGER: Du kommer att hamna vid startskylten, det är en ganska bra utgångspunkt.
HÖGER, HÖGER: Du hamnar i ett bergspass, ta dig neråt för att slutligen hamna vid Startskylten.
HÖGER, VÄNSTER: Vid ett ensamt träd hamnar du nu, ta dig ner, vänster och ner igen för att hamna vid Startskylten.
Om du vill ha summon materian Alexander så ska du gå till Startskylten. Sedan ska du följa min lilla miniguide för att komma rätt. RP = Rocky Path, SP = Snowy Path, IP = Icy Path, FP = Forest Path, NE-SW = Northeast-southwest angled path, NW-SE = Northwest-southeast angled path.

Från Start:
Gå HÖGER, RP, RP, gå HÖGST UPP TILL HÖGER, RP, RP NE-SW, NE-SW, gå HÖGST UPP TILL VÄNSTER, NE-SW, NE-SW, gå till mitten av bilden och ner till vattnet där du ska DOPPA HÄNDERNA I DEN VARMA KÄLLAN, fortsätt UPP, NW-SE, SP, gå åt ÖST, SP, IP, RP, gå in i GROTTAN HÖGST UPP, döda SNOW och ta ALEXANDER.

Vill du ha materian Added Cut så ska du gå så här från Häxans grotta:
Gå NER, NE-SW, NE-SW, gå UPP SAMMA VÄG som du kom ifrån, NW-SE, NW-SE på denna bildruta så ska du leta i den FÖRSTA INBUKTNINGEN TILL HÖGER för att hitta Added cut materian i snön.

Från start ska du gå: ÖVRE VÄNSTER väg, FP, HÖGER, FP och sedan över till isen (bara en liten plats är passerbar). Hoppa på isblocken som på bilden till höger och gå in i grottan på andra sidan och ta en Safety Bit.
Gå från Start; VÄNSTER, SP, SP, SP, gå UPP, SP, IP, SP, gå in i grottan i mitten och ta en Elixir.

OBS! Efter att varit på Great Glacier i mer än 30 Minuter så kommer du att svimma och automatiskt att hamna i huset som ligger vid Gaea's cliff fot. Du kan återvända och hämta de saker du inte hann med om du vill. Ta då den omvända vägen beskriven nedan för att komma till Startskylten.

För att ta sig ut ifrån Great Glacier och vidare till Gaea's cliff så ska du gå så här från start:
Ta först den ÖVRE VÄNSTRA vägen, FP, gå åt HÖGER, FP, ta den ÖVRE HÖGRA vägen, FP, ta VÄNSTER vid trädet, IP, SP, gå över stocken och sedan UPPÅT, SP, gå HÖGER, SP, SP. Nu är du på snökartan och om du tar dig till dess mitt så finner du en grotta som innehåller ett Elixir. Gå nu NORRUT för att komma till foten av Gaea's cliff.
Fortsätt din vandring
Efter att ha tagit dig till, och igenom, platsen där snöstorm råder så kommer du till Gaea's cliff. Ta dig in i huset och snacka med gubben och spara. Ta dig upp till berget där du ska ta "Javelin". (Tänk på att hålla din kroppstemperatur över 28 annars kollapser du och vaknar upp i den lilla stugan vid bergets fot). Efter varje liten klättrings etapp så bör du värma upp dig till max värmen 38 grader innan du klättrar vidare. Ta dig till stenblocket som du ska putta ner. Det röjer då bort isen som är i vägen för dig. Ta dig ner från denna plats och in genom grottöppningen, ta dig sedan åt höger över isbron och gå igenom väggen (det finns ett litet hål) och ta RIBBON som finns där, det är en Accessorie som skyddar mot nästan alla statusförändringar. Ta dig runt och ut för en ny klättring. När du kommit upp så ska du ta "Elixir" och spara. Bege dig ut i kylan tills du kommer in i ett rum med 4 istappar i taket. Spöa dessa "Icicle" och hoppa inte ner utan ta "Fire Armlet" och "Last Elixir" och gå sedan ut och direkt in igen. Gå lite åt vänster så kommer förfrågan om du vill hoppa ner, svara Ja. Nu har istapparna fallit ner så du kommer åt en "Speed Source". Ta dig ut genom den nya utgången och ta "Enchanced Sword" på vägen. Klättra nu lite till och spara sedan (gå i ljuset för att få fullt med HP/MP). Möt bossen "Schizo". Schizo har två huvuden och du ska döda det vänstra först. Ha på dig en rustning som drain'ar Fire attacker (Får liv istället för att förlora liv av fire attacker). Kör mycket med "Trine" (Enemy skill) samt "Added Effect" på Ice och drain på Lightning för när ett huvud dör skickar det en kraftfull lightning attack. Ha "All" på "Restore" med Cure2 eller högre samt Climhazzard minst. Glöm ej Barrier, Haste och Hyper på alla (Fury status). Efter detta ska du fortsätta ut på berget och försöka att klättra på den högra sidan av utsidan (Platsen syns inte och jag hittade den inte först). Efter att ha kommit ner i "Whirlwind Maze" så ska du ta "Neo Bahamut" materian strax innan save pointen. Spara och fortsätt. Ta "Hi-potion", "Ether" och "Kaiser Knuckle".
                                                                                                    Fast pÃ¥ Junon
Spöa "Jenova DEATH" och lämna sedan "Black materia" till nån av din kompisar, dock inte till nån som för närvarande är i ditt party. Snacka med Tifa och dra. Ta "MP turbo" och "Poison ring". Fortsätt. Efter en massa jävla snack så kommer dina polare med Highwind och räddar dig. Efter ytterligare en massa snack är Tifa och Barret fast på Junon. Snacka med Barret så kommer Rufus in. Följ vakten. När Tifa sätts i cellen så kommer Weapon. Cait Sith hjälper dig och då ska du gå till dörren som Tifa sitter bakom och ruska på den. Följ sedan Cait Sith och dra till höger. Snacka med Yuffie utklädd till en reporter (om du har henne) och kuta till Highwind som står på landningsbanan. För att rädda Tifa så ska du använda benen för att ta nyckeln, lyfta benen och ta nyckeln med munnen. Lås upp ena armen med munnen och när du är fri så ska du stänga av giftgasen på knappen bredvid stolen. Gå till dörren så får du se när taket skjuts bort utav Weapon. Klättra ut där och ner för byggnaden så ser du att 2 soldater och Elena följer dig. Även om du stannar och väntar på soldaterna så hinner de aldrig ifatt eftersom att de stannar också. Ta dig sedan ner på kanonen och ut till dess myning. Efter lite tjejslagsmål så kommer Barret och Cait Sith med Highwind. Kuta till slutet av kanonen och hoppa på repet. Gå ner i kockpit och snacka med alla sedan ska du gå till rummet märkt "Operation" och välj dina medlemmar. Gå sedan tillbaka och snacka med piloten.
Jakten på Huge Materia
Flyg sydöst till Mideel. Ta dig till hunden i mitten av byn och bege dig sedan till kliniken en bit upp. Efter att ha träffat Cloud så kommer Tifa att stanna med honom och Cid blir den nye lederan för stunden. Ta dig nu till North Corel för att ta en Huge Materia.
Landa utanför North Corel och gå in i staden och norr längs rälsen. Följ den tills det att du når reaktorn som vaktas utav 2 "Attack Squad" som du med lätthet kan eliminera. Ett tåg passerar dig snart och ett till därefter. Hoppa på tåget och jaga ifatt det andra. Du har bara 10 minuter att hinna ifatt och stoppa det andra tåget. På varje vagn möter du fiender (mini bossar).
Vagn 1: "Gas Ductor", 3.000 HP, 200 MP, 1.100 gil, 900 EXP, 80 AP.
Vagn 2: 2 "Gas Ductor" 3.000 HP, 200 MP, 1.100 gil, 900 EXP, 80 AP.
Vagn 3: "Wolfmeister" 10.000 HP, 200 MP, 600 gil, 10.000 EXP, 100 AP, SVAGHET = water.
Vagn 4: "Eagle gun" 17.000 HP, 50 MP, 3.800 gil, 2.000 EXP, 90 AP, SVAGHET = lightning.
Loket : "Attack Squad" 1.300 HP, 100 MP, 420 gil, 300 EXP, 10 AP.
Klockan stannar inte under striderna så det gäller att du dödar dem snabbt och mycket smärtsamt.
Om du inte stormar in och förstör North Corel så får du "Huge Materia" och av en liten grabb får du materian "Ultima". Om du misslyckas så kan du fortfarande få Ultima genom att köpa det av en kille i vagnen för 50.000 gil. Efter välkomst kommitén så får du sova på deras Inn. Efter det ska du gå in i huset vid brunnen med en skylt märkt "OFF" och snacka med mannen i grön keps o blåa jeans vid bordet så får du Barret's slutlimit "Catastrophe". Nu kan du dra till "Fort Condor" som ligger nordöstöst om North Corel. Bege dig upp till mannen högst upp med minst 20 000 gil och börja slåss. Sätt ut många "Tristoners" som kostar 1000 gil. Några "Defenders" för 440 gil högt upp och bredvid "Tristoners". Sprid också ut lite "attackers" starta spelet. Motståndaren kommer att skicka 45 fiender emot dig så det kommer att bli lite tufft. Men har du bara cirka 5 Tristoners vid de 4 övre gångarna och ständigt bygger nya när de fallit så ska allt gå som smort. Om du vinner så får du "phoenix" materian om du går ut på taket. Gå sedan ner till mannen vid bordet så får du "Huge Materia" utav honom.
Tillbaka till Cloud
Ta dig söderut till Mideel och gå upp och över bron. Ta dig bakom huset där så hör du ett ljud, ställ dig där och ta upp saken "Beat up old useless key". Ta dig över bron och in i affären. Gå till dörren och använd nyckeln. När det visar sig att det bara är en målad dörr så ska du förlåta mannen så ger han dig "Cursed ring". Ta "Elixir" i huset innan kliniken och när mannen frågar dig efter flaskan så säg att du tog den. Gå sedan till den vita Chocobo över träbron och gnugga en "Mimett Green" (finns att köpa för 1500 gil på Chocobo Farm) bakom dess öra så får du "Contain" materian av den överaktiva kvinnan.
Nu ska du in i kliniken och snacka med Tifa. Efter det så skakar hela byn och "Ultimate weapon" uppenbarar sig framför dig. Efter att ha gjort 20.000 HP i skada så kommer han att sticka och då bör ni göra det med. Tifa och Cloud kommer att ramla ner i "Lifestream" (köp många hp up innan weapon dom är bra).
Landet ingenstans, Lifestream
Tifa kommer befinna sig i ett mörker och sedan befinna sig på en okänd plats. Där sitte Cloud vid 3 platser samt svävar ovanför er. Prata med Cloud utanför Nibelheim och gå in i staden, när Cloud sedan efter en stund uppenbarar sig så ska du prata med honom. Efter detta så ska du prata med Cloud bredvid brunnen. Efter lite historia där så kommer en ung Cloud fram ute i Lifestream som du ska prata med. Gå sedan och snacka med Cloud vid fönstret. Prata med den unge Cloud vid föntret (Tifa's fönster) så kollar ni in. Efter mer prat så kommer en ung Tifa som saknar sin nyss bortgångne moder att lämna sitt hem och bege sig ut i till Mount Nibel. Den unge Cloud följer efter henne och de kommer att falla av hängbron. Följ sedan Cloud till Nibelheim i Lifestream och gå in där. Efter en stund så hamnar ni vid reaktorn där en man vid namnet Zack som liknar Cloud från Cloud's minne går in men kastas ut av Sephiroth. Cloud som är klädd som en soldat gå då in med Zack's svärd. När Cloud kommit på att han igentligen aldrig blev en medlem av Soldier så kommer Sephiroth ut med Jenovas huvud. Han kommer att spetsa Cloud på sitt svärd. Men Cloud lyfter Sephiroth istället och kastar ner honom i avgrunden. Väl tillbaka till Lifestream så kommer tre Cloud gå ihop till en. Gå och prata lite med honom så går den siste in i honom också så blir han 'bra' igen.
Efter allt detta så är ni åter på Highwind där du ska forma ett party och flyga mot Junon.
Djupt ner under havets yta
Ta dig till övre Junon och spring till (ignorera att Cloud säger att de har glömt nått) den smala mörka gången med en massa soldater i. Följ dem ner i reaktorn. Möt 2 "Submarine crew" i hissen och fortsätt ner. Spöa 2 till och spara, ta sedan nästa hiss ner. Ta dig nu fram till och in i rektorn, tryck på den rosa knappen för att åka ner. Kuta längs gångbron med ubåtarna i bakgrunden och spara. Spöa 2 "Underwater MP" och 2 "Submarine crew" och fortsätt för att se när de tar Huge Materia ur reaktorn. Prata sedan med Reno vid ubåtarna så skickar han den maffiga bossen Carry Armor på er.
Ta ut armarna först och använd dig utav MBarrier, Barrier, Enemy skill "Big Guard" Haste, Cure2, Trine, Lightning samt Regen och Limit attacker. Gärna Bolt3.
                                                                                                      Ã…ka lite ubÃ¥t kanske
Ta "Battle Trumpet", "Scimitar" och "Leviathan scales" ("Leviathan scales" är inte nödvändiga att ta för de används i Wutai för att få ett vapen till Yuffie). Spöa vakterna och ta ubåten. Nu ska du jaga och sänka den röda ubåten som tål 12 träffar. När du stigit upp till ytan så ska du ner igen. Ta dig söderut ner mot Midgar och fortsätt ner mot Temple of the Ancients. Kör in i den röda ubåten som ligger där. Nu får du "Huge Materia". Ta dig bort till hamnen utanför "Golden Saucer" och åk in i planet. Spara och ta "Heaven's Cloud" och i rummet vid sparnings ikonen; "Megalixir", "Escort Guard", "Double Cut" samt "Conformer" och ta dig till det andra rummet efter att ha sparat. Här möter du "Reno och Rude". Döda Reno först och efter att båda är besegrade så ska du ta dig vidare.
OBS! Alla fiender i dessa rum gör cirka 2000-3000 HP i skada på ett slag samt ger "Confusion", "Silent", "poison" mm. De har cirka 14000 HP i liv och du gör bara cirka 1000-2000 HP i skada på dem med vanliga vapen om du är på level 50. När jag var här första gången hade jag level 99 på alla så då var de ingen match men nu hade jag bara level 41 så jag fick spö en hel del. Rymm istället, om du inte har samlat en massa och har en högre level förståss.
I detta rum ska du ta "Outsider", "Highwind", "Hades" och "Spirit Lance". Ta dig sedan ut härifrån.
Den sista Huge Materian och en gammal nyckel
Kör nu mot Bone Village. Här ska du skjunka under vattnet och leta reda på den tunnel som finns väster ut från Bone Village. Ta nyckeln "Key to the Ancients" och åk tillbaka till Junon och flyg västerut till Rocket town. Ta dig upp i raketen och spöa vakterna. Du kommer att möta "Rude" igen men han är lätt. Efter att du har tagit dig in i raketen och den har lyft så ska du ta dig in till höger och upp för stegen, slå passkoden (enter, shift, cancel, cancel) så får du nästa "Huge Materia". Efter det så ska du ta dig ut i kockpit och gå mot skärmen och fortsätta tills du kommer till en stege som du ska ner för. Efter lite snack så skjuts ni ut med en livrädnings kapsel och efter att ha landat ska du ta dig söderut till Cosmo Canyon. Bege dig upp till Bugenhagen och när ni åker upp i hans planet grej så ska du gå till den blåa materian (längst fram till höger) så får du materian "Bahamut ZERO". Efter detta så befinner ni er på Highwind med Bugenhagen. Ta dig till Ancient city (Den lilla plattformen i sprickan vid Bone Village) och landa på vattnet i sprickan och ta dig in i den gamla byn. Spring åt vänster och ta dig till kristallen i mitten. Efter en massa snack och efter överlämnandet av "Key of the Ancients" så kommer vatten att strömma ner över platsen. När ni snackat klart och är på väg ut så ringer Cait Sith och berättar att de har flyttat den stora kanonen från Junon till Midgar.
Tillbaka till Midgar
När du ska flyga iväg så får du se när Weapon stiger ur vattnet och går mot Midgar. Bege dig till Midgar och landa där. Ställ dig ivägen för "Diamond Weapon" och bered dig på en fight. När du spöat Diamond Weapon så får du se en sekvens där dels han blir genomborrad av Mako strålen samt att barriären runt "Northen Cave" sprängs och när Rufus skjuts i bitar. Efter detta så ska du bara flyga och kolla Northern crater. Flyg sedan över Midgar så hoppar gänget ner med fallskärm.
Ta dig till Cait Sith och hoppa ner för stegen. Här finns föremålen "Aegis Armlet", 2 "Elixir", "Starlight Phone", "Max Ray" och en "Megalixir". Nere på tågspåret så ska du springa mot skärmen tills du kommer till en Save Point och på vägen dit så ska du ta "Power Source", "Guard Source", "Mind Source", "Magic Source" och "W-Item" som ligger nära Save Point'en. Ta dig tillbaka så får du möta "Rude", "Elena" och "Reno". Ta "Rude" först och använd dig utav "Hades" så får de poison på sig och får cirka 800 HP i skada varje runda. Använd också Limit's och summons en hel del. Efter detta så ska du fortsätta. När du ska välja väg så tar du åt höger för att komma till Shinra building igen. Ta nu till vänster om byggnaden och upp för trapporna (60 stycken). I mitten finner du en "Behemoth Claw", vapen till Red XIII. Efter trapporna så ta dig till våning 63 där alla dörrar nu är öppna och du finner Cid's "Grow Lance" i mittersta rummet. På våning 64 så finner du en Mind source och en Speed source i apparaten du la några mynt i vid första besöket. I skåprummet så kommer du nu åt den där megaphonen, "HP shout", Cait Sith's bästa vapen. Åk nu hiss ända ner och ta en trapp upp till andra våningen och tömma de två kistorna du förut förbjöds att tömma på en "Master Fist" och en "Pile Bunker". Lämna byggnaden och gå mot spåret igen. Ta nu vänster och klättra upp för ställningen. Möt "Proud Clod". Efter honom så fortsätt mot trappan. Ta "Mystile" och "Elixir", spara och ta dig upp för trappen. Om du vill ha Barrets bästa vapen så bör du ha honom i ditt team nu. Vapnet finns i en låda nära där Vincent står. Du kan gå ner efter att ha tagit vapnet och byta ut Barret. Om du inte har med Barret så finns inte lådan. Dra upp och snacka med Hojo. Du kommer att möta = "Hojo". Koncentrera allt på Hojo.
Möt sedan "Helletic Hojo". Satsa på kroppen och ha Barrier på dig.
Efter dessa så möter du "Lifeform-Hojo NA". Hans Combo med slag är farlig så ha Barrier på dig samt gärna "Ribbon" utrustad. Efter att ha spöat alla versioner av Hojo så befinner ni er i Highwind. Tifa och Cloud kommer att ha det puttinuttit värre och efter det så återvänder ni till Highwind och race'ar till Northern Cavern. Nu är skiva 2 avklarad.
SKIVA 3
Nothern Cave (Mako Pit)
Nu kan du ta allas bästa vapen, fixa allas sista limit, stiga i level och skaffa en massa nya saker innan du åker ner i grottan.
Dra sedan till Norra Grottan och tryck på X ovanför öppningen så åker du ner. Klättra ner från Highwind och hasa dig ner för sluttningen. (Om du vill upp igen så ta grottöppningen och klättra sedan upp på sidan när du kommit ut). Ta "Save Crystal" (Placera din egen Save Point) samt "Guard Source" på väg ner. Ta här åt höger. På vägen ner ska du ta "Guard Source" och en "Mind Source". Gå nu upp igen till vänster och ta en "Magic Source", "Elixir", "Power Source" och "HP Absorb". Ta dig , igen, ner åt höger och fortsätt ut. Ta åt vänster och in i grottan för en "Power Source" och en "Guard Source". Gå sedan ut ur grottan för att ta "Hero Drink" och tillbaka. Ta nu åt höger tills du faller ner en bit, ta där åt vänster för att gå in i grottan och ta "Megalixir". Gå tillbaka till där du landade efter det lilla fallet och hoppa ner och ut.
Nu ska du snacka med dina kompisar. Skicka dig själv och två (eller fler) andra åt höger eller vänster och resten åt det andra hållet. Höger väg: När alla sprungit iväg så dra åt höger. Ner och ta "Mystile" samt en "Elixir" bland de sprängda små kupolerna. Här finns också "Speed Source", "Tetra Elemental", en "Megalixir långt in åt vänster och en till åt höger. Behöver du liv så Manipulera en "Pollensalta" och kasta Angel Whisper på dig själv från henne (En enemy Skill). Fortsätt ner till ett rum med en massa grön ånga, ta "Luck Source" .
Cloud - Sakletaren 2
Ta dig in igenom den tillgängliga grottöppningen. Ta här "Luck Source", "Megalixir", "Speed Source", "X-potion" och materian "Mega-All" (svår att ta med tryck som fan på O när du hoppar förbi den).
TIPS: Om du stöter på en Mullvads/Säl-liknande tiggare med en stjärna över huvudet (Master Tonberry) så spring om du har låg level. Han dödar i ett slag med attcken "Dagger" och attacken "Everyone's Grudge" tar en massa skada. Han har 44.444 HP och du får 8000 EXP för honom.
Ta "Vaccine", "Turbo Ether" och fortsätt. På denna plats ska du ta "X-Potion", "Remedy" och "Elixir". När du kommit till en plats med en sten över halva skärmen så ta första åt höger. Ta "Magic Source", "Remedy" och fortsätt.
Här kan du sätta din Saving Point om du vill eller så kan du spara den och sätta den nere vid det ångande rummet en bit ner.
Möter du en Magic Pot här så ge den/dem en "Elixir" så kan du skada den/dem. De ger 8000 EXP, 1000 AP(!) och 8500 gil samt en "Turbo Ether" per styck. Ta på denna plats "Vaccine", "Shield", "Imperial Guard" och "Hero drink". När du känner dig klar, gå till nästa plats. Under de gröna bladen finner du en "W-magic" och vid det starka ljuset finner du en "Counter command" (Countrar med länkad Command Materia). Gå in igenom grottöppningen.
Döda Sephiroth!
Sätt din Saving Point här och spara. Snacka med alla dina kamrater så får du grejer utav dem som de tagit längs den väg du skickade dem i början (du kanske märkte att vissa kistor var redan öppnade).
Gå ner mot den gröna mitten och säg till kamraterna att det är dags, bestäm party och fortsätt ner för alla blocken tills du kommer till mitten. Här möter du:
Jenova-SYNTHESIS
Kör mycket Slash-all och starka magier. Glöm inte Haste och Barrier.
Möt sedan: Bizzarro Sephiroth
Sätt allt på hans mage (INTE den runda ljusa bollen) men kör Slash-all så dör hans armar och huvud och ger honom mindre defense power.
Möt näst sist men inte minst:
Safer-Sephiroth
Kasta allt jävla skit på'n. Hans attack "Super NOVA" är snygg men tar en hel del skada på dig och attacken "Heartless Angel" sänker alla dina Party-members liv till 1!
Sist men minst och klenast i hela spelet:
Sephiroth Din Limit break är redo med Cloud's bästa (Omnislash) oavsett om du har den eller inte och du har "Counter Attack" materian på dig, så om Sephiroth slår dig så tar du bara lite skada och du countrar och slår ihjäl honom.
Luta dig tillbaka och kolla på den långa slutsekvensen och var nöjd med det du gjort.

Fusket har betyget 10 (2 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 3 kommentarer:

ramtin93 den 18/11 -06 10:15
hoppas ni gillar guiden :)

NoBoDi den 24/07 -07 15:12
den ägde o ja pallade inte läsa hela :) 10/10

ramtin93 den 29/07 -07 11:11
Tack för tian hoppas andra tycker lika dant ^^

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.