Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











FIFA 07

PC
FIFA 07
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    29 september 2006
  • Utvecklare
    EA Sports
  • Antal ägare
    104
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 7.4

Speltest av _Xerox_

Inskickad av _Xerox_ den 02/11 -06 23:36

Handling / story / vad man gör i spelet
EA-Sports nya fotbollsspel Fifa 07 blev verkligen än överaskning! Dom har fyllt på med flera ligor med flera licenser som t.e.x Turkiska Ligan, Argentinska Ligan med flera. Det finns även flera landslag att välja på och man kan själv välja ut spelare från klubbar till landslaget om en spelare skulle bli bra och det är en grymt bra sak för att ibland kan man ju tröttna på dom spelare som finns i landslagen!

En annan sak som EA-Sports har lyckats med denna gången är menyerna. Menyerna är riktigt snygga med bra bilder och med lite grym musik till ger det en underbar känsla när man håller till på menyerna.

Allt inne på ''Mitt Fifa 07'' eller på engelsk version ''My Fifa 07'' så har EA-Sports proppat in en hel del nya funktioner! Till exempel där man ändrar en spelares utseénde och och kläder så finns det mycket fler varianter nu! Det finns Till exempel flera fotbollsskor att välja på och andra grymma saker som ''Svettband'' ''Fingerband'' ''Ringar med mera. Sedan finns det ju ''Ändra Laguppställningar'' och ''Ändra Spelsystem'' med flera men det har funnits i dom förra fifa spelen.

Manager/Karriärläget har EA-Sports lyckats extremt bra med i detta spel. Man kan som vanligt skapa sin egen manager och bestämma namn,klubb,hemland o.s.v men det bästa dom har utvecklat är själva karriären.Man kan ta upp unga spelare från A-laget och kanske utveckla dom till riktigt bra spelare om man har tur. Man har också mycket mer makt och press på sig nu. När man skapar en kariiär så får man välja ''sponsor'' som har olika uppgifter som avgör vad du ska göra denna säsongen för att sedan kanske gå vidare till en starkare klubb. Det kan t.ex. stå: Vinn ligan, eller undvik nedflyttning os.v om du klarar detta kommer du få kontrakt från bättre och dyrare sponsorer och då klarar man av att ta hand om dom bättre klubbarna som Barcelona,Chelsea och Milan som är rika klubbar. (Ett tips är att börja med en dålig klubb när du startat karriärr för att sedan gå uppåt och bli rikare) Om du startar med en för dyr klubb kan det hända att du får sparken för att du förlorar pengar när du inte har råd att betala spelarnas löner os.v.

När du ska spela en match i en karriärr så kan du välja på 2 olika varianter : ''Snabbsimulera Match'' Denna variant gör så att du ser en ruta och så går det som en klocka och så ser man när det blir mål och när man missar och allt. Den andra varianten är såklart ''Spela Match'' och det är det roligaste enligt mig :).

Det var lite om karriären jag vill bara säga att du kan också spela Turneringar,göra egna turneringar os.v.

Om du har flera handkontroller kan du spela med andra personer. upp till 4 spelare faktist. Du kan ju bjuda hem en kompis och köpa hem lite cola och lira en kväll :).

Nu har jag tagit lite om menyerna,karriären,lagen,spelarna och nu återstår den bästa saken som EA-sports har förbättrat, just det ''Spelkänslan''

Det har i flera år varit ett problem för fifa och det är just spelkänslan. Dom har fått mycket jämförelse av spelarna som tycker att Konamis vara ''Pro Evolution Soccer'' har bättre spelkänsla. Men detta året så gör jag tumme upp för fifa även om inte PES kommit än.

EA-Sports har utvecklat spelkänslan rejält. När man springer och fintar känns det mer realastiskt och skönare styrning med jämförelse från förra fifa som var lite kantigt. Skotten och inläggen har också fått flera varianter. Man kan nu skjuta på kraft,känsla och verkligen sikta in säg på målet och jag kan lova ni kommer njuta när ni drar av ett skott :].Passningarna har blivit mer advancerade. Man måste nu välja hur hårt man ska slå den och vart/vem den ska hamna till.

En annan sak som dom har förbättrat där ute på planen är frisparkarna. Det tar länge att lära sig men när man väl kan det så kan man få in ett dussin fina mål som man sedan kan spara och se om och om och om..igen hehe.

Däremot gör jag tyvvär en tumme ner för publiken som inte alls är lika detaljerade som man hade hoppats på.. dom är alldeles för snabbgjorda dom ser ut som små prickar ibland (eroende på vilken kamera man har). Men det är oftast inte sådant man lägger märke till,jag menar villken person spelar fifa och kollar på publiken? inte jag iallafall. Jag tycker att spelkänslan är det viktigaste.

En annan cool grej som dom har ändrat är kommentatorerna. Det är självaste Henrik Strömblad och Glenn Hysén från ZTV som pratar. Men ibland kan dom låta lite larviga vilket jag tycker är synd för svenska kommentatorer gör spelkänslan bättre.

P.S. Vissa tror att man inte kan ha domare på planen men det är så att när man får spelet så står det ''Domare Av och ''Linjedomare'' inne på ''Spelinställningar'' så det är bara att gå in och ändra till ''På'' så finns det domare och linjedomare på planen!

Vad jag tycker om spelet
jag tog med det mesta på Handling/Story så jag kan bara säga att det här spelet äger! Jag lovar att om ni köper detta spel kommer ni inte att ångra er så köp detta spel!

Varning: Beroendeframkallande! Ni kommer ha svårt att komma ifrån Teven efter ni köpt detta spel! Men det ska inte hindra er.!

Betyg till spelet
Grafik: Tumme Upp för Grafiken ute på planen och på Menyerna, Tumme ner för Publiken som dom kunde ha utvecklat mer!

Spelkänsla: Detta är det bästa Fifa-spelet som har skapats någonsin rörelserna är asasköna och det känns som man ser på en fotbollsmatch förutom att man spelar.

Hållbarhet: Du kommer garanterat inte trötta på detta spel innan Fifa 08 kommer förstås för då vill man ju ha det men tills dess lovar jag att det kommer hålla.

Köp Fifa 07 !

Ljud: Bra musik på menyerna, och som jag sa publiken är overklig men å andra sidan är ljudet som dom uför väldigt verkliga. Dom t.ex. buar när man spelar dåligt och jublar när man spelar bra.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 7 Grafik: 10 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10