Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











FIFA 06

PC
FIFA 06
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    30 september 2005
  • Utvecklare
    EA Canada
  • Antal ägare
    67
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 9.3

Speltest av kj1000

Inskickad av kj1000 den 19/11 -05 02:06

Handling / story / vad man gör i spelet
Äntligen har vårt favorit fotbollsspel kommit ut, Fifa 06 (2006).
Som i dom tio föregångna spelen, så går Fifa ut på att spela fotboll, och allt vad man kan göra i dessa trakter.
Saker som är unika för Fifa, är t.ex. Fifa 06-retro, där du kan titta på snygga mål och se hur Fifa spelen har utvecklats, år för år.
Men vad kan man göra mer en titta på videoklipp och spela fotboll?
Man spelar ju praktiskt taget bara fotboll i spelet, men på olika sett. Vill du t.ex. hoppa in i en match som det står 3-2 i andra halv lek, så går du till scenario funktionen. Vill du vara manager till ditt favoritlag, så går du bara till karriärläget och spelar. (Du får självklart köra matcherna själv, och topp lagen, som t.ex. Real Madrid, måste du köpa i Fan-shopen innan man kan använda dom i karriärläget.)
I den nya Fan-shopen, så ska du köpa saker med dina poäng som du tjänat i ”Fifa 06-utmaningar”. I Fan-shopen kan du köpa saker som, roliga ljud till matcherna du spelar, självbiografier till olika fotbollsproffs m.m.
Du kan också göra egna spelare i spelet. Om du vill göra dig själv, voíla, du har gjort en ful gubbe i en halvtaskig ”spel-maker”. Den är trots allt inte så speciell, men är perfekt till spelet som redan är jättebra.

Vad jag tycker om spelet
Ja, efter att hört Andy Grey prata om vilken bra semifinal det har varit, så blir man lite irriterad på att han säger det varje match, t.o.m. i vänskapsmatcher.
Och är man lika lätt irriterad som jag, ligger nog snart tangentbordet på soptippen nästnästa vecka.
Även om detaljerna är lite trubbiga, är själva spelet som en vass synål (och jag vet hur en vass synål känns). Lite fel här och där, buggar (att menyerna scrollar av sig själv varje gång man startar spelet) och lite andra saker gör att spelet, ur en speltestares synvinkel, inte alls får en tia.
Nu tror alla ni som läst mitt speltest säkert att spelet är jättetråkigt, och stryker det ur årets önskelist. Gör inte det, sätt tillbaka det. Spelet är väldigt kul, som spel. Även om man kan tycka att EA Sports borde ha kunnat finslipa spelet, och släppt det senare, så är det hur kul som helst att kunna trycka på några knappar, och spela fotboll samtidigt. Ja, spelet är verkligen något i sig, något man inte bara kan förklara.

Betyg till spelet
Då har jag gett motiv till mina betyg.

Grafik - 10 – Även om jag vill snåla med tior, måste grafiken få en. Den är rent utsagt fantastik. Om man tittar på ”Fifa genom åren”, i retro-läget, märker man den unika skillnaden mellan realistisk och hackig hönsgård.

Spelkänsla – 8 – Är jättebra. Man får verkligen en känsla av fotboll och… Dator. Kom ihåg att du fortfarande sitter i en skön fåtölj och bara trycker på knappar, inte svettas ute på Old Trafford i en 4 – 1 match mot Arsenal. Ett stort misstag är också kommentatorerna, att Andy Grey som sagt börjar prata om semifinaler och ”penalty”.

Ljud – 9 – Skön bakgrundsmusik och fina heja ramsor är otroligt roligt att dom har med i det lika sköna Fifa 06. Inga problem med ljudet i Fifa 06!

Hållbarhet – 9 – Evighetsspelet Fifa har kommit ut. Ett 15-årigt karriärläge kör man inte ut på en dag, och att låsa upp allt material och ses som att klarat ut spelet, ja då måste man ha kört spelet ett bra tag. Man vill inte lämna spelet en sekund, inte ens när man blir lika arg på spelet som jag. Nej du, den är helbra.

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8