Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











F.E.A.R.

PC
F.E.A.R.
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    18 oktober 2005
  • Utvecklare
    Monolith Productions
  • Antal ägare
    122
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.4

Speltest av Popeye

Inskickad av Popeye den 30/10 -05 16:07

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet handlar om en insatsstyrka som kallas F.E.A.R. (First Encounter Assualt and Recon), som betyder ungefär att det är den första insatsstyrkan som skickas in vid konstiga tillfällen. Spelet börjar med en kort introduktion om just F.E.A.R. och sedan följer en snabb brief om uppdraget du skall ut på. F.E.A.R. handlar om att ett företagsbyggnad attackeras av en okänd styrka. Du skickas in för att ta reda på vad som händer där inne och skickas ensam in...

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är det bästa spelet jag någonsin spelat, /tyvärr får jag nog erkänna att Halo och Halo2 är slagna). Det är det bästa FPS:et som har gjorts och även det bästa skräckspelet som gjorts, (där är det nog bara Doom3 som kan mäta sig). Men jag gillar spelet för att det är en konstig story som gör att man förstår lite i taget. Det är också väldigt bra för att det inte bara är att skjuta alla gubbar man ser direkt, utan ibland måste man tänka till och ta skydd. Det är också ganska mycket skrämmande effekter som innefattar en viss flicka vid namn Alma, men även den konstiga Paxton Fettel. Detta gör att spelet blir mångsidigt och inte inriktat på en genre. F.E.A.R. är blandat lite med Max Payne för att det finns slowmotion som helst ska användas ofta. Man kan också märka av lite Martial arts genom slag hoppsparkar och glidsparkar.

Betyg till spelet
Jag har gett 10 poäng på grafik för att den är väldigt snygg. Personerna är väldigt snyggt gjorda och ser realistiska ut. Grafiken gör också att eldstriderna blir som dom blir, med en massa damm, kulhål och en massa blod. Spelkänslan är hög för att allt faller perfekt på plats. Ljudet, grafiken, storyn och allt annat faller ihop perfekt. Ljudet gör spelkänslan komplett. Vapnen låter för det mesta realistiska, även om vapnen inte är det. Det är nästan jämt musik i bakgrunden. När du är i eldstrider märker du inte av den, men om du är nära ett par gubbar så blir musiken väldigt motiverande och när det blir tyst och du ska smyga runt på jakt efter vapen eller en väg vidare så är musiken lugn och lite skrämmande. Spelet håller tyvärr inte så länge för att det är relativt kort. Det tog mig ungefär 15-20 och då kollade jag varje hörn av hela spelet samtidigt som jag gick fel. Det kan tyckas vara länge men om man hade prungit igenom spelet så kan det nog ta 8-12 timmar. Jag har inte spelat så mycket av multiplayern än men det verkar kul att få utspela dessa intensiva striderna på nätet. Spelets betyg höjs också av den smartheten som finns på spelets AI. Fienderna begär förstärkning, er täckeld, ber om granatunderstöd, eller bara visar vilka fegisar de kan vara efter att du dödat två eller tre av dom genom att istället för att avancera när de blir beordrade det, fegar ur och skriker t.ex "No f***ing way!" eller liknande. F.E.A.R är det bästa spelet som har sett dagens ljus.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 10