Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











FarmVille

PC
FarmVille
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    19 juni 2009
  • Utvecklare
    Zynga
  • Antal ägare
    31
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.3 6.6

Speltest av Stegosaurus

Inskickad av Stegosaurus den 28/02 -10 11:22

Handling / story / vad man gör i spelet
FarmVille, det ökända spelet som sänker produktiviteten på arbetsplatser, distraherar skolbarn och inkräktar på offrets, öh, jag menar spelarens sociala liv.

Spelet går ut på att man till tonerna av mycket irriterande musik (som tack och lov går att stänga av) ska bygga upp en virtuell bondgård, odla ett stort urval av plantor, dekorera, och föda upp djur. Varje planta har en bestämd tillväxttid, som kan vara mellan två timmar till fyra dagar. När plantorna är färdigvuxna så har man lika lång tid på sig att skörda dem, gör man inte det så dör de, och man måste rensa bort dem och försöka igen.

Hela spelet är en ändlös cykel, ploga, så, skörda, sälj, ploga, så, skörda... och så vidare. Spelet går endast att spela på Facebook, vilket innebär att man kan ha sina vänner som "grannar", hjälpa dem på deras gårdar, skicka presenter o.s.v. Allt man gör belönar en med XP-poäng, och för varje ny level man når så kan man köpa nya saker till sin gård.

För de som absolut inte har något liv finns även achievements att eh... "farma".

Vad jag tycker om spelet
FarmVille är (dessvärre) ett extremt beroendeframkallande spel som framkallar onormala beteendemönster hos människor. Till exempel att man sitter och stirrar på sina nysådda plantor, trots att man vet att de inte kommer vara färdiga inom de närmsta tre dagarna, eller att man konstant uppdaterar Facebooks startsida för att se om någon vän hittat ett borttappat djur som behöver ett hem.

På grund av att plantorna vissnar så är man tvungen att planera sin säd så att man har tid att skörda den senare. Detta leder ofta till att folk inte har tid att hitta på något efter skolan, "jag kan inte, jag måste skörda mina tomater". Personligen skulle jag inte kunna bry mig mindre om en massa datorgenererade 'växter' "dör".

FarmVille är inte alls värt att spela, med andra ord: Inte ett bra spel.

Betyg till spelet
Grafiken är helt okej för ett internetspel, snyggt tecknad och så. Den får en 7a, men några minuspoäng för att det helt enkelt är FarmVille.

Spelkänslan får en 3a, det är väldigt roligt i början, men sen känns det bara tråkigt, och till slut så skiter man i det fullständigt. Då börjar man känna massiv irritation över folk som konstant skickar getter till en.

Ljudet får en 2a, det är hemskt. Musiken spelas i en oändlig loop, och djuren är jobbiga att lyssna på hela tiden. Ljudet går som tur är att stänga av, så varför klaga? Men nu skulle jag ju skriva vad jag tycker om ljudet, så då klagar jag iallafall, hehe.

Sist och minst, hållbarheten, som får en 1a. När man gått igenom den första fasen när man faktiskt gillar spelet, så är spelet minst sagt jättetråkigt. Man känner sig inte längre tvingad att skörda sina plantor, träd och djur i tid, och rent allmänt tycker man att spelet kan dra åt skogen.

Totalbetyg: 3.3 Ljud: 2 Grafik: 7 Hållbarhet: 1 Spelkänsla: 3