Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Far Cry

PC
Far Cry
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    26 mars 2004
  • Utvecklare
    Crytek
  • Antal ägare
    360
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.9

Speltest av Slipknot2

Inskickad av Slipknot2 den 03/01 -06 11:24

Handling / story / vad man gör i spelet
I Far Cry tar du på dig rollen som den före detta marinsoldaten Jack Carver som numer försörjer sig som skeppare i den karibiska övärlden. Efter att ha hyrts av en undersökande reporter beger sig Jack tillsammans med henne ut mot en outforskad ögrupp. När de närmar sig ön attackeras båten och Jack spolas i land på en av öarna.
Det visar sig snart att reportern lett in Jack i ett område av tungt beväpnade legosoldater. Den före detta marinsoldaten ställs nu inför en situation där han inte bara måste överleva, utan också lista ut vad som pågår i det tropiska paradiset.
Och man kommer möta en massa fienden som legosoldater och muterade monster. Resten får ni se själva.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är underbart och nyskapande. Crytek har skapat en grafikmotor som smiskar sönder dagens motstånd.
Detaljrikedomen med dess täta djungler, undervegetation, ljus, rörelser, vatten och det otroliga avstånd man som spelare ser i spelet är häpnadsväckande. Crytek har lyckats skapa en levande värld med en otrolig känsla för oss spelare.
Figurerna i Far Cry är ledade efter vad som verkar vara realistiska skelett vilka, förutom att vara otroligt snyggt gjorda, reagerar på ett verklighetstroget sätt vid yttre påverkan, från skott och explosioner till vanliga rörelsemönster. Exempelvis kan du skjuta en fiende uppe i ett torn så att han viker sig över räcket, faller ner till marken och rullar ner för slänten. Fysiken i spelet är fantastiskt realistiskt återgiven.

Betyg till spelet
Grafiken: Grafiken är underbar och mycket välgjord. Smiskar sönder alla andra slags grafikmotorer som finns just idag.
Spelkänslan: Enorm spelkänsla. Spelkänslan utgörs mest av den realistiska AI:n.
Ljudet: Ljudet är strålande bra. Bara musiken man hör i början gör så att man häpnar av förundran. Ljudet låter även verkligt på vapnen, fordonen och miljöerna. Man hör att det prasslar i buskarna och det man kan röra sig över till fots.
Hållbarhet: Hållbarheten knäcker allt. Och då menar jag på det som finns med i spelet. Friheten, fordonen och allt är underbart och man ser fram emot en 2:a på det här spelet.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10