Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Empire: Total War

PC
Empire: Total War
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    4 mars 2009
  • Utvecklare
    Creative Assembly
  • Antal ägare
    32
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 9.3

Speltest av XtremeOgamer

Inskickad av XtremeOgamer den 17/06 -11 17:24

Handling / story / vad man gör i spelet
Empire Total War är ett strategispel som syftar på historien, i detta fall 1700-1800-Talet. Det finns flera olika spelalternativ, som Grand Campaign, Multiplayer, Road To Independence.

I Grand Campaign kan du välja ett land som du vill spela med. T.ex Sverige. Sverige börjar självklart i Skandinavien med Finland, Estland, och Ingermanland. Du börjar alltid år 1700, och kan ta dig fram till 1799, med vissa objektiv.

Du kan välja att konstruera byggnader, skapa Arméer eller krigsfartyg. Men var försiktig, alla enheter har en viss uppehållskostnad. Om du har en inkomst på 4000 per gång, och bygger arméer med 4500 i uppehållskostnad, så går du definitivt bakåt i din ekonomi.

När du har gjort allt i en gång, då klickar du på en ikon som heter "End Turn*, vilket spolar fram tiden 6 månader. Vi tar ett exempel. Om en byggnad tar 3-Turns att konstruera, så tar det ca 1,5 år innan det är klart.

I Empire Total War så kan du i princip göra vad du vill. Du kan försöka ta över hela världen, skapa fred, eller vad som nu passar just dig. Det finns en inställning som heter "Diplomatic Relations", där du kan se andra länders relationer mot dig, och andra. För att förbättra relationer, så kan du skicka en *State Gift*, men var medveten om att de är ganska dyra. Du kan också göra politiska handlingar. T.ex ge Frankrike 3500 guld i utbyte mot en region. Men det är inte alltid dem godkänner något sådant, och det tvivlar jag på med detta exempel.

Vad jag har förstått, så är detta spel ganska likt Civilzation, du bygger upp ett rike, helt enkelt.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att Empire Total War är ett fantastiskt spel. Grafiken är väldigt snygg och detaljerad. Enheterna har realistiska rörelser och beteende. Det jag dock inte är nöjd med är att Multiplayer-läget krånglar för nästan alla spelare. Så om du ska skaffa spelet, gör det för Singleplayer-läget.

I helhet så är Empire Total War det mest realistiska och roligaste strategispel jag någonsin spelat.

Betyg till spelet
Grafiken är ett av de stora fördelarna i detta spel. Du ser de allra minsta detaljerna, om du nu kör på högre inställningarna. Grafiken får en 9:a av mig.

Spelkänslan är underbar. Musiken, striderna, glädjen man får över att ta över en region. Ja, det är lysande. Spelkänslan får en 10:a av mig.

Ljudet är rätt bra, dock så kan det vara väldigt starkt och skärande i vissa tillfällen. Ljudet får då en 8:a av mig.

Hållbarheten i detta spel är otroligt, jag tröttnar bokstavligt talat aldrig på detta spel. Hållbarheten får en 10:a av mig.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10