Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inDX Ball 2

PC
DX Ball 2
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  21 december 1998
 • Utvecklare
  Longbow Digital Arts
 • Antal ägare
  143
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 15/12 -05 16:23

Handling / story / vad man gör i spelet
Dx-ball 2 är ett väldigt roligt spel, som är ett av dom bästa tidfördriven genom tiderna. I Dx-Ball börjar man med en bräda som är blå och som är relativt liten och man skjuter upp en boll i luften och så är spelet i gång. Man ska träffa olika fyrkanter som bildar mönster och varje utmaning har minst 25 banor så dom kan se helt annorlunda ut. Man ska hjälp med brädan sedan som sagt träffa dom olika fyrkanterna som bildar olika mönster och samtidigt se till att inte missa bollen så att den slår i ”marken” för då förlorar du ett liv. Det finns många olika varianter av en bana och en variant som är väldigt störig är när man först inte kan se några fyrkanter. Utan då skjuter man på en tom bakgrund tills bollen av en slump träffar en fyrkant, dom banorna är svåra för att man kan som sagt inte se fyrkanterna utan dom bara poppar upp av en slump när man träffar dom. En annan bantyp är när det finns jättemånga järnfyrkanter längst ner på banan som man måste träffa 3-4 gånger för att dom ska försvinna. Man kör inte med samma trista gråa boll hela tiden utan med lite tur och flyt kan man få eldboll och en boll som går igenom alla sorters fyrkanter. Det finns även powerubs för att spelet ska vara en aning roligare och det innebär att det är fyrkanter som trillar ner när du träffar vissa fyrkanter och dom har olika syften. Alla som har en blå ram är jättebra att ta medan dom som har röd ram inte är bra och dom ska du undvika, sedan så finns det en neutral sort bland powrubsen. Den bästa powrubsen av dom blåa sorterna är Liv1 om man fångar den så får man ett extra liv som alltid är bra att ha. Den sämsta av alla är dödskallen om man råkar ta den så förlorar du ett liv. Om man tar många ”bra” powerubs så blir det betydligt lättare att klara banan om man tillexempel får eldbollen så går det mycket snabbare att klara ut banan.

Vad jag tycker om spelet
Som jag nämnde där uppe så är detta utan tvekan ett av dom bästa tidsfördriven genom tiderna och man kan spela det i timmar innan man har klarat av en utmanings alla banor. Det finns jättemånga olika varianter av banor som är fantastiska och det varierar friskt och det är jättebra. Man slipper alltså att köra samma tråkiga bana två gånger i rad utan man spelar på nya banor hela tiden och vissa utmaningar har 50 banor. Det innebär att det blir ett mycket häftigt äventyr i grafikens och i dom olika perfekta programmerade banornas värld. Jag tycker att det här spelet är snäppet bättre än det första DxBall spelet DxBall för att det finns roligare och mer utmanande utmaningar i det här spelet. Detta är ett riktigt bra spel om man har tålamod och är uttråkad och vill ha någonting att göra. Det är jätteroligt att spela dom olika banorna och att klara dom alla är en svår utmaning som tar tid att klara därför passar det här tålmodiga personer. Man kan ha riktigt kul i spelet och spela det med sina vänner och tävla sig uppåt i topplistorna, det är helt enkelt ett jättebra spel.

Betyg till spelet
*Grafik: Det är väldigt fin grafik i det här spelet och man kan se alla detaljerna i spelet och allt är så bra programmerat i spelet, så det är ett stort plus med det här spelet. Grafiken får av mig en klockren 10a.

*Spelkänsla: Den är verkligen jättebra och man kan njuta av flera timmars spelande varje gång man startar spelet. Det är riktigt grymt att spela det här spelet när man ständigt måste hålla upp bollen så att den inte nuddar marken. En 10a här också.

*Ljud: Det är mycket bra ljud i det här spelet. Jag tycker att det är helt rätt ljud när man träffar fyrkanter med eldboll och när man träffar den med en långsam boll. Det är alltså klockrent ljud i det här spelet och den lilla musik som finns i spelet är också jättebra. En 10a.

*Hållbarhet: Detta spelet kan man spela när som helst och detta är ett spel som håller i evigheter, alltså ett evighetsspel. När du har klarat ut alla utmaningarna och banorna i spelet kan du tävla dig upp till ännu bättre poäng med dina kompisar och komma först av alla på topplistan. Alltså en 10a.


Mvh/Presentation (Press).

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 5 Grafik: 10 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 10