Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Dragon Age: Origins

PC
Dragon Age: Origins
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    6 november 2009
  • Utvecklare
    BioWare
  • Antal ägare
    22
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.2 8.4

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 07/12 -09 09:55

Handling / story / vad man gör i spelet
Handlingen är mycket av själva poängen i spelet och bör därför ej avslöjas för någon som ännu inte spelat spelet. Det häftiga med spelet är att spelaren själv får mycket utrymme att påverka handlingen.

Spelets upplägg är precis som många andra ett strategispel som utspelar sig i en fantasy-tidsålder. Spelet inkluderar magiker och varelser som mycket liknar Tolkiens orker. Man utkämpar många spektakulära strider och möter många välgjorda fiender under spelets gång och variationen är stor. Mer än så tycker jag inte behövs skrivas om spelet för konceptet är inte nytt. Variationen är däremot unik, vilket gör att man inte tröttnar på spelet i första taget.

Vad jag tycker om spelet
Otroligt bra. Allting är nästan värt maxbetyg. Miljöerna är konstnärligt skickliga och väl animerade. Grafiken är otroligt bra och själv spelet makalöst. Variationen i alternativ för spelet är oändliga, vilket gör detta spel så otroligt bra. Man blir förundrad över hur många variationer det måste finnas och många av de karaktärer man interagerar med har långa dialoger som aldrig tycks ta slut (på ett bra sätt). Utvecklarna måste spelat in flera hundra timmar dialog till detta spel!

Betyg till spelet
Grafiken är helt otroligt. Det ser inte ut som verklig film, men det är nog mest tur för det skulle ingen hemdators processor klara av. Den är dock inte det absolut bästa som finns (Crysis är t.ex. bättre), men no worries, grafiken är så bra man vill ha det. Man saknar verkligen inte bättre grafik.

Spelkänslan blir så oerhört schysst i och med alla variationer och inställningar. Man kan zooma in och ut precis som man vill och se på som en film eller pausa och ge order till alla karaktärer om man känner för det. Spelet bjuder på oändliga valmöjligheter.

Ljudet är det enda som inte får max. Musiken och effekterna är självklart jättebra, men det är lite uttröttande med "stridsmusiken" som dyker upp varje gång man möter fiender. Det finns givetvis ett par olika sådana musikslingor, men man krigar på bra mycket i spelet och till slut tröttnar man på dessa.

Spelet är odödligt och man kan spela igenom det säkert 5-6 gånger utan att sett i närheten av alla filmsekvenser och dialoger som egentligen finns. Jag förstår inte hur de fick plats med allt på de (ynka) 15 GB spelet ligger på. Tröttnar man på det här spelet vet jag inte vad man ska spela, då har man nog tröttnat på spel i allmänhet. Jag kan dock inte dela ut max i hållbarhet eftersom det inte är ett onlinespel på det sättet CS eller StarCraft är. Efter tillräckligt många timmar måste man såklart tröttna på ett singelplayer-spel, men i Dragon Ages fall är det många timmar. Väldigt många.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10