Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Diablo II

PC
Diablo II
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    30 juni 2000
  • Utvecklare
    Blizzard North
  • Antal ägare
    993
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 8.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 10/06 -05 14:25

Handling / story / vad man gör i spelet
Handling: Spela som Paladin, Barbar, Amazon, Necromancer eller Sorcerer och klara av 3 st "Acts" och döda den onda Diablo. Du börjar vid ett litet läger såkallat Rogue Encampmet som har blivit invaderat av onda demoner flera gånger. Många av deras egna soldater har börjat gå över till den onda sidan. Ditt uppdrag då är att döda demon drottningen (och några andra) Andariel som har tagit över Clostret som är den ända vägen att ta sig öster ut efter Diablo. Paladin: En helig man som är bra med svärd och "Healnings Magier". Barbar: Brutal och stor man. Otroligt stark och är en mästare på vapen. Amazon: Krigarkvinna, mycket bra med båge och spjut. Necromancer: En man som uppstod från mörker men ändå slåss för den goda sidan. Han är en mästare på att framkalla döda för att få dom att slåss för ens sida. Sorcerer: Magikvinna som använder magier från de 3 elementen: Is, Eld och Elektricitet.

Story: Ett ont väsen kallat Diablo (Djävul på svenska) har börjat förstöra allt i sin väg. Han skapar monster som han tvingar att förstöra och ödelägga alla platser han kommer på. Han lurar folk till hans sida när han sedan plågar dom tills dom går med på att slåss för honom. Han väcker gamla myter/sago personer till liv som t.ex. demon drottningen Andariel, den begravda och mäktige Tal'Rasha mm. Du bestämmer dig att ta det svåraste och slitigaste jobbet av dom alla... Döda Diablo och han kompanjoner!

Mening: Spelet går ut på att man ska, från en dålig liten soldat, till en legendarisk hjälte, hitta nya vapen och andra saker och döda monster och "bossar". Det riktiga uppdraget är att döda den onda Diablo. För att komma till honom måste man ta sig igenom 3st världar med bara bättre och bättre monster.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det var väldig bra. Mycket roligt att köra med Barbar eller Necromancer och slakta smågubbar som om dom vore små insekter. Bra och ovanliga kontroller. Se uppifrån men ända styra med musen och klicka för att slå! Mycket coola "bossar" också. Min favorit är nog Diablo eller Andariel. En av de ända sakerna jag tycker var jobbigt var om man hade dött någonstans där det fanns gubbar som var bättre än sig själv och när det låg jätte långt bort... Då måste man springa hela den långa vägen!
Men annars var spelet mycket bra. Otroligt mycket spelkänsla! Om man spelar det på natten eller sent på kvällen kan det nästan vara lite läskigt!

Betyg till spelet
Grafik: Mycket bra, på några ställen/personer så kunde det vara ganska dåligt men annars jättebra!

Spelkänsla: Otrolig, kan knappt komma på nåt spel med så bra spelkänsla! Solklar 10:a!!!

Ljud: Också väldigt bra, speciellt den äckliga musiken och rösterna på t.ex, Andariel och Diablo!

Hållbarhet: Också väldigt bra!! Kan sitta och spela det flera timmar i sträck! Speciellt om man är nära på och klara nåt (t.ex. Diablo)...

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10