Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











CivCity: Rome

PC
CivCity: Rome
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    28 juli 2006
  • Utvecklare
    FireFly Studios, Fireaxis Games
  • Antal ägare
    21
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 7

Speltest av rivers

Inskickad av rivers den 08/01 -07 21:43

Handling / story / vad man gör i spelet
CivCity Rome är baserat på spel-klassikern Sid Meier's Civilization och utspelar sig i det antika Rom. Du är en arkitekt som får i uppgift att bygga upp en ny stad, som längs med tiden utvecklas till en modernare stad. Lite som Sierras Farao och Emperor Rice Of The Middle Kingdom.
Hela spelet går ut på att du ska bygga och göra så att dina stadsbor trivs. Det finns i stort sätt ingenting att göra förutom att bygga. Men det är ju ett byggarspel. CivCity Rome tillhör helt klart toppen av sin genre.

Vad jag tycker om spelet
CivCity Rome tillför dock inget nytt, vilket jag tycker är synd.
Jag har svårt att finna något unikt med CivCity Rome, men det finns helt klart förbättringar från tidigare spel.
Grafiken i CivCity Rome är dock medelmåttig. I utzomat läge ser spelet inte alls bra ut, men i inzomat läge blir det helt klart bättre, men man kan helt klart förvänta sig mer av ett spel från 2006, men man kan inte få allt. Grafiskt sätt...

Betyg till spelet
Spelet ställer, trots sin medelmåttiga grafik, ganska höga krav på din PC. Enligt Firaxis ska spelet gå att spela med 1.6 GHz och 512MB RAM. För att kunna spela i 800x600 upplösning bör du ha mer än 1.6GHz och 512MB RAM. Du bör se till att din dator uppfyller de rekommenderade spelkraven. Trots alla krav är grafiken medelmåttig, därav betyget för grafiken.
Det är väldigt lätta kontroller i spelet, du behöver faktiskt endast musen för att ta dig fram igenom spelet, om du har en data-mus med scroll (rull-hjul). Zoom, snurr, höger/vänster klick, allt finns, allt mycket enkelt.
Ljudet får högsta betyg, eftersom du hör allt. Havsvågor, fågelkvitter, skålande glas, snarkningar, skratt, skrik...listan kan göras lång.
Spelet rekommenderas helt klart till alla. Är du nybörjare i genren är det inga problem. Har du hög erfarenhet kan du göra spelet till en riktig utmaning.
Pris omkr. 400 kronor.

Totalbetyg: 7 Ljud: 8 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7