Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Call of Duty 4: Modern Warfare

PC
Call of Duty 4: Modern Warfare
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    9 november 2007
  • Utvecklare
    Infinity Ward
  • Antal ägare
    170
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.4

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 15/03 -08 13:46

Handling / story / vad man gör i spelet
• Call of duty 4: Modern warfare •

Redan när Treyarch tagit över spelserien och Call of duty 3 kom upp på trailerduken var jag övertygad om att Call of duty-serien sett sitt slut som spelserien alla älskar. På senare tid blev jag helt ivrig av förväntan när Infinity Ward åter igen var tillbaka för att göra ett försök att få serien på fötter igen och få upp den på den höga standarden den legat på. Det sas flera i tidningar innan spelet släpptes att detta skulle bli något stort. Oh ja, visst stämde det. Det enda som krävdes var ett inte fullt så enkelt utvecklar- samt slagfältsbyte från andra världskriget till nutidens vapen och soldater. Självklart pratar jag om Call of duty 4: Modern Warfare.


Spelet börjar med en kort bana där man får lära känna spelet och hur man handskas med dess funktioner på bästa sätt. Senare bär det av mot det första uppdraget tillsammans med en SAS-grupp. Du och din grupp som leds av Cpt. Price närmar er ett lastfartyg till havs ute på Atlanten i en storm. Uppdraget är att lokalisera några kärnvapendelar som kan finnas i skeppet.
Efter detta möts man av en mäktig video och man har redan fått så mycket av spelet så det nästa är nog, samtidigt som man bara vill se mer vad spelat har att bjuda på. Det är en enorm känsla av att få uppleva så mycket action redan efter första banan, men veta att spelet knappt har startat.

Spelet och handlingen kretsar kring att få tag på och stoppa ultranationalisten Imran Zakhaev som spelar skurken i spelet. Det uppstår mycket konflikter både i Ryssland och där Zakhaev's allierade Al-Asad intar och avrättar presidenten inför nationell tv i ”the capital city” nere i mellanöstern. Precis som alltid så rycker USA's marinkår in för att stoppa Al-Asad. Dock så kommer SAS att spela en mycket större roll i sluttampen med aggressiva ultranationalister med tung pansar och vapen.

De olika banorna varierar i miljö och fart, vilket resulterar i ett icke enformigt och ett spel som man aldrig tröttnar på. Allt från där du får sitta i ett bombplan och assistera en marktrupp, till intensiva närstrider i mellanöstern och till och med gå tillbaka 15 år i tiden för att få spela ett uppdrag i Tjernobyl där upptäckt blir en säker död.

Mutliplayer i Call of Duty 4: modern warfare är hissnande bra. Rikt på mycket vapen och saker som går att uppgradera efter varje level man stiger i spelet, många roliga banor. Det är nästan så att Halo 3's multiplayer får buga för detta. Riktigt härligt, infinity ward!


Spelet har fått mycket god kritik från diverse spelkritiker. Ett av de bästa spelen genom tiderna menar många. Grafikmotorn är det bästa av allt, aldrig tidigare har ett sådant ”foto-realistiskt” spel släppts.

Vad jag tycker om spelet
Det finns inte så mycket för mig att säga här. Spelet är absolut ett av dem bästa spel som släppts på marknaden. Ja, dom har gjort ett strålande jobb.

Tycker dock att spelets fienders intelligens inte passar ihop med 2007's spel. Dom har samma stridsförståelse som i de första CoD-spelen, vilket jag tycker är ett minus då allt annat är fört till en eller två högre nivåer i detta spel.

Efter att jag klarat ut det lite väl korta, fast fantastiska singleplayern så var det väldigt tråkigt, eftersom multiplayer inte vill fungera för mig. Dock så hittade jag en riktig rolig funktion i spelet som fyller spelet till mer än max. Det var nu dags att kämpa genom de olika banorna för att hitta dessa bärbara datorer ”pieces of enemy intelligens”. Ju fler man hittar, desto fler roliga fusk låser man upp! Så, det är där jag sitter framför datorn – finkammar banorna efter datorer.

Så, bortsett från MP och SP så har spelet mycket mer att bjuda på, vilket jag uppskattar stort.

Betyg till spelet
Grafik – 10/10

Nej, jag är ingen Call of Duty 4 älskare som bara lägger in ett 10 betyg för skojs skull. Grafikmotorn är helt enkelt det bästa jag sätt. Riktigt fina omgivningar, miljön, fordon, soldater, allt är perfekt här.

Spelkänslan - 8/10

Riktigt bra här med. Ibland kan det dra över gränsen, så man hellre offrar sig för sina kamrater istället för att slutföra uppdraget. Man får ett sådant enormt band ihop med dessa botar.
Dock så kan det som sagt vara lite lamt med fiendens tänkande, då det känns som att det är en skock får man har att göra med.


Ljud - 9/10

Ljudet i Singleplayern vill man bara ta och ge det en stor bamsekram. Fina ljudeffekter, musik när det passar som bäst. Älskar det.
Ett minus blir dock i Multiplayer då jag bara tycker att det blir helt störande i vissa lägen.

Hållbarhet – 9/10

Jag har sagt det tidigare och jag kan lika gärna säga det igen: Call of Duty 4: Modern Warfare har så mycket action i Singleplayer att bjuda på så det knappt räcker att spela 1 gång innan man kan slicka sig om fingrarna och säga att man är nöjd. Och efter det så har vi ett multiplayerläge med massor av unlocks och skoj som inte går att tröttna på i första taget.
Men, både MP och SP varar inte så där jättelångt. Det dröjer inte många veckor innan man nått högsta graden i MP, vilket känns lite synd.

Men, detta spel är helt klart värt att spela förr eller senare! Har ni det inte redan så bör ni redan köpa det idag.

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8