Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Caesar IV

PC
Caesar IV
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    26 september 2006
  • Utvecklare
    Tilted Mill Entertainment
  • Antal ägare
    21
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 7.3

Speltest av Ackinna

Inskickad av Ackinna den 11/12 -11 14:05

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet går ut på att man ska bygga en stad. Man ska hålla invånarna glada och ge dem de behoven de behöver. Man ska odla och distribuera varor.

Du som spelare måste också se till så att staden får sina soldater som den behöver. Staden har olika samhällsklasser och de har olika behov och även funktion i staden. Den högsta samhällsklassen gör inget nytta förutom att betala hög skatt. Mellanklassen sköter servicejobben i staden och den lägsta klassen sköte exempelvis industriella arbeten som bondgårdar.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är roligt och kan kan hålla sig sysselsatt i timmar. För mig som inte har spelat tidigare spel utav Caesar jag tycker ju inte att spelet är enformigt på grund av att jag inte har något att jämföra med. Snygg grafik dock. Det bästa är ju att spelet är i 3D. Problemet och det som kanske är mest frustrerande är det faktum att det är "segt". Det krävs flera klickningar för att bekräfta något bygge och för att byggnaderna ska hamna på plats, men efter ett tag kan man lära sig finessen till hur man ska klicka, men det är ändå irriterande

Betyg till spelet
Grafik: Inga som helst problem. Snygg grafik tack vare 3D.

Spelkänsla: Det som drar ner på spelkänslan något är just det faktum att man måste klicka flera gånger för att byggnaden ska hamna på plats. Annars att kunna röra sig i staden och folks rörelser med mera får en bra känsla och kontroll utav spelet.

Ljud: Bra. Har inget direkt negativ att säga dock kanske problemet är den att man "sjunger bort" och man tänkte kanske inte alla gånger på musiken. Kanske lite intetsägande musik.

Hållbarheten: Dras ner på grund av att man blir irriterande på segheten i spelet. För mycket musklick och rullningen i spelet. Detta kan vara lite segt ibland.

Sammanfattning: Jag vill sammanfatta min totala bild utav spelet ett helt klart värt spel. Trots "segheten" i spelet. Klickningen kan man få in finessen med och det blir då inte lika irriterande, men är dock fortfarande irriterande fast jag kan bitvis leva med det.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7