Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Bus Simulator 2012

PC
Bus Simulator 2012
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    23 februari 2012
  • Utvecklare
    TML-Studios
  • Antal ägare
    2
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
- 8.5

Speltest av Silver_

Inskickad av Silver_ den 03/08 -12 06:09

Handling / story / vad man gör i spelet
Astragon är äntligen tillbaka med den efterlängtade utgåvan Bus simulator 2012 som i Sverige släpptes den 23 februari 2012. De tyska utvecklarna är kända för deras verkliga simulatorspel och är en av de populäraste i hela Tyskland. Astragons spel är dessutom nästan bara sandlådespel vilket innebär att spelet inte har någon direkt handling, men som jag brukar säga när jag recenserar de andra verklighetstrogna spelen från utvecklarna, det krävs fantasi för att dessa spel ens ska vara värdiga att spelas!

Innan man släpps ut i samhället blir du som vanligt tvungen att skapa en profil. Här får du bl.a. skriva in ditt namn, födelsedatum och välja vilken tid på dygnet du vill köra på. Efter detta är du redo att släppas ut i livet som busschaufför där mycket skicklighet väntas av dig för att få dina passagerare att känna sig trygga.

Du startar som en medelåldersman, vilket ska föreställa dig. Han står nu utanför bussdepån och har just börjat sitt pass. Nästa steg är att välja en buss och sedan en linje som du önskar att får köra. Glöm då inte att du har ett visst tidschema som du måste följa till punkt och pricka!
Ditt jobb är att köra din valda tur, plocka upp och släppa av passagerare, skriva ut biljetter om någon behöver men framför allt vara uppmärksam på trafiken! Ibland dyker det upp trafikolyckor som du måste ta dig igenom med ditt stora fordon, så bra som möjligt för att dina oskyldiga passagerare ska känna sig trygga när de åker med dig.

Vad jag tycker om spelet
Jag gillar verkligen detta! Astragon har äntligen nått toppen av utvecklingen av spel då detta är det mest realistiska spelet jag någonsin spelat! Redan i början av utvecklarnas stolthet ser man direkt att det är tyskar som har tillverkat spelet. - Det är teknik i princip överallt! I bussen kan du justera förarstolen exakt som du vill ha den, lågt, högt, långt fram, långt bak, till höger, till vänster..... Ja, åt alla möjliga håll! När du kör din linje får du ibland växla biljetter åt passagerare som vill åka med. Dessa har med sig ett antal pengar som de ger dig. Du ska då ge de rätt biljett och växla pengarna om det skulle behövas, vilket är min absoluta favoritfunktion i Bus simulator 2012.
Jag är också väldigt imponerad av den fantastiska grafiken som har förändrats hejdundrande sedan Astragons senaste spel, City bus simulator 2010: New York. Miljön är mycket mer passande och ingenting ser direkt tråkigt ut vilket var ett stort problem med den förra utgåvan. Den otroliga bussen råkar vara min favoritbuss, Mercedes Citaro, så man tillbringar gärna många oavbrutna timmar framför spelet!

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken förtjänar helt klart en 10. Som jag nämnde ovan så har man utvecklat grafiken enormt sedan City bus simulator 2010: New York, vilket är den största anledningen till det höga betyget.

Spelkänsla: Spelkänslan får utan tvekan en solklar 10! Den fina grafiken gör så att du blir mer attraherad av den otroliga staden och för att inte nämna bussen. Med andra ord kan man inte tro att någon annan än du är busschauffören.

Ljud: Jag brukar inte ha så höga krav på ljudet. Motorn låter, människor pratar med varandra i bussen, några tutar. Jag begär faktiskt inte så mycket mer. En 8 får det bli!

Hållbarhet: Spelets hållbarhet är inte den bästa, som man kanske märker när man läser recensionen. Det kan det bli väldigt långtråkigt ibland. Detta är dock inte speciellt för detta spel utan förekommer hela tiden i alla Astragons spel.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 8 Grafik: 10 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 10