Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











BioShock

PC
BioShock
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 augusti 2007
  • Utvecklare
    2K Boston, 2K Australia
  • Antal ägare
    30
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.8

Speltest av Alex33322

Inskickad av Alex33322 den 23/09 -07 17:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Efter andra världskriget fick en man en idé, en vision. Han byggde undervattens staden Rapture mitt i Atlanten. Staden styrdes av hyper kapitalism och forskare kunde forska fritt utan moral, lagar eller begränsningar. Du uppfann man ADAM substansen. En sätt att manipulera gener på ett magnifikt sett, inte helt olikt från cancer. ADAM substansen ersätter vissa stamceller i kroppen och kan ge en olika krafter, Plasmider. Att kunna skapa eld, frysa människor, använda telekinetiska krafter med mera blev förstås Raptures undergång. Lite mindre än 20 år senare kraschar ditt plan mitt ute i Atlanten. Du överlever, kravlar dig upp från resterna av planet och simmar mot ytan. Där uppe ser du någon sorts ö, likt ett Empire State Building som reser sig över havsytan. Du simmar dit för att ta skydd och går in i den jättelika bygnaden... Du tar hissen ner utan att vet vad som väntar dig... trots fasorna som drabbade Rapture lever många av invånarna fortfarande, muterade och vansinniga. "Welcome to Rapture"...

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar det. Hela handlingen är ofantligt bra och själva spelet i sig är så intensivt att man ibland håller på att ramla av datorstolen när en "Big Daddy" kommer rusande mot en med rött visir. Det mest unika om spelet är den något futuristiska, 50-tals liknande arkitekturen och de små söta "Little Sisters" som går omkring i Rapture och suger upp ADAM substans från lik.

Betyg till spelet
Grafiken är otrolig och grafiken på vatten och liknande är bara för bra.
Spelkänslan är väldigt djup och man fastnar lätt i spelet när man frenetiskt försöker få tag på ammunition samtidigt som man blir jagad av en Big Daddy.
Ljudet är perfekt på alla håll och kanter, från små fnissande flickor till hest skriande "Splicers". Spelet är inte så särdeles långt men an vill ändå kämpa sig igenom Hard bara för att uppleva det hela igen.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8