Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











BioShock

PC
BioShock
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 augusti 2007
  • Utvecklare
    2K Boston, 2K Australia
  • Antal ägare
    30
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 05/09 -07 23:55

Handling / story / vad man gör i spelet
Bioshock utspelar sig under 1960. Man har då rollen som en ung man som kraschar med ett plan mitt ute i havet precis vid en fyr. Man simmar iland till fyren och där inne upptäcker man en liten ubåt som man går in i och den tar en tll den förlorade undervattensstaden Rapture. Väl på båten så kommer ett litet meddelande om staden och dess skapare och lite annat så att man ska veta vad det är för något.

Väl framme vid luftslussen så blir man kontaktad på en kortvågsradio av en man ; Atlas.
När man går av båten så ser man att det inte står helt rätt till...


Staden är infekterad av den tidigare mirakel substansen Adam som spelet sedan går ut på att samla och offren för drogen är s.ka. spilcers som är vanliga människor som har blivit helt beroende av Adam (en slags junkies). De försöker till varje pris ta kål på dig för att kunna ta din Adam. Med Adam så kan du också köpa förmågor i en slags stationer det kan vara allt från att förbättra dina hackingförmågor till att frysa fiender till is eller att få spionkameror att attackera dina fiender

Vad jag tycker om spelet
När jag köpte spelet och försökte installera det så var det väldigt mycket problem med deras servrar, jag antar att de var överbelastade. Så det tog lite längre tid än väntat. Men när det väl var igång så flöt det på bra. Jag har ingen monster dator (AMD 64 3000+, 1.5GB RAM, Radeon 1600x PRO).
Men jag kunde ändå köra på väldigt höga inställningar och en hyfsad hög upplösning.
Jag blev väldigt imponerad av de stämningsfulla miljöerna, det känns verkligen som om man är där! Fienderna är intelligenta och försöker överlista en då och då. Man kan ta sig förbi flera problem på flera olika sätt beroende på hur man är som spelare.
T.ex. en grupp fiender står bakom ett hörn, de har inte sätt dig ännu. du kan:
1. Ta fram din kulspruta och bara peppra in i klungan.
2. Om de står i vatten så kan du använda en Adamegenskap: Elektrisk chock och skjuta den ner i vattnet så att alla blir elektrificerade.
Etc etc.

Betyg till spelet
Jag gav spelet väldigt höga betyg.
9a i grafik för att grafiken är väldigt väldigt bra, den är detaljrik, rummen är inredda/ designade i art decóstil som är riktigt snygg. Vattnet, det är helt jättebra gjort. Det känns hela tiden som om det bara kommer att dränka en.

9a i spelkänsla just för Ai:n storyn och spelupplägget med problemlösning.

10a i ljud. Ljudet i det här spelet är helt klock rent. fienderna har konversationer med varandra. du kommer in i ett helt blodigt och stökigt rum och samtidigt är det en gammal 50-tals klassiker som spelas på radion.
En galen doktor vid sitt operations bord som klagar över att hans patient(lik) inte är vackert och man verkligen hör ångesten i hans galna röst. Underbart!!

8a i hållbarhet. Bioshock är ett strålande spel. Dock så kunde det vara lite mindre skjutande för att det känns ändå som att det ofta är den bästa lösningen på problem.
Fienderna ser likadana ut tyvärr så ibland kommer det ett gäng enäggstrillingar och attackerar än och det ser ju inte helt super ut. men för miljöer och story så får det än åtta.

Tack för mig!

Totalbetyg: 9 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9