Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Big Rigs: Over the Road Racing

PC
Big Rigs: Over the Road Racing

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
2.5 1

Speltest av ReservoirDog

Inskickad av ReservoirDog den 22/08 -09 19:33

Handling / story / vad man gör i spelet
Big Rigs: Over the Road Racing är ett racingspel som är gjort av ett ryskt företag, och fått blandad kritik, mest ris än ros. Därför ska jag som många andra datorveteraner, recensera det "välkända" spelet Big Rigs: Over The World Racing.

I spelet har man 4 fordon att välja på. Det går ut på att man ska besegra motståndaren i en av de få banor i spelet. Vad motståndaren får för fordon, är slumpmässigt.

Det är svårt att själv säga vad handlingen i spelet är, då man inte får veta mycket alls förutom att man är ute i vildmarken och tävlingskör i städer med mera.

Vad jag tycker om spelet
Big Rigs är, som sagt, ett spel som fått mycket blandat kritik, mest ris. Vad har jag kommit fram till och mitt betyg till spelet?

Vad folk har åstadkommit om spelet, är ris och det håller jag absolut med om. Allting med spelet är så fult, meningslöst och buggigt. Jag menar att, spelet är inte färdiggjort. Efter att ha spelat detta nyligen, har slösat bort 3 minuter av min tid.

Grafikmässigt är det riktigt fult. Oberoende vad det är för dator du sitter vid, är det väldigt dålig grafik, speciellt på vägarna. Inte färdiggjort, flimrar extremt mycket att man nästan får epilepsi. Det blev jag arg på och även gällande att fordonen och byggnaderna är fyrkantigt vilket förstör spelkänslan. Det fanns i alla fall röda lysen bakom fordonet, men den flyttade på sig så fort jag åkte uppför eller nedför. Visar bara hur lång tid företaget haft på sig att göra detta spel. Miljön i sig är väldigt fult, speciellt bergområdena och träden.

Det meningslösa med spelet är under banan, att precis vid starten är det bara vårt fordon som körs i väg, men inte motståndaren och det visar verkligen ingen AI alls. När jag spelade det här, tyckte jag att det var konstigt, men ändå kör i väg genom hela banan. När jag kör på en bro, hamnar fordonet under den, vilket är verkligen orealistiskt. Det tyckte jag att det var så konstigt. Efteråt när jag åkte in mot staden och skulle svänga till höger, men det gick inte att svänga konstigt nog, så jag åkte rakt in mot en av byggnaderna och det mest patetiska i det är att fordonet åkte igenom huset… Detta gör att det inte finns någon fysik i spelet, ingen realism. För att bevisa att det inte finns någon realism i spelet, körde jag med fordonet mot berget och gissa vad? Jag åkte upp med fordonet på det väldigt branta berget utan att fenomenet ”krock” fanns överhuvudtaget.

Dessutom när jag hade kommit fram till toppen av berget, fanns det vägar utanför banan, vilket jag sedan körde mot och detta ledde till att fordonet rörde på sig i skruvar och sladdade, vilket ledde till en massa glitchar/buggar och man kunde inte ta sig vidare, tills jag ansträngde mig och klarade mig från denna kaotiska situation och åkte ned från berget och hastighetsmätaren ökade aldrig trots ”nedstigningen av berget”.

Efteråt körde jag mot mål och vann en pokal med segertexten ”You’re Winner!”. Jag tänkte efteråt: ”Vad är det här….?”. Grammatiskt fel i spelet… och detta är tacken för att jag klarade banan i 3 minuter. Ingen segerljud heller. Det fanns inte ljud överhuvudtaget och man kunde inte lägga in ljud heller. Det som är mest korkat med spelet, är att jag ville stänga av spelet och då fanns två alternativ: ”Quit To Windows” och ”Return To Race” och när man väljer det första alternativet, kommer man inte fram till skrivbordet på datorn, utan bara till huvudmenyn i spelet, vilket är så himla irriterande.

Detta gör att Big Rigs: Over the Road Racing är tidernas sämsta spel. För ert eget bästa, skulle jag ALDRIG, satsa på ett racingspel som Big Rigs, för att det är slöseri med tid. Om ni verkligen vill spela ett racingspel, ska ni skaffa Mafia: City of Lost Heaven, Gran Turismo eller något liknande spel. Dessa spel HAR gnistan, vilket inte Big Rigs har.

Betyg till spelet
Grafikmässigt får den en 1:a. Har aldrig sett så fulare än detta. Fysiken borde detta företag ha satsat på.

Spelkänslan får i betyg, en 1:a. Detta är så korkat att man vill endast se buggarna och sedan stänga av det.

Jag vill ge 0:a av 10 i betyg till Ljudet, men eftersom att det inte går, blir det väl en 1:a ändå. Det finns inte ens ljud i spelet!

Hållbarheten är endast en 1:a i betyg, då det är lätt för vilken gamer som helst att tappa suget för detta spel.

Totalbetyg: 1 Ljud: 1 Grafik: 1 Hållbarhet: 1 Spelkänsla: 1