Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Battlefield: Vietnam

PC
Battlefield: Vietnam
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    19 mars 2004
  • Utvecklare
    Digital Illusions
  • Antal ägare
    631
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.9

Speltest av Kelkian

Inskickad av Kelkian den 23/03 -08 12:10

Handling / story / vad man gör i spelet
Battlefield Vietnam skildrar kriget i Vietnam åren 1957-1975 mellan USA och Vietnam. Spelet är gjort av det svenska företaget Dice. Det finns ingen riktig "Campaign" i spelet, alltså inga uppdrag du ska slutföra, istället kan du välja från cirka 15 olika kartor om olika slag. Du kan antingen vara USA eller Vietnam, och varje karta har två trupper som representerar USA respektive Vietnams sidor, t.ex på kartan Cambodian Incursion/Ho Chi Mingh Trail så är USA's sida Green Berets (Gröna Baskrarna) och Vietnam är Unknown Viet Cong Forces (Okända Viet Cong Styrkor). På varje karta finns ett objective, alltså ett mål du ska klara. De flesta handlar om att ta över kontrollpunkter (Control Points) och hålla dem så att motståndarlaget förlorar "tickets". Man förlorar tickets när man dör, och om ett lag har fler control points än det andra förlorar det andra laget tickets typ varannan sekund. Man vinner när det anda lagets tickets når noll.

Det finns 4 olika klasser i spelet: Soldier, Engineer, Tank Buster och Marksman. Varje klass har två olika vapenset. Soldier använder vanliga vapen, typ M-16 och Mossberg-500. Varje vapenset består av ett närstridsvapen, ett huvudvapen, ett sorts sprängämne, en pistol, och kikare, men engineer till exempel kan ha lite annorlunda. Medans engineer har svagare vapen, så kan han sätta upp Mortars (som kan skjuta granater långt) och sätta ut minor och sådant. Tank Buster har ett närstridsvapen, en pistol, ett raketgevär eller en granatskjutare samt någon slags sprängämne. Marksman har ett krypskyttegevär som dödar på direkten om du träffar i huvudet, men istället för explosiva granater har han en rökgranat. Seten ser ungefär likadana ut för Vietnam och USA.

Det finns sex olika sorters fordon i spelet: Motorcyklar, jeepar, tanks, båtar, helikoptrar och flygplan.Vissa fordon är lite svåra att lära sig, som t.ex. helikopter, men de är extremt roliga att flyga.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker mycket om spelet. Det är lagom svårt, grafiken är okej, det är kul att spela online (även om typ ingen spelar online längre) och på vissa kartor kan det leda till några episka strider. Vad jag tycker är lite underligt är att spelet är 16+ när det knappt är något blod eller något alls, men jaja, sånt är livet. Och det finns inget mer rogivande än att kniva någon i huvudet bakifrån.

Betyg till spelet
Grafiken gav jag en sjua för att den känns lite fattig, spelet kom ju ändå 2004, men den är fortfarande ganska snygg. Spelkänslan är något av det bästa i spelet, att känna helikoptern göra en 180-gradare, känslan när planet lyfter, ljudet av dundrande explosioner och smattrande kulsprutor, höra ett jetplan susa förbi bara några meter ovanför dig är obeskrivlig. Ljudet är fantastiskt, explosionerna låter otroliga, vapenljuden också. Och brummandet från ett kanontorn på en tank bakom dig är något av det mest skrämmande någonsin.

Hållbarheten får en åtta för att man kan spela kartorna många gånger i och med att vad som helst kan hända. Och köra helikopter är ett nöje som aldrig dör.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10