Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBattlefield 3

PC
Battlefield 3
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  28 oktober 2011
 • Utvecklare
  EA DICE
 • Antal ägare
  15
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 10

Speltest av Anders127

Inskickad av Anders127 den 30/10 -11 11:27

Handling / story / vad man gör i spelet
Battlefield 3 kan spelas i både single player och multi player. I single player handlar om en kille vid namn Blackburn som påstår att han har information om en terrorattack som ska inträffa idag i New York. Regeringen förhör honom om hur han vet detta och medan han berättar får man själv spela sig igenom hans minnen.

I multi playern så finns det åtta kartor att välja mellan, alla med olika egenskaper som du får anpassa din spelstil efter. Enligt Battlefield-konceptet är det riktigt stora banor med upp till 64 spelare som spelar samtidigt. Det finns fyra klasser man kan spela med, assault, support, engineer och recon. Alla har de sina fördelar och det är viktigt att alla används för att vara framgångsrik på slagsfältet. Utöver infinitri finns det bilar, pansarvagnar, helikoptrar och jets att köra med på banorna. Det finns flera spellägen på de olika banorna bland annat conquest, rush och team deathmatch.

Conquest går ut på att man ska ta över flaggor ute på banan genom att stå nära dom tills ditt lags flagga är hissat i flaggstången. Sedan får du försvara dina flagor samtidigt som du försöker ta motsåndarens flaggor. Laget har ett antal tickets som det kan använda för att spawna soldater som har dött. Om man har mindre än hälften av flagorna kommer lagets tickets att börja ticka nedåt. Det lag som når noll tickets först förlorar.

I rush så ska det ena laget försöka armera två så kallade M-Com stationer medan det andra laget ska försvara dom och hindra dom från att sprängas. Värt att nämna är att man max får spela 32 spelare i rush.

I team deathmatch så spelar man utan fordon och endast med 24 spelar jämfört med 64 för conquest, men annars så är det precis som conquest.

Det som gör Battlefield 3 speciellt jämfört med andra spel är att nästan allting är förstörbart, stängsel, hus, träd you name it. Man ska inte tro man är säker någonstans så man måste vara alert.

För att nå framgångsrik i BF3 gäller det att kunna samarbeta med sitt team och dra nytta av de de olika klasserna. Helst ska man köra i en så kallad squad där man kan köra fyra soldater, förslagsvis en av varje klass. Spelet blir ett bättre spel om man samarbetar med sin squad.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är grymt! Jag har aldrig varit med om en sådan stridsupplevelse som BF3 ger. Singel playern var kul och enligt mig med en bra story, men det är inte för singel playet man köper Battlefield. Det är i multi player läget där spelet verkligen skiner. Att känna stridskaoset när man är under tung beskjutning och man lyckats ta sig upp en byggnad för skjuta ned fiendes soldater är otrolig. När man slår till reträtt eftersom man ser explosioner överallt om kring en, när man står på marken och skjuter när plötsligt alla träden runt sig viker sig och man ser en jet komma flygande över en på låg höjd. Spelet är den ultimata stridsupplevelsen!

Betyg till spelet
Grafiken är otrolgit bra, det är det bästa inom branchen och ingen utom möjligtvist Crysis 2 kan tävla på det visuella planet av BF3.

Ljudet är revolutionerande! Man hör kulorna komma vinande över sitt huvud, explosionerna... Det är svårt att beskriva. Hur som helst har de lyckats extremt bra med ljudet och det finns verkligen ingen jämförelse till ljudet i BF3.

Spelkänslan är mycket bra av de anledningar jag nämnde tidigare.

Hållbarheten är så bra det blir. Det finns flera spellägenen och kartor så det finns möjlighet att variera sig. Detta är ett spel som man inte tröttnar på i första taget!

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10