Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBackpacker 3

PC
Backpacker 3
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  2004-10-29
 • Utvecklare
  Pan Vision
 • Antal ägare
  609
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.1 7.5

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 21/02 -06 08:09

Handling / story / vad man gör i spelet
Genre: Äventyr
Utvecklare: Pan Vision
Release datum: 2004-10-29

Backpacker 3 är det perfekta spelet för dig som vill resa världen runt och lära dig om länders historia, kultur och lära dig saker i ren allmänhet.

• Handling •

Man börjar spelet genom att åka till en plats på jorden. Du ska välja Stockholm först eftersom du oftast kan mer om Sverige än något land på den sydamerikanska kusten. När du väl har valt staden du ska åka till på världskartan börjar spelet. Det finns en förstorad karta i staden där du spelar. Klicka på de olika kamerasymbolerna på kartan för att lyssna på frågor och svara på dem. Vid varje kamerasymbol står lite fakta om ett ställe beroende på var på kartan du har klickat. Det gäller att få rätt på så pass många frågor som möjligt. För sedan ska man på anställningsinterljuv efter man ha svarat på alla frågor som finns i staden. För att komma till en sådan anställningsinterljuv klicka på pengasymbolen på kartan. Om du tillexempel kommer till en plats där du kan jobba som sportkommentator måste du ha 30 procent rätt i sportfrågorna för att kunna svara på frågorna på den anställningsinterljuv. Men där finns alltid ett lägre alternativ om du inte har samlat ihop tillräckligt med poäng som bollkalle i stället för sportkommentator. På den lägre nivån ska man svara rätt på 2/5 frågor för att få jobbet. Sedan händer det att man får ett litet jobb man ska göra för att man tillexempel arbetar på banken. Jobbet går oftast ut på att svara på en fråga som har funnits med på någon av kamerasymbolerna. Så med ett gott minne så klarar man ut ett jobb och får en bonus. När man väl har klarat ut den lägre nivån och eventuellt bonusuppdraget som man får till kan man försöka sig på den högsta nivån som tillexempel sportkommentator. För att klara jobbet på den hösta nivån ska man ha 3/5 rätt på frågorna.

• Karaktärer: Man spelar en pojke/kille, kvinna/man i en viss ålder, det ställer man in i början av spelet. Med den här karaktären reser man jorden runt och lär sig saker och har kul. Sedan finns det andra karaktärer som de som ställer frågorna vid anställningsinterljuverna.

Vad jag tycker om spelet
Ett mycket roligt spel som man lika gärna kunde ha fått spela i skolorna världen över. Det är nämligen fullproppat med information och man lär sig mycket om historia, religion och många andra ämnen. Samtidigt som man är ute på sitt livs äventyr världen över och försöker ordna så mycket jobb som möjligt.

• Bra: Det är mycket information och man lär sig mycket. Uppbyggnaden med jobb och anställningsinterljuver är jättebra på så sätt finns det en mening att lära sig alla dessa saker i spelet. Sedan får man ju lön så att man kan resa vidare i världen, också detta är väldigt smart.

• Dåligt: Man borde ha kunnat spela fler städer som Göteborg, Malmö etc. Sedan ställs frågorna väldigt konstigt och jag har till och med hittat en fråga där svaret är felaktigt. Översättningen är alltså inte den bästa.

Betyg till spelet
• Grafik: Det är väldigt lysande grafik i spelet och det är positivt. Bilder på byggnader och liknande är jätteklara och fina. Man ser kartan i spelet klart och tydligt etc. En solklar 10:a

• Spelkänsla: Det är en otrolig spelkänsla i spelet när man reser världen runt och besöker storstäderna. Men ändå är det inte den där ultimata spelkänslan, en 9:a.

• Ljud: Finns inte mycket och säga om de, bra röster när någon säger något i spelet. En 10:a!

• Hållbarhet: Det håller ett bra tag i alla fall! En 8:a.

/PN.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9