Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inAge of Empires II: The Age of Kings

PC
Age of Empires II: The Age of Kings
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  30 september 1999
 • Utvecklare
  Ensemble Studios
 • Antal ägare
  1665
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 7.3

Speltest av hallohallo

Inskickad av hallohallo den 03/11 -08 15:10

Handling / story / vad man gör i spelet
Age of Empires II är ett strategi-spel, och ett mycket, mycket bra sådant. Spelets grundläggande regler går ut på att bygga en bas, skaffa en armé och besegra din(a) motståndare. Du besegrar din(a) motståndare genom att förstöra hans/hennnes bas. Hur du vinner kan dock variera.

Diskuterar vi en normal "match" startar du ofast med 3 arbetare och en spanare på häst. Arbetarna kan skapas från huvudbyggnaden du börjar med, Town Center. Du ger dina arbetare olika uppgifter att utföra (bygga hus, samla ved, hugga sten och guld) och sedan flyter det på.

Historia är viktig del, och spelet följer huvudsakligen medeltidens händelser.

Vad jag tycker om spelet
Jag spelar för det mesta ett och samma spel i två veckor, sen är jag trött på det. Age of Empires II är dock ett spel jag fortfarande (efter 8 år) kommer tillbaka till. Jag är väl på min femte genomspelning av kampanjen nu... Spelet har ett hyfsat djup, vilket jag uppskattar.

Jag gillar inte inte för simpla eller för komplicerade strategi-spel. En väl balanserad svårighetsgrad som inbjuder nybörjare såväl som proffs, vilket detta spelet har. Själv har jag klarat kampanjen på hard, och är mäktigt stolt. En bättre intelligens på gubbarna kunde det behöva, men det är dock inget som stör i det långa loppet.

Man kan väl sammanfatta mitt tycke ungefär såhär: Väldigt bra!

Betyg till spelet
Eftersom spelet kom ut under tidigt 90-tal är det svårare att veta vad man ska jämföra spelets grafik med.
Jag tycker dock, efter vad jag sett, att spelet är snyggt. Bra modeller på såväl gubbar som byggnader. Husens design brukar variera från vilken klass du spelar, vilket ger höga poäng till grafiken. En 8:a!

Spelkänslan är väl ett av spelets starkaste kort. Jag älskar den! Att i ena stunden försvara Skottland från engelsmännen, till att leda krigsherren Saladins armeér
i mellanöstern, är något som berör stort och så har spelet den där Age of Empires känslan jag saknar i varje strategi-spel. En 10:a!

Ljudet är bra. Det är dock inget att jämföra med dagens spel. Soundtracket är klart godkänt och lite bättre därtill. Man tröttnar dock efter ett tag, men det gör man ju på de flesta spel.

Jag tror inte jag behöver inte berätta något om hållbarheten, jag har ju redan sagt att jag är på min 5-6 genomspelning! En klar 10!

Totalbetyg: 9 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10