Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Age of Empires III: The Asian Dynasties

PC
Age of Empires III: The Asian Dynasties
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    2 november 2007
  • Utvecklare
    Big Huge Games
  • Antal ägare
    62
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 10

Fler fusk

Guide: Rush-strategi för Japan

Inskickat av cutscissor den 19/07 -10 18:29

Jag har tänkt beskriva en rush strategi för Japan som fungerar (åtminstone för mig) på expert. Jag har INTE provat den på multiplayer.

rekommenderade banor: Honshu och Hispaniola
rekommenderade motståndare: Spanien, Ryssland eller China

Age I: Bygg din cherry orchard och börja direkt bygga villagers som du taskar på den. Dina monks letar skatter, främst trä. Ta en av dina arbetare och bygg ett shrine och en market om du har råd, annars bara ett shrine. Använd resten till att hämta mat från cherry orcharden. När du har tillräckligt mycket villagers (=13 på Hispaniola eller 15 på Honshu) sätter du 8 på att bygga en wonder (jag rekommenderar golden pavilion, men det är valfritt). Glöm inte att bygga nya villagers. Få inte panik om motståndaren går upp i age innan du ens har börjat, eller att de har dubbelt så mycket poäng som du. Det är lugnt. När ditt wonder är klart hämtar 5 villagers trä, de som redan hämtar mat fortsätter med det och nya villagers och de tre som finns kvar från wondern hämtar guld. När din Daimyo har kommit (se lista över shipments) så börjar du bygga samuraier hos honom. Nu gäller det att fördela villagerna så att du konstant kan bygga nya villagers, bygga samuraier och bygga hus i jämn takt. Uppgradera allt i market. När du fått din 600 trä-shipment behöver du inte trä på ett tag. När du slutligen har 15-20 samuraier (+ valfria 10 ashigaru musketeer mot spanien) så går du till anfall. Se till att inte produktionen av villagers stannar av. Om fienden går upp i age 3 (vilket de förmodligen gör på expert), se upp för fort wagons. Förgör deras stora men jämfört med din egen klena armé och förstör i fallande ordning: soldater, militära byggnader, torn, town centers och villagers. Det kan vara knepigare än det låter, men så länge du har koll på din arme så de inte sprider sig över hela mapen så bör det gå. Bygg HELA TIDEN nya samuraier med din Daimyo, som befinner sig nära fiendens bas men en bit ifrån fara. Han får INTE dö om möjligt. När motståndaren har slut på sådant som kan skada dig, utan bara har villagers och ekonomiska byggnader, kan du gå upp i age 3 om du vill. Fortsätt bygga vilagers, samuraier och hus. När du har trettio samuraier kan du dela upp dem i två grupper som letar efter överlevande. Du kan bygga en flotta för att förstöra fiendens båtar, men det behövs oftast inte för att de ska resigna. Håll dig annars borta från fiendens hamnar, eftersom det kan innebära onödigt stora förluster att bli beskuten av en frigate. När motståndaren ger upp, säg bara ja.

Jag garanterar inte att det fungerar alla gånger, men om man provar några gånger så bör det fungera.

Lista på shipments:
1. cherry blossom festival
2. Daimyo Mototado
3. 600 trä
4. i age 2: establish ironmonger, samuraier, militära uppgraderingar, mm. ganska valfritt, men kom ihåg att det ska gynna strategin.
i age 3: lite vad du vill. Flaming arrows är bra.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 2 kommentarer:

Knowledge den 21/12 -10 20:20
Att spela mot datorn och att spela multiplayer är helt olika saker.

Expert datorn är den absoluta nooben som får resurser dubbelt så snabbt som dig.

Knowledge den 21/12 -10 20:23
I multiplayer kommer alla civilisationer till 100% att göra ranged infantry mot Japan.

Han kommer nog att kötta dig, speciellt eftersom hans ekonomi är bättre än din i början och att crossbowmen kostar väldigt mycket mindre än samurajer och ashigarus.

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.