Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

9Dragons

PC
9Dragons
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  9 maj 2007
 • Utvecklare
  Indy21
 • Antal ägare
  20
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.9 8.3

Speltest av SBTK

Inskickad av SBTK den 25/05 -09 17:44

Handling / story / vad man gör i spelet
9Dragons, förkortat 9D, handlar om kinesisk historia. Du kan välja mellan 6 olika klaner, dom är uppdelade 3 och 3, i 2 olika "lag".
Black clans:
Heavenly Demons (HD)
Brotherhood of Thieves (BoT)
Sacred Flower (endast kvinnor) (SF)

White Clans:
Wu-Tang (WT)
League of Beggars (LoB)
Shaolin (endast män) (Shao)

Det finns olika sorters quest. Road to Enlightment questarna (förkortas RtD) gör alla klaner, alltså både black och white. Det är random NPC (spel-karaktärer) som ger dig dom. Sen finns det Road to the Dragon (RttD) som är i (än sålänge) 3 kapitel. Efter varje kapitel får du en högre rang i din klan. Du börjar i lvl 0 och går upp i lvl 1 efter ungefär 3 dödade monster. Jag föreslår att du dödar monster med ljusblåa eller vita namn. Det är de lättaste. Om du är högre lvl och dödar ett monster med helt blått namn så får du nästan ingen experience alls. Lättast att döda är blå, sen ljusblå, sen vit, sen gul, sen orange och till sist röd. En röd betyder att den är MINST 5 levels högre än dig, alltså väldigt svår att döda. I varje klans "bas" så finns det en Tiger som är i lvl 63 och attackerar allt så jag råder dig att inte attackera den för än du är lvl 60. Det finns också olika klasser, beroende på vad du vill bli. De olika klasserna är:
Warrior: Slåss med ett vapen (svärd, spjut etc.).
Hybrid: Slåss med handskar och har "buffs" (ger + i skills).
Healer: Slåss också med handskar och helar mycket bra med mycket bra "buffs".
Till sist, Nuker: Använder magi mot fienden. I låg level kan den döda svåra monster (level 30 kan döda ett level 60 monster). Deras vapen är slags ringar som ger mer skada.
Observera att alla olika klaner har olika vapen. En Beggar har till exempel en stav, medan en Thief har spjut (hybrids/healers har yxor). Ju mer du spelar, ju mer lär du dig.
Det bästa rådet jag kan ge dig är vad du ska vara om du vill vara i en speciell klan:
Warrior: Brotherhood of Thieves eller Heavenly Demon (black clans).
Hybrid: Alla är ungefär lika bra, Brotherhood of Thieves har bäst vapen.
Healer: Alla, men om du vill vara i White Clans föreslår jag League of Beggars. Black Clan så är Sacred Flower en av de bästa.
Nuker: Alla är ungefär lika bra men efter mycker undersökning har de kommit fram till att League of Beggars tar mest skada. Men alla är ungefär lika bra, välj det som passar dig.

En sista sak:
Det finns inte så många levels eftersom att man räknar var tolfte lvl som 1 ny lvl. Om du är lvl 12 så är du helt enkelt 1,12. Om du är lvl 13 så är du 2,1. De olika levels heter något speciellt, till exempel Five Dragons, Golden Blossom, Revolving Chakra etc. Vi säger att du är lvl 5, då är du alltså lvl 5 i Losing Self. Efter Losing Self kommer du upp i Gathering Chi som också har 12 nivåer. Om du är lvl 63 (som jag) så är du Five Dragons 3. Om det är svårt att förstå så är det bara att starta spelet, läsa allting noggrant och tillslut faller bitarna på plats. Just nu är det nästan omöjligt att nå högsta leveln vilket är lvl 216, dvs. Immortal 12. Man säger Cheng 12 av Immortal. För GM's (Game Masters) så är högsta levelns 240, vilket är Cheng 12 av Heavenly Immortal. Om man har nått 999 BP (blood points, ungefär varannat dödat monster UTAN att dö) så får man en Blood Essence (förkortas BE). Med dom kan man antingen sälja för 500,000 gold eller göra sitt vapen lite bättre. Mitt råd är att samla på dom tills du blir lvl 60-70. Dör du så återställs dina BP till 0.

+ Man får kompisar +
+ Det går att ställa in grafiken och ljudet på ett bra sätt +
+ GM's lyssnar på dig +

- För mycket reklam -
- Om du laddar ner samtidigt så kraschar spelet -
- Det kan lagga på grund av reklamen -

Vad jag tycker om spelet
Enligt mig så är spelet ett av de absolut bästa MMORPG spelen som finns. Eftersom att du kör online med massa andra så är det lätt att få kompisar och de hjälper ofta mycket. Själv har jag fått många svenska kompisar men också många från sydamerika, asien bl.a. Det är lätt att förstå och man lär sig något nytt varenda dag. Det är sjukt bra gjort och på hemsidan kan man hjälpa till att översätta saker från engelska till sitt eget språk. Varje översättning ger lite poäng och med dom poängen kan du köpa till exempel en Blood Essence (som beskrivs i stycket innan). Spelet är bra uppbyggt.

Betyg till spelet
Grafiken: Den får en 9:a för att det är sjukt snyggt gjort för att vara ett online-spel.

Spelkänslan: Så otroligt skönt att gå runt med sin lvl 63 Warrior Beggar och slakta, samtidigt skönt att göra quests.

Ljud: Varje stad har egen musik och den är ganska, vad ska man säga, harmonisk. Man kan stänga av det också och ta upp iTunes/WMP/Spotify eller vad man nu känner för, och lyssna samtidigt.

Hållbarhet: Du behöver uppdatera det ibland och det kan ta tid och ibland laggar det (som sagt) och det gör att hållbarheten får en 7:a (bra), eftersom att resten är jättebra.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8