Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWii Sports

Nintendo Wii
Wii Sports
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  19 november 2006
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  734
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 7.2

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 22/06 -07 12:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet har ingen direkt story. Spelet gjordes framför allt för att visa Wii:ts förmågor och är 5 poppulära sporter som man spelar genom att göra som i verkligheten. Sporterna är:
Tennis: Man slår med tennisracket genom att svinga Wii remoten som ett tennisrack. Det är bara dubbel som man kan spela och man kan spela upp till 4 spelare. Det är 1 bana (2 om man håller in knappen "2" när skärmen blir svart före tennismenyn).
Baseball: Man slår med baseballracket genom att slå med Wii remoten som om det vore ett baseballrack och man kastar genom att göra en kastande rörelse med Wii remoten som om det vore en boll. Man kan också kasta på olika sätt genom att hålla in olika knappar. Man kan spela upp till 2 spelare och det är bara en bana möjlig.
Golf: Man slår med golfklubban genom att hålla Wii remoten som en golfklubba och sedan slå. Beroende på hur hårt man slår detsto längre kommer bollen. Det finns 9 hål (samtliga 9 är hämtade från NES spelet "Golf") och man kan välja mellan de 3 första, de 3 mellersta , de 3 sista eller alla 9. Man kan spela upp till 4 spelare med en Wii remote.
Bowling: Man kastar bowlingklotet genom att göra en kastande rörelse, eller snarare göra en bowling-kastande rörelse. Det finns 1 bana och man kan spela 4 spelare (kloten ändrar färg beroende på vilken spelare det är men man kan också göra så att spelare 1 har spelare 2's klot osv...).
Boxning: Man boxas genom att slå med Wii remoten och nunchuken som om man vore en boxare. Det finns 1 bana och man kan spela 1 eller 2 spelare. Är man spelare 1 så har man röda boxnings handskar och är man spelare 2 så har man blåa.

Training: Olika minispel som bland annat går ut på att skjuta tillbaka så många tennisbollar som möjligt. Man kan få 4 olika medaljer beroende på hur bra man spelar, medaljerna är brons, silver, guld och platina. Varje gång man får en medalj så får man ett brev.

Fitness: Det är 3 olika minispel som man spelar, minispelen är hämtade från Training och efter de 3 minispelen så får man age, mellan 20 och 80 (20 är bäst) beroende på hur bra man har spelat. Man får ett brev efter varje test.

Skill level: Efter varje match på någon av de 5 sporterna så får man Skill level, som kan jämföras med experience och level från rollspel. Får man 1000 i Skill level så blir man Pro på sporten.

Man spelar med de så kallade Mii:s som man skapar i Mii Plaza.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är ganska bra. Det håller länge och hela familjen gillar det. Även ensamma spelare har kul med det, men det är roligast med sällskap. Man får det gratis när man köper Wii, men annars så tycker jag inte att det skulle vara värt att köpa. Den roligaste sporten är golf för den brukar jag och pappa spela. Training tycker jag är roligt eftersom jag är en samlarnörd och måste ha allt. Wii fitness har jag fått 20 i Age på så det ser jag att redan har uppnåt målet.

Betyg till spelet
Grafik: 5! Nintendo har nog inte satsatt på grafiken när de gjorde spelet. Det är tecknat och Mii:sen har bara prickar som armar, visst det är en egen liten charm.

Spelkänsla: 9! Väldigt bra, Wii remoten fungerar väldigt bra och ger en helt ny upplevelse. Det enda problemet är att det ibland blir konstigt med puttarna på golfen.

Ljud: 6! Det är inget speciellt med ljudet och ibland märks den inte. Men den är ändå okej.

Hållbarhet: 8! Spelet håller länge och hela familjen gillar det. Det är bäst med vänner eller familj men är ganska roligt ensam också.

Totalt: 7! Ett bra spel, hade man inte fått med det gratis så hade det inte varit värt att köpa direkt men kanske när priset sänkts.

Totalbetyg: 7 Ljud: 6 Grafik: 5 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9