Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    8 december 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    555
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.3

Speltest av The_new_cake

Inskickad av The_new_cake den 14/11 -10 02:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Det är dags att ta upp svärdet igen. Hyrule behöver din hjälp, återigen. Denna gången är det den mörka världen, ledd av Ganondorf och Zant som fick planer på att erövra den ljusa världen. Nu får världen lägga sitt sista hopp till dig, Link.

Spelet tar sin början i den lilla byn Ordon. Där lever man som en ung man vid namn Link. Han har aldrig tidigare varit i den stora staden, men om två dagar är det dags. Då ska han åka iväg till Hyrule Castle för att lämna en sköld.

Så långt kommer han däremot inte, innan en rad händelser blir början på Links stora äventyr, där han tillsammans med Zelda, Epona och en ny figur vid namn Midna blir tvungen att rädda vår värld. Man behöver även se till att få föremål och hjälp från alla möjliga varelser som finns runtom i hela Hyrule.

Man kommer även få en del mycket speciella egenskaper i detta spelet. När Link kommer in i den mörka världen, som styrs av Zant och Ganondorf, så kommer Link förvandlas till en varg. Detta ger en speciella egenskaper såsom att man exempelvis kan känna dofter och söka efter dessa, gräva och även med hjälp av Midna teleportera sig mellan olika platser.

Med hjälp av alla saker ska man döda alla som försöker göra Hyrule skada, oavsett vem det är. Allt för att Hyrule ska vara ett säkert land...

Vad jag tycker om spelet
Svårighetsgraden är det första jag tänker på när jag får höra om detta spelet. Den är alldeles för enkel. Det finns inte några sidouppdrag som är extremt svåra heller, utan det mesta i hela spelet går väldigt snabbt och enkelt att klara av. Spelet vänder sig inte riktigt heller till veteranerna, utan till helt nya Zelda-spelare. Trots det tycker jag man skulle kunna göra något extra jobbigt sidouppdrag för att kompensera upp det förövrigt mycket enkla spelet.

Grafiken är också något som jag anmärker ganska stort. Man har försökt att få till en hel del mycket mörka och läskiga scener. Däremot har Nintendo inte kommit längre än 'försöka'. Det hela slutade i en grå värld, där avsaknaden utav färger känns ganska stor. Den är varken mörk, eller ljus. Grafiken har gjort att spelet bara är... grått.

Sedan har vi då, trots den hemska grafiken, miljön. Något som jag tycker om i detta spelet. Miljön är riktigt bra, och stämmer in perfekt. Världen är enorm, och man har verkligen lyckats få till allt. Himmel, öken, skogar och städer. Ja, man har lyckats få med det mesta och få det att passa ihop i en helt klart perfekt värld.

Så, ett mycket enkelt spel med en ganska grå och helt underbar värld. Så kan man nog sammanfatta mina tankar om detta spelet.

Betyg till spelet
Grafiken har Nintendo som sagt var misslyckats på. Grafik är som konst, det behöver inte vara verklighetstroget för att vara riktigt snyggt. Något som Nintendo inte lyssnat på, utan istället har de försökt få 'The Legend of Zelda: Twilight Princess' att se så verklighetstroligt ut, och misslyckats enormt. Det finns endast ett par ljuspunkter, och det är vattnet. Jag gillar vattnet i detta spelet, oavsett om man fiskar eller simmar så är det grymt.

Spelkänslan är enorm. Genom att använda Wii-kontrollen så har de lyckats få en perfekt känsla, och jag älskar att stå och sikta med pilbågen. Sedan finns det förstås de som hatar Wii-kontrollen, men jag gör det inte. Jag tycker den är perfekt, och i detta spelet har man fått in en lagom gräns med hur mycket man ska använda Wii-kontrollen (i en del andra spel används den lite väl mycket).

Zelda-musik är alltid bra, och detta är inget undantag. De kommer med den ena låten efter de andra, och alla är riktigt bra. De passar in beroende på var i världen man är också, och jag tycker de har lyckats riktigt bra på denna punkten.

Som jag sa är spelet mycket enkelt, vilket inte är bra. När man väl klarat det en gång så har man ingen större lust att klara det igen, då man vet hur enkelt hela spelet är. Så, nej. Tyvärr så håller det inte så länge.

Totalbetyg: 5.8 Ljud: 9 Grafik: 4 Hållbarhet: 3 Spelkänsla: 7