Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  8 december 2006
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  556
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 13/05 -07 17:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Uppföljaren till Zelda - Windwaker och senaste spelet i Zelda serien, som nyligen blev framröstad till världens genom tidernas tv-spels serie, för bl.a. Final Fantasy.
Ett RPG där Link (han du är i spelet) ska försöka rädda princessan Zelda och samtidigt rädda Huryle (världen där detta sker) från ondska och mörker. Det är en bra blandning mellan en solid "main quest" och många roliga "side quests", där man ska få tillbaka ljuset till Huryle och klara av de olika templena.

Vad jag tycker om spelet
Som den Nintendo-fanatiker jag är, så måste jag medge att The Legend of Zelda: Twilight Princess definitivt är det bästa spelet hittills på Nintendo Wii, även fall jag hade lite högre förväntningar på vissa saker. Handlingen och känslan i spelet är värdsklass (som i alla zelda spel) och det går knappt att slita sig från tv-en efter man kommit i det.

Betyg till spelet
Grafik:
Allting är relativt som sagt, och om man då jämför med t.ex. Xbox 360 eller PS3 så finns det förmodligen inget Wii-spel som klarar en 8a-10a i betyg när det gäller grafiken. Dock är det det snyggaste spelet till Wii och mest välgjorda.
Spelkänsla:
En solklar 10a, utan tvivel. Alla som tvivlar på att Wii-kontrollen är lite underlig att spela med bör genast sluta. Nintendo har åter igen lyckats med detta. Musik och atmosfär förbättrar även spelkänslan.
Ljud:
Helt klart spelets stora minus. Ljudet som kommer från Wii-kontrollen är ju allt annat än bra måste jag tyvärr medge. Kvalitén är inte den samma, men om man även inkluderar musiken i "Ljud" så högs genast betyget igen.
Hållbarhet:
Strålande skulle jag vilja säga. Finns inget Zelda spel hittills (kanske Majora's Mask) som inte håller i alla väder. Det finns mängder med olika "quests" att lösa och det är förmodligen det längsta spelet hittills i Zelda-serien.

Totalbetyg: 8 Ljud: 6 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10