Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Twilight Princess

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Twilight Princess
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    8 december 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    555
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Besegra mini-bossarna

Inskickat av Petti den 06/07 -07 14:04

Mini-boss guide:

Ook:
Ook är babianen som du möter i Forest Temple. Man besegrar honom genom att göra kullerbytta på pelaren som han står på när han kastar bumerangen, då så blir han okoncentrerad och får bumerangen rakt i huvudet. Då så ramlar han ner och du ska slå honom i rumpan, efter några gånger så ser man en filmsekvens då en spindel åker ut ur honom och han flyr från Link. Sedan så får man hans Bumerang, Gale Bomerang.

King Bulblin & Lord Bulbo:
King Bulblin är den stora Bulblinen (orcen) och Lord Bulbo är hans vildsvin. Man möter honom i Hyrule Field över Kakariko Village och besegrar honom genom att slå honom med svärdet när man rider på Epona. Efter några slag så tapper han sin rustning och man möter honom på Great Bridge Of Eldin. Då ska man rida åt sidan på honom och slå till när man är aldelles bredvid honom. Efter ett par slag så ser man att han ramlar ner från bron.

Dangoro:
Dangoro är den stora Goronen som man möter i Goron Mines. Man besegrar honom genom att slå honom i magen när han försöker slå dig och sedan ta på dig Iron Boots och slänga honom i lavan (man slänger så som man gjorde på Goronar tidigare). Efter några kast så inser han att Link inte är en tjuv och Link belönas med Heroes Bow (pilbågen).

Shadow Kargoroc & Shadow Bulblin:
Shadow Kargoroc är mycket större än en vanlig Shadow Kargoroc och På en rider Shadow Bulblin. Man möter den som varg och man ska hoppa mot den när den rider tillräckligt lågt och sedan bita (om man kommer upp på den). Efter några bett så ramlar Shadow Bulblin ner och efter att man har besegrat den så kan man andvända Shadow Kargoroc för att flyga till Upper Zora's River.

Shadow Bloat:
Shadow Bloat är den stora insekten som man möter som varg. Börja med att andvända Sense så ser du den, sedan så ska attackera den när den flyger tillräckligt lågt och inte har elektricitet på sig. Sedan ska man bita den och efter att man gjort det några gånger så lägger den sig ner i vattnet. Använd då "B" och se till att den tar sikte på alla ben. Efter det så dör den och du belönas med den sista Tears of Light i spelet.

King Bulblin & Lord Bulbo (2):
Man möter dem igen, den här gången med ett brutet horn och sköldar. Man möter dem på Great Bridge Of Hylia på samma stil som på första bron. Men nu har King Bublin sköldar så man måste skjuta den i magen med Heroes Bow. Efter några skott så ramlar den ner i Lake Hylia.

Deku Toad:
Deku Toad är den stora grodan som man möter i Lakebed Temple. Man dödar den genom att vänta tills den hoppar upp. Sedan vänta tills den hoppar ner, undvik den då och slå den sedan i tungan. Gör så flera gånger och den dör och du belönas med Clawshot.

Poe Imp:
Poe Imp är spöket som man möter hos Jovani. Man dödar den genom att andvända Sense, attackera den några gånger och sedan dra ut dens själ med "A" när den ligger ner.

Skull Kid:
Skull Kid är Impen som du möter i Sacred Grove. Du besegrar den genom att hitta den när den gömmer sig (ibland kan det vara riktigt svårt) och sedan slå den. Gör man så ett antal gånger så öppnas en väg som leder Link ut ur skogen och man möter den genom att attackera den när den håller på att blåsa nya Puppets. Efter ett par gånger så försvinner Skull Kid.

King Bulblin (3):
Nu möter man honom igen, den här gången utan horn och man möter honom i Gerudo Desert. Man slåss mot honom utan häst och han gör riktigt mycket i skada om han träffar dig med yxan. Efter några slag så flyr han och tänder eld på Bulblin lägret.

Poe:
I Arbiter's Ground så möter man 4 Poes. De är som Poe Imps men tål mer. På den fjärde så gör den sig till 4 kopior och man måste lista ut vilken som är rätt. När alla är döda så öppnas porten och man kan fortsätta vidare i Arbiter's Ground.

Death Sword:
Death Sword är spöket (till början svärdet) som man möter i Arbiter's Ground. Börja med att slå sönder något av repen och sedan så börjar svärdet röra sig. Bli varg och använd Sense så ser du att det är ett spöke. Bli till människa och skjut den med pilbåge när den är tillräckligt nära. Sedan så slår du den så ramlar den ner och slå den mer. Gör så några gånger och den dör och du får Spinner.

Dark Hammer:
Dark Hammer är rustningen i Snowpeak Ruins. Andvänd Clawshot och skjut på taket för att komma till andra sidan på den och sedan så kastar han Ball and Chain på dig, så ska du hoppa åt sidan och springa bakom honom och slå svansen. Gör så ett par gånger och han dör och du får Ball and Chain.

Skull Kid (2): se Skull Kid.

Darknut:
Darknut är riddaren i Temple Of Time. Du besegrar den genom att slå den och andvända olika tekniker för att göra det enklare. Efter ett antal slag så kastar den sitt vapen och tar upp ett litet svärd, då har den förlorat all sin rustning. Nu gör du samma sak som förut och när den dör så får du Domino Rod.

Aerofols:
Aerofols är Lizafols med vingar och är mini-bossen i City in the Sky. Man besegrar dem genom att skjuta Clawshot på deras sköldar när de skyddar sig och tänker dyka ner. När man besegrat dem så belönas man med ännu en Clawshot och med 2 så kan man göra olika saker.

King Bulblin (4):
Man möter honom igen som mini-boss i Hyrule Castle (man kan faktiskt strunta i att ta möta honom). Man möter honom likadant som i Gerudo Desert och klarar man den så belönas man med en Small Key.

Om jag glömde något/någon så kan du skicka ett meddelande.

Fusket har betyget 7.11 (8 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 7 kommentarer:

WindMill den 06/07 -07 19:46
Bra tips!

// WindMill.

sdac den 07/07 -07 00:30
Mini-boss guide?

Javisst, om du säger så..

crayneck den 25/12 -07 14:58
hur f*n får man tag på boss nykeln i forest templet?????????

Dragonblast den 04/03 -08 11:18
Kan du skriva mer om hur man klarar öken templets miniboss för du skrev att man ska bli varg för att se den och sen bli mäniska men då kan man inte se den ju.

Petti den 13/09 -08 09:00
Dragonblast: Åhh glömde, synd att man inte kan edit:a fusk :(
ponyta3: Huh?

Chanti den 14/03 -09 20:30
Vilka spöken har du hittat? Vet att det tar skitlång tid, har just klarat av dem själv ;)
Vilket av ljusen är inte tänt?

matte98 den 06/08 -09 19:42
dragonblast först ska man vara varg och attackera honom sen blir han synlyg och då kan du bli Link och fightas

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.