Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Legend of Zelda: Skyward Sword

Nintendo Wii
The Legend of Zelda: Skyward Sword
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    18 november 2011
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    17
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Lokalisering av insekter/material

Inskickat av Forsa den 22/12 -11 22:37

I spelet The Legend of Zelda: Skyward Sword kan du uppgradera dina föremål och dina drycker uppe i Skyloft. Detta sker I basaren mitt på ön (Bazaar) hos Luv och Bertie med insekterna samt hos hantverkaren Gondo med materialet. Här följer en guide var du kan få tag på dessa ”ingredienser” och föremål.

Insekter

Samtliga insekter kan infångas med håven. De insekter som rör sig på vallar och trädstammar kan dock även infångas utan. Rulla in i stammen/vallen och plocka upp insekterna! Håven går att uppgradera hos Gondo för att enklare få tag i insekterna du försöker snärja. Insekterna kan uppgradera dina drycker eller ge dig rupees genom att säljas nattetid till Strich på Knight Academy.

Lägg märke till att en av insekterna endast kan hittas nattetid. För att spela under natten behöver du endast lägga dig och sova i en av sängarna på Knight Academy och välja att du vill sova till midnatt. Du kommer ut via dörren på övervåningen.


Deku Hornet
- Dessa bålgetingar kan du finna i Faron Woods. I början av spelet kommer du att upptäcka dessa på väg till Forest Temple. För att få tag i dessa kan du skjuta ned kupan för att sedan enkelt håva in samtliga. De kommer dock emot dig även om du bara går nära deras bo.

Blessed Butterfly
- Utöver att de kan hjälpa dig finna Gossip Stones och Triforce Marks runtom i landskapen är dessa insekter välbehövda för dina drycker. Dessa fjärilar är förmodligen de du ser mest under spelet och de är enkla att håva in. Närma dig fjärliarna sakta, annars flyger de ifrån dig.

Gerudo Dragonfly
- I Lanayru Desert finner du sländorna. Dessa rör sig ofta i en grupp av två eller flera och ses ofta i luften när de flyr från dina steg. Insekterna kan sitta både på mark och på väggar och vallar. Närma dig försiktigt och svinga håven!

Starry Firefly
- Eldflugorna Starry Fireflies kan endast hittas uppe i Skyloft och öarna runtom under nattetid. De flyger ofta omkring nere på ön Pumpkin Landing eller runtom vattnet uppe i Skyloft. Rör dig försiktigt och fånga in!

Woodland Rhino Beetle
- Dessa skalbaggar hittar du nere i Faron Woods. De rör sig ofta på trädstammarna och sidorna som omger platsen. Som vanligt är det bara att närma sig försiktigt och fånga skalbaggarna med håven.

Volcanic Ladybug
- Insekter som är väldigt enkla att få syn på. Nyckelpigorna rör sig ofta på stenvallarna runtom vulkanen nere vid Eldin Volcano. De flyger inte iväg lika enkelt som de andra insekterna om du rör dig för hastigt vid dem utan är oftast bara att svinga och fånga.

Sand Cicada
- Enligt spelet självt är dessa insekter de svåraste att fånga, då de ”kommer upp ur jorden väldigt sällan” och är oerhört aktsamma. Cikadorna finns framförallt i Lanayru Desert på väggar och vallar. De kan även hittas högst upp på LD-301N Skippers hustak i Lanayru Sand Sea. För att ta dessa krävs det att du är extra försiktig och fångar sångstritarna på första svingen, annars flyger de sin väg.

Sky Stag Beetle
- Blå i färgen, men inte så hemskt lätta att få syn på. De här skalbaggarna håller till uppe i Skyloft och befinner sig där framförallt på trädstammar. Efter att du väl har sett dem är de enkla att fånga in.

Faron Grasshopper
- För att få tag i gräshopporna Faron Grasshopper måste du bege dig ner till Faron Woods. Där rör sig insekterna i det höga gräset runtom på platsen. Gräshopporna hoppar iväg så fort de upptäcker rörelse så det gäller här att ta det försiktigt. Hoppar de iväg är det bara att följa efter och försöka igen.

Skyloft Mantis
- Bönsyrsor som håller till uppe i Skyloft. Precis som Faron Grasshopper håller dessa till runtom i höggräset. De kan dock även hittas i pumpalanden. Det krävs ett försiktigt närmande för att kunna svinga in dessa i håven.

Lanayru Ant
- Myrorna som lever nere i Lanayru Desert hittas nästan alltid i grupper av minst tre. Dessa insekter kan ofta grävas upp med hjälp av dina Digging Mitts vid olika hål i marken. De kommer även fram under lådorna till vänster av ingången i Pirate Stronghold om dessa slås sönder. De är väldigt enkla att få tag i, spring och svinga håven längs marken!

Eldin Roller
- Innan du vet var du ska leta är dessa svåra att få syn på då de smälter in utmärkt i omgivningen nere vid Eldin Volcano. Eldin Rollers ser ut som små, runda stenar till en början - men som rör på sig! De är väldigt snabba och när de väl försöker undvika dig kan de vara svåra att få tag i.

Material

Materialet används för att uppgradera bland annat dina vapen såsom sköld och pilbåge uppe hos Gondo. I stort sätt alla föremål kan dessutom, utöver det jag skriver här, tilldelas från exempelvis skattkistor eller minispel.

Hornet Larvae
- Dessa larver får du när du skjuter ned Deku Hornets kupor i Faron Woods. De kommer fram när kupan spricker mot marken, dock tillsammans med levande getingar.

Bird Feather
- För att få tag i fjädrarna från fåglarna i Faron Woods måste du fånga in dessa med din håv. Fåglarna flyger dock iväg om du rör dig för snabbt eller om du missar med första svingen, så rör dig sakta och svinga när du känner dig säker på att träffa.

Tumbleweed
- Dessa torkade gräsbollar hittar du rullandes i Lanayru Desert. De åker rakt och förstörs så fort de kommer i kontakt med en vall eller liknande. Du kan ofta höra att de är i närheten via det ”studsande”, torra ljudet. Du kan endast fånga in dessa med hjälp av din håv.

Lizard Tail
- Dessa får du ofta efter att ha besegrat en Lizalfos. De ploppar då upp likt rupees eller hjärtan efter att striden är avgjord.

Eldin Ore
- Malm som kan grävas upp med hjälp av dina Digging Mitts runtom i landskapet av Eldin Volcano. De kan både hittas i groparna du finner i grottor och de ute i det ”öppna” landskapet.

Ancient Flower
- Den här blomman fanns i forntiden och kan endast bli funnen om den är i radien för en aktiverad Timeshift Stone i Lanayru Desert. De finns bland annat utanför Temple of Time i Desert Gorge.

Amber Relic
- Dessa föremål kan du hitta överallt i Skyloft, Faron Woods, Eldin Volcano samt Lanayru Desert. De ligger ofta gömda i små hålor runtom vallarna eller bakom statyer osv.

Dusk Relic
- Ett föremål som till utseendet är helt detsamma som Amber Relic förutom färgen. Detta föremål kan endast bli funnet under Silent Realm, men likt som Amber Relic i samtliga av de olika landskapen.

Jelly Blob
- Detta geléaktiga föremål är vad som ibland blir kvar av strider med Chuchu. Oavsett färg på fienden kan detta föremål ploppa fram efter strid istället för rupees eller hjärtan.

Monster Claw
- För att få tag i detta föremål måste du besegra några Keese. Det är inte ofta men rätt vad det är ploppar det fram några Monster Claws efter att du besegrat fienden.

Monster Horn
- Ännu ett föremål från en fiende. För att kunna få tag i detta måste du segra i strider mot Bokoblin. De kan även ”tas” från varelserna genom att använda din piska.

Ornamental Skull
- Likt som Monster Horn får du denna från Bokoblin. Det är ett dekorativt ”smycke” buret av dessa som kan bli ditt i slutet av striderna.

Evil Crystal
- Ett föremål som kan erövras efter seger mot fiender under förbannelse, exempelvis vissa av Bokoblin, Keeze och Spume. Likt som de andra föremålen kommer detta i form av en liten ”vinst” i slutet av striderna.

Blue Bird Feather
- Denna blå, vackra fjäder är väldigt sällsynt och svår att finna men kan erhållas från vissa blå svårfångade småfåglar i Faron Woods. Fånga många fåglar i din håv och hoppas på det bästa, ibland kommer den!

Golden Skull
- Ett föremål som kan förvärvas från en hel del olika fiender i spelet, bland annat Bokoblin, Technoblin och Moblin. Helt överensstämmande med Ornamental Skull i utseendet, bortsett från färgen.

Goddess Plume
- Det här är det mest sällsynta föremålet under spelets gång. Detta föremål kan endast bli funnet i skattkistor, samt att du kan bli tilldelad en om du når 28 poäng i Clean Cut och får fram alla rupees i Thrill Digger.

Fusket har betyget 9.5 (2 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 2 kommentarer:

Forsa den 06/01 -12 22:48
Jo, jag vet, men hade visst inte lyckats få fram det som jag ville. Fixat nu, tack för att du påpekade det!

AntonA den 07/10 -12 16:13
Obs:när det gäller Volcanic Ladybug går det inte att rulla in i väggen.

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.