Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Smash Bros. Brawl

Nintendo Wii
Super Smash Bros. Brawl
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  27 juni 2008
 • Utvecklare
  GameArts
 • Antal ägare
  316
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.1

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 12/09 -08 15:08

Handling / story / vad man gör i spelet
Super Smash Bros. Brawl är det tredje spelet i Super Smash Bros. serien där Nintendo karaktärer samlas och slåss. Det här är det första i serien som även har 2 så kallade "Third party" karaktärer, dvs. karaktärer som inte Nintendo gjort, vilket enligt mig är uselt. Det finns många spelsätt. Bland Multiplayer spelsätten finns Brawl, Special Brawl, Tournment och Rotation, man kan även spela samtliga (bortsett från rotation) ensam. På vanligt Brawl så väljer alla spelare sin karaktär och sen väljer man en bana. Så slåss man med hjälp av många olika Items (går att stänga av). På Special Brawl kan man välja olika effekter till karaktärerna som att alla blir jättestora och/eller sprutar eld. I Melee (spelet förgångare) så kunde man bara välja en effekt, men nu kan man ta 2 eller fler effekter samtidigt. Solo Mode är spelsätt som riktas främst mot ensamma spelare, men det går även att spela 2 player på de flesta utav spelsättet. Där kan man välja spelsätt som Classic där man möter karaktär efter karaktär tills man kommer till slutbossen. Stadium är ett spelsätt där man kan spela 1 eller 2. Man kan köra olika minispel där som att slå sönder ett antal "target:ar" (måltavlor) eller slå en sandsäck så långt som möjligt med ett brännbolls trä. I Solo mode finns även ett äventyrsspelsätt för första gången i serien. Handlingen är så här:
Den här världen är en värld där troféer slåss. De vet inget mer än slåss, att slåss är anledningen till hela deras existens. Att bli slagen till en trofé, att inte kunna slåss, är ungefär som att dö. Det är reglerna för den här världen. Men när någon eller något bryter de reglerna, så måste världen betala ett hemskt pris.
Anmärk att jag citerade officiella Super Smash Bros. Brawl hemsidan fast översatte och ändrade små saker. I alla fall så blir världen attackerad av en arme kallad Subspace army. Det finns även ett Online spelsätt. Men enligt mig och många fler så är det inte särskilt bra. Man kan också samla olika Troféer och stickers på Nintendo karaktärer och saker. Man kan också ta bilder när man vill i striderna och bygga egna banor.

Vad jag tycker om spelet
Det här spelet är det bästa Wii spelet hittills. Det är mycket att göra och låsa upp. Jag gillade förgångaren Melee och hade väldigt höga förväntningar på det här spelet... Det höll nästan förväntningarna. Det är väldigt bra att man kan ta kort i sina fighter när man vill, det kunde man inte i förgångaren. Jag tycker det är väldigt bra att man nu kan bygga egna banor. Dock så hade Nintendo kunnat göra det mycket bättre. Som fler saker att bygga med, mera plats och fler bakgrunder är bara några av sakerna jag tycker borde vara bättre med Stage Builder. Det är kul att man kan samla troféer och Stickers. Men jag tycker det borde vara ännu fler troféer. Subspace Emissary det nya spelsättet tycker jag är väldigt bra, men jag hade gärna sett fler banor och fiender baserat på skapelser av Nintendo. Fler bossar också såklart. De dåliga sakerna (förutom de jag nämnt) med spelet är:
* WFC läget. Inte alls bra. Det laggar väldigt mycket och man kan inte se namn på de man möter.
* För få karaktärer. Bara 10 fler än förgångaren
* Bakgrunderna på Stage Builder ser ut att vara målat i vattenfärg.
* Kloner, många karaktärer är väldigt lika andra.
Jag kanske har glömt nämna några saker men som ni ser så är det inte så många saker. Jag brukar kunna nämna många fler saker på spel.

Betyg till spelet
Grafik: 9! Väldigt bra grafik och design. De flesta bakgrunderna på banor och Subspace emissary är väldigt detaljerade och fina. Vissa bakgrunder känns som om de var målade med vattenfärg, framför allt Stage Builder bakgrunder. En banas Bakgrund är väldigt suddig, jag pratar om Distant Planet.
Spelkänsla: 9! 4 kontroller att välja mellan och förmåga att ändra på deras kontroller. Filmerna i Subspace Emissary är väldigt bra gjorda och man lever sig riktigt in i dem.
Ljud: 10! Bästa Soundtracket i historien tro mig. Det finns 256 olika låtar och varje bana har runt 8 låtar (många har fler, ett fåtal har mindre). Ljudeffekterna är också väldigt bra och låter som ett Super Smash spel ska göra. Det enda minus är kanske att en del låtar känns lite enformiga och en del är ganska dåliga, men det kanske bara är min smak, vissa kanske älskar dem.
Hållbarhet: 10! Otroligt mycket att låsa upp och upptäcka. Hundratals stickers & troféer att låsa upp och massor utav spelsätt. Jag har haft det i 2 och en halv månad men jag har fortfarande inte låst upp allt.
Totalt: 9,5! Det bästa Wii spelet än så länge.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9