Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Super Paper Mario

Nintendo Wii
Super Paper Mario
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    14 september 2007
  • Utvecklare
    Intelligent Systems
  • Antal ägare
    108
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 7.9

Speltest av Chrillenko

Inskickad av Chrillenko den 29/03 -08 17:33

Handling / story / vad man gör i spelet
I detta Super Mario-spel börjar allting med att en liten toad springer in i Marios och Luigis hus och berättar att någon har kidnappat Peach. Mario och Luigi misstänker som vanligt Bowser, så därför skyndar de sig dit för att rädda henne. Men när de kommer fram får de veta att det inte är Bowser som har kidnappat Peach, utan det är en annan ond filur som heter Count Bleck och hans lilla medhjälpare Natasha. Count Bleck vill ta över hela världen och ska därför tillverka ett så kallar "Chaos Heart" som man tillverkar genom att Peach och Bowser gifter sig. Men det finns ett sätt att stoppa det här från att hända och det är genom att "Hjälten" (som i detta fall är Mario) samlar alla åtta "Purity Hearts" och sedan besegrar Count Bleck. I Bowsres slott till verkar Count Bleck en virvel som suger in alla förutom Mario. Mario hittas senare av den lilla pixeln Tippi och hon tar med sig honom till Merlon. När Merlon förklarat att han är hjälten som han har läst om i en bok och att han ska samla alla Purity Hearts börjar det här äventyet. Ditt uppdrag som du kanske redan har förstått är att Mario med hjälp av Peach, Bowser och Luigi ska samla alla åtta Purity hearts och sedan besegra Count Bleck för att förhindra världen att gå under.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det här spelet är roligt i början men sen börjar man tröttna lite på spelet. Det är synd också att det finns ett hack i spelet som finns på alla europeiska Super Paper Mario-spel. Det hacket kan förstöra hela Wii-systemet, men som tur är finns det ett sätt att undvika det. Det finns många sidouppdrag som är ganska roliga och det är tur. Man kan t.ex: samla alla cards eller samla alla maps och hitta skatten på alla. Eller så kan man försöka koka ihop alla recept. Det tycker jag nästan är roligare än att spela själva sagan. Man kan sammanfatta det såhär: Roligt, men kan bli tråkigt när man kommer längre fram i spelet. En roliga sak är att Mario kan hoppa från 2-D till 3-D tyvärr kan bara Mario göra så och inte de andra karaktärerna. Det skulle jag önska att man kunde göra!

Betyg till spelet
Grafik: Jag tycker att den är inte jättebra så att det ser verkligt ut, men de andra Paper Mario-spelen har inte heller så bra grafik och på dett spel kan man ju vara i 3-D och det är ju bra!
Spelkänsla: Det här spelet är ganska lätt och det är svårt ibland men spelkänslan är bra.
Ljud: Musiken är nog det bästa i det här spelet! Den är rolig när det är roligt, Läskig när det är läskigt mm. Den är tråkig ibland men då är det nog tråkiga saker som händer på spelet.
Hållbarhet: Ja, det här spelet är bra i början, men ju längre fram man kommer så blir det tråkigare. Värld 8 (Count Blecks slott) är den tråkigaste banan på Super Paper Mario. Medans Värld 1 är den roligaste. Så tycker jag om detta spel!

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7