Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Paper Mario

Nintendo Wii
Super Paper Mario
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  14 september 2007
 • Utvecklare
  Intelligent Systems
 • Antal ägare
  110
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 7.9

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 24/11 -07 11:58

Handling / story / vad man gör i spelet
Paper Mario serien är som en parodi på Mario serien, man har Mario och spelen är RPG (med Super Paper Mario som undantag) och har bättre Story längre textstycken och andra saker som skiljer sig från Plattforms serien. Mario är också gjord av papper, vilket ger honom fördelar, bland annat så är inget stängsel för smalt för att han skall komma igenom.

Story: Spelet börjar med att Toad ger besked om att Peach (prinssesan över Mushroom Kingdom) är borta, och Mario och Luigi har hört den historien många gånger och har inte särskilt svårt att lista ut vem det är, nämerligen Bowser. Men den här gången misstog de sig. Det var inte Bowser. Och när de kommer till Bowsers slott så dyker någon mystisk figur vid namn Count Bleck upp, med Peach. Och nästa sekund så befinner sig Bowser, Luigi och Peach i ett bröllop där det är Peach och Bowser som ska gifta sig. Bowser har alltid drömt om det så när Count Bleck frågar så svarar han såklart "ja" och när han frågar Peach så får han ett "nej" som efter lite hjärntvättning från Count Blecks kollega blir ett "ja". Och i det ögonblicket öppnas ett Chaos Heart, som kan förstöra alla världar upp.

Mario som inte var på brölloppet träffar en fjäril (eller en pixl) som det heter som heter Tippi. Och Mario och Tippi måste hitta 8 Pure Hearts för att kunna besegra Count Bleck. Det kanske låter lite simpelt (eller inte?) men storyn blir bättre och bättre efter hands.

Spelet går ut på att hitta 7 Pure Hearts (man börjar med 1) genom att gå igenom 7 olika dörrar som leder till olika världar. Där i världarna så måste man besegra finder (genom att hoppa på dem), lösa gåtor och hitta pixlar (små konstigt formade saker som ger dig nya förmågor). Men det är inte allt, det som gör spelet intressant är att man kan byta mellan 2 dimensioner. Tidigt i spelet kan man lära sig att byta från 2D till 3D. Mer om det får du veta om du köper spelet.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är det näst bästa spelet till Wii hittils, men det har några nackdelar. Det känns väldigt linjebaserat, kapitlerna är gå höger hela tiden inte mycket man måste gå fram och tillbaks, visst det kan vara jobbigt att göra det men jag tycker ändå om det och så är det väldigt klara kapitel, hitta Heart Pillar:en och klara nästa kapitel, det är inte lika mycket variation som förgångaren. Det är också väldigt att allt utspelar sig i och runt Flipside allt annat är andra världar där man sällan är, bara när man ska hämta något. I förgångaren så var allt som en stor värld. Bossarna är väldigt enkla (bortsett från Wracktail) och man dör sällan på dem, eller över huvud taget man dör väldigt sällan... Det kan också bli lite jobbigt att aktivera pixlar fram och tillbaks... Dock så är jag medveten om att pixl systemet är absolut nödvändigt. Och så är alla gubbar som frykanter... Vilket kan bli lite jobbigt. Och så har det några småbuggar, men jag vill inte gå in på dem nu. Men en del bra saker finns också. Det nya stridssytemet är bra. Storyn är bland det vackraste jag har sett. Det är ganska långt. Det finns många saker att göra när man klarat det. Och framför allt humorn, hur kan man inte le när Bowser gormar för att porten var öppen "sist in stänfer porten" är ju reglerna eller när Francis försöker ge Peach en present, - vill du ha det? - Öhh... Ja det vill jag *vad snackar han om?*. Och ännu fler bra saker, men jag gillar ändå förgångaren mer.

Betyg till spelet
Grafik: 7! De flesta karaktärer är fyrkanter vilket är lite irriterande... Men det är fullt av glada färger och så och en del design är ganska cool. Dock så gillade jag förgångarns grafikmer.
Spelkänsla: 9! Kontrollern är jättego! Kan vara lite krånglig i början men sen sitter den verkligen! Det är roligt system när det kommer broar, trappor och andra saker men jag gillade förgångarns system när det kommer såna saker mer. Dock så kan det bli jobbigt att byta pixl:ar men man vänjer sig.
Ljud: 8! En del låtar är medelmåttiga men de flesta låtar är riktigt bra! Men varför är de låtar man hör så sällan så mycket bättre än de andra? Som (spoiler)Super Dimento låten eller Dimento låten eller som de flesta andra bossar... Men det är väl gammalt klassiskt TV-spels system, de man hör sällan är bättre än de man hör ofta. Gillade dock förgångarns Soundtrack mer men det är smaksak.
Hållbarhet: 9! Det är ganska långt och när man klarat det så finns det mycket att göra. Storyn är bland det bästa som någonsin skrivits. Jag gillar hållbarheten helt enkelt!
Totalt: 8,5! Jag kunde inte bestämma mig om jag skulle ge det 8 elller 9 så det fick bli 8,5. Spelet är väldigt bra men höll inte förgångarens klass.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9