Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Mario Galaxy

Nintendo Wii
Super Mario Galaxy

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.8

Speltest av Forsa

Inskickad av Forsa den 25/07 -08 10:56

Handling / story / vad man gör i spelet
Super Mario Galaxy, det första Super Mario spelet till Nintendo Wii, är ett spännande plattformsspel då man är hjälten Mario på väg genom rymden för att rädda sin prinsessa.
Storyn börjar med att Mario får en inbjudan till stjärnfestivalen som Peach och alla Toad's har i samhället Mushroom Kingdom har fixat för att fira en komet som åker förbi där var hundrade år. När Mario väl är på väg ner för backen till slottet dyker plötsligt oväntade flygande skepp upp på himmelen. Bowser, Marios ärkefiende har kommit för att förstöra festivalen samt kidnappa med sig Peach ut i yttre rymden. Mario försöker med sina alla krafter att rädda Peach innan det är för sent och lyckas hänga sig fast i slottet som Bowser tar med sig upp. När de nyss har lämnat Jordens atmosfär dyker en av Magi-Koopa upp och skickar iväg Mario från slottet ut i rymden.

Efter det så börjar själva stjärnjakten. Mario kommer att hamna på en liten planet där han träffar Luma, en levande stjärna, för första gången. Luma säger till Mario att han ska försöka fånga honom och hans två kamrater. När Mario väl gjort det så kommer en stor stenplattform komma upp ur marken där han träffar Luma's "mamma" Rosalina som tar med Mario till ett kometobservatorium. Där får Mario stanna och hjälpa till att samla Power Stars (Jättestjärnor) för att kunna ge observatoriet krafter för att till slut kunna åka till universums mitt och rädda Peach. För varje Power Star du tar kan du öppna en ny "kupol" där du kan leta vidare.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är väldigt roligt och spännande. Jag spelar det ofta flera timmar i sträck utan ett ända spelbyte. Handlingen är bra och det händer någonting nästan hela tiden. Jag tycker det är bra gjort för att det finns så mycket olika funktioner och spelet är ganska stort men inte för svårt att klara ut. Alla galaxer ser olika ut, några har snö - andra eld. Idén är god och galaxerna är bra gjorda. Dock tycker jag dom borde ha lagt ner lite mer tid på ljudet när alla karaktärer pratar. Men det är rolig handling och bra banor.

Betyg till spelet
•{ Grafik }•
Grafiken är hyfsat bra. Det ända jag kan komma på nu att klaga på är hur munnarna på alla karaktärer rör sig när dom pratar. Sen kan det se lite platt ut här och där. Men annars är grafiken bra.

•{ Ljud }•
Ljudet är bra. Mycket musik, man hör när saker sprängs, låter djupare och mörkare under vattnet. Det ända jag vill klaga på här är hur dom säger saker när dom pratar. Säger nästan aldrig riktiga ord.

•{ Spelkänsla }•
Spelkänslan är strålande. Man känner riktigt att man spelar det, man blir stressad och så när man ska göra saker på tid. Tycker spelkänslan är det bästa på spelet.

•{ Hållbarhet }•
Ja som jag sa, spelar det väldigt mycket ofta flera timmar i sträck. Dock kan man tröttna på spelet någon månad, men sen när man väl börjat spela igen så är man fast.

Grafik: 8/10
Ljud: 7/10
Spelkänsla: 9/10
Hållbarhet: 8/10

Totalbetyg: 8 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9