Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Mario Galaxy

Nintendo Wii
Super Mario Galaxy

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.8

Speltest av MAXIMUS_424

Inskickad av MAXIMUS_424 den 31/03 -08 07:36

Handling / story / vad man gör i spelet
Det är en festival nånstans i en galax. Den firas var hundrade år för en gång i tiden föll stjärnor ner på planeterna. Man intar rollen som Mario och får du se lite av festivalen. Men Bowser fick reda på vart denna fest hålls och förstör den. Och inte nog med det han tar Princess Peach! Mario slungas iväg i yttre rymden och sedan finner han sig på nåt observatorium. Det är här äventyret börjar. Ett fantastiskt ett...

Vad jag tycker om spelet
Storyn är absolut inte den bästa, men den har mer djup än vad Super Mario 64 hade. Till skillnad från Final Fantasy så behöver man inte ens följa med i storyn för att ha kul. Jag ska börja med kontrollen. Den är nästan perfekt. Jag var orolig att det skulle vara för mycket viftande med kontrollen, men så var det inte. Allt man gör med kontrollen (i den röreslekännsliga delen) är att vifta lite med kontrollen så att Mario snurrar runt med sina nävar. Det andra man gör är att fånga stjärnor med pekaren. Stjärnorna är bra för att efter att man samlat ihop 50 st så får man ett extraliv eller ge dom till hungriga lumas så att de ger dig en annan galax. Man kan också använda dom som vapen men de är inte så effektiva. Det är också det snyggaste wii spelet ute nu (SSBB är kanske lite snyggare, men den har ju inte kommit till sverige). Men spelets höjdpunkt är ju helt klart Mario designen. Alla som har haft nå av de gammla Nintendo konsollerna och ett mario spel vet vad jag snackar om. Den charmiga världen som är hur unik som helst. Oslagbar helt enkelt. Musiken är också en sak som Nintendo lyckades med. Speciellt musiken i observatoriumet. Den härliga musiken som är så klassisk. Låter nästan som om Wolfgang Amadeus Mozart har gjort den (det är ju samma genre). Spelet var inte så lätt som jag förväntade mig. Alla hade snackat och klagat på att det var för lätt men det tycker inte jag. Men spelet håller ju hur länge som helst. Jag har haft det i 3 veckor och jag har inte klarat spelet än. Det är sällsynt nu för tiden. Titta vara på Uncharted.

Betyg till spelet
Grafiken ger jag en tia pga att designen är helt otrolig. Så himla charmig så det inte finns!

Spelkänsla: Som jag skrev så var kontrollen riktigt bra.

Ljud: Jag skulle vilja ge den en tia men något säger mig att den inte förtjänar en tia.

Hållbarhet: Spelet håller ju i evigheter! Men det saknar nåt i spelet. Spelet saknar djup som gör att man tröttnar på spelet. Det har jag gjort. Inte helt, men jag har tröttnat på spelet.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9