Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Mario Galaxy

Nintendo Wii
Super Mario Galaxy

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.8

Speltest av PlAyer_C

Inskickad av PlAyer_C den 17/02 -08 10:07

Handling / story / vad man gör i spelet
Den ultimata Nintendo hjälten är här igen. Denna gången tar han ett stort steg, ut i rymden! Följ med Mario ut i galaxen. När Bowser och hans hantlangare försvinner ut i rymden med Peach måste Mario som vanligt rädda allt och alla. Han upptäcker och utforskar planeterna i själva galaxen. Rymden består av mängder med planeter som alla har ett gravitationssystem som gör att Mario flyger ut i oändligheten. Mario, Peach och både nya och gamla fiender är här. Han springer, hoppar och slåss mot fiender samtidigt som han utforskar den facinerande galaxen. När Mario har klarat en planet kommer man till en hubb värld där man kan välja att skjutas iväg till en ny. Och man vet aldrig vad som väntar på nästa ställe! Men huvudmålet i detta spelet är självklart att samla stjärnor, det finns 120 stycken stjärnor. Detta spelet är fullt av rörelser och andra finesser med Wii Remoten. Du måste göra alla otänkbara otroliga saker för att lyckas. Genom att svinga Wii remoten och Nunchuken och även peka på saker och dra dem blir detta spelet ett nytt steg även för dig(inte bara för Mario). När Mario är i rymden kan han utföra såkallade "mind-bendings" hopp olikt allting annat han har gjort innan. Han har också en massa nya rörelser och alla är baserade på att skaka, peka och snurra med Wii remoten. Mario tar tag i alla unika och ovanliga saker som finns ute i rymden för att rädda Peach.
Man bara njuter av att styra Mario både på marken och luften med Wii remoten helt enkelt.

Vad jag tycker om spelet
Det jag gillar mest med spelet är varje moment i spelet är så ofattbart finslipade.
Det är absolut Nintendo Wii's bästa spel hittils enligt mig! Jag tycker också att det är det största Mario äventyret någonsin och även ett väldigt bra familjespel.
Det enda jag saknar lite är de häftiga scenerna.. Det finns knappt några storslagna scener i Super Mario Galaxy! Uppgörelsen med Bowser är väl självklart en höjdpunkt men det saknas enda något, fast jag vet inte vad.

Betyg till spelet
Spelet får utan tvekan en 10'a av mig.

Grafik: Ja, det finns väl inte mycket mer att säga än att det är suveränt helt enkelt! Allt känns så verkligt när man springer på en planet i 3D, obeskrivligt!
Spelkänsla: Det finns inte många spel som en sådan spelkänsla som detta spelet. Av Nintendo spelen är det väl igentligen bara Zelda Twilight Princess som kan mäta sig med Super Mario Galaxy. Som sagt bara njuter man när man verkligen känner att man har kontrollen över Mario när man springer ute i galaxen.
Ljud: Om det är något man ska klaga på i Super Mario Galaxy är det väl isåfall Ljudet, kanske inte det bästa men som många andra saker i det här spelet väldigt bra.
Hållbarhet: Jag kan väl sammanfatta det kort, man kan nästan inte slita sig ifrån spelet. Hållbarheten är strålande med andra ord. Man är inne i spelet hela tiden och så fort man kommer till en ny planet så måste man ju bara undersöka den litet.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10