Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSuper Mario Galaxy

Nintendo Wii
Super Mario Galaxy

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.8

Speltest av Majora

Inskickad av Majora den 09/12 -07 19:12

Handling / story / vad man gör i spelet
Mario anländer till ett för ögonblicket lugnt Svamprike. Sekunder senare attackeras staden och slottet av Bowsers onda armada som så många gånger förr kidnappar prinsessan Peach. Slottet rycks upp ur marken och försvinner bort ut i rymden. Mario försöker förlja efter men slungas bort från slottet av en av Bowsera följeslagare. Mörkret lägger sig över Mario. Hur ska man nu rädda prinsessan Peach?

Lite senare stöter man på Prinsessan Rosalina som styr kometobservatoriet. Man får veta att detta observatorium saknar kraft för att kunna ta Mario till det ställe Peach hålls fången. För att återställa denna kraft måste man samla på sig stjärnor (finns 120 stycken allt som allt) som finns i olika galaxer. Ju fler stjärnor man hittar, desto fler galaxer blir tillgängliga att resa till.

Upplägget är simpelt: Samla stjärnor för att rädda Peach och hela universum!

Vad jag tycker om spelet
Nintendo har verkligen skärpt sig efter floppen med Super Mario sunshine. Dom har lyckats kombinera rymdens kalla miljöer med helt bissart färgglada och mysiga ting. Galaxerna är sprängfyllda med barnsligt kreativa idéer med gamla såsom nya fiender att bråka med!

Svårighetsgraden är väl lite för enkel men spelet är så himla charmigt och gulligt att det väger över.

Betyg till spelet
Grafik: Spelet är ett konstverk när det gäller grafiken. Nintendo har verkligen lagt ner tid på detta spel och det syns på många olika sätt. Framför allt grafiken! Galaxer, planeter och olika karaktärer bara glänser i Super Mario sunshine. Den är jättefin men kan ibland se lite plastig ut och det är därför den får en stark nia istället för en tia.

Spelkänslan behöver vi inte ens snacka om. Kontrollen är underbar. Alla gamla "moves" från Super Mario 64 finns med även här. Även om rörelserna är gamla så väcks de åter till liv tack vare wii-remoten. Skaka, vrid och fläng med kontrollen för att göra olika rörelser. En tia för spelkänslan!

Nintendo har fylllt detta spel med låtar från äldre spel, från den gamla goda tiden helt enkelt men även skapat lite nya låtar. Det är en urfin blandning och man blir glatt överraskad när man hör en låt som kommer från till exempel "Super Mario bros 3". Snyggt jobbat! Det som drar ner betyget är att karaktärerna inte pratar. Det kommer upp en text där det står vad dom säger men inte mycket ljud lämnar deras läppar. Detta är en besvikelse och det är väldigt synd. En nia för ljud/musik!

Även om du har klarat ut själva storyn av spelet (som kräver drygt hälften av alla stjärnor man kan hitta) så återstår det en hel del om du vill klara spelet till 100%.
Att hitta alla 120 stjärnor tar tid men är riktigt kul!
Spelet håller i längden vilket betyder att hållbarheten får en tia av mig.

Sammanfattningsvis så har Nintendo återigen skapat ett Super Mario-spel dom kan vara stolta över. Denna härliga magi som genomsyrar hela spelet med dess färger och härliga musik är vad som behövs för att få en höstdeprimerad tonåring som mig själv att små-le lite åt allt knas som finns i detta spel.

Snyggt jobbat, Nintendo!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10