Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Resident Evil 4: Wii Edition

Nintendo Wii
Resident Evil 4: Wii Edition
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    29 juni 2007
  • Utvecklare
    Capcom
  • Antal ägare
    45
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Speltest av bordert

Inskickad av bordert den 28/07 -07 11:15

Handling / story / vad man gör i spelet
Leon S. Kennedy, som var med om de hemska händelserna i Racoon City, är nu tillbaka i Resident Evil 4. Du har fått ett uppdrag av presidenten, nämligen att hitta hans kidnappade dotter Ashley. Man är inte säker på vilka som har kidnappat henne eller varför, men man har sett henne i en by i Europa. När Leon väl kommer till byn så blir han attackerad av en galen invånare med en yxa. Lyckligtvis är Leon snabb och lyckas skjuta ner den galne spanjoren. Spanjoren är, som Leon upptäcker då han dödat han, inte en zombie. Herr Kennedy lyckas inte fundera mer på det för nu har fler invånare av den lilla byn kommit till huset och de är minst lika galna som den glade mannen med yxan. Nu är det dags för dig framför rutan att gripa in och få uppleva detta fantastiska och läskiga äventyr i hopp om att hitta Ashley och fly från denna galna by...

Vad jag tycker om spelet
Jag rekommenderar spelet till alla som äger ett Wii. Även om ni inte är så förtjusta i Skräck & Action-spel. Jag är själv inte det, men jag tyckte verkligen mycket om spelet. Atmosfären och bossarna är fantastiska. När man springer runt i natt-regnet, hör någon skrika något på spanska, vänder sig om och börjar skjuta för glatta livet så att byborna bakom dig inte kommer allt för nära.
Ni som är känsliga för blod, stora monster och lite andra äckliga grejer bör inte köpa spelet. Men ni andra behöver inte tveka, det är bara att åka till närmaste spelaffär och köpa spelet.
Nu får jag inte glömma kontrollen heller. Spelet finns både på Gamecube och PS2. Jag har aldrig kört Resident Evil 4 på de konsollerna men jag skulle tro att kontrollen fungerar som bäst på Wii. Du styr Leon med styrspaken på Nunchakun(eller hur det stavas) och använder din Wii-mote som sikte och det hela känns riktigt bra när man har vant sig. För att kunna skjuta en fiende måste du först och främst hålla ner B-knappen och sedan trycka på A-knappen för att skjuta. Kameran styrs med styrkorset och det känns inte så bra. Visst, kameran följer efter bakom Leon vart du än vänder dig, men det hade varit skönare att kunna styra kameran med siktet för att snabbare kunna se sig om hörnet och skjuta skallen av en spanjor. Men bortsett från det så är kontrollen felfri.
En sista grej är att du kan låsa upp saker i spelet som att kunna spela som andra karaktärer. T.ex. Ada Wong, den snygga karate-tjejen. Självklart kan du låsa upp mer karaktärer men de får du upptäcka själv.

Betyg till spelet
Grafiken är som det bästa man kan få ut från ett Gamecube spel. Eftersom Wii tydligen ska vara dubbelt så kraftfull som Gamecube så hade jag förväntat mig något snyggare. Capcom kunde ha arbetat mer på grafiken. Men jag ska inte klaga, grafiken är trots allt snygg, med härliga explotioner, snygga texturer och de riktigt snyggt gjorda karaktärerna/bossarna. Ett stort plus är stämningen man får från t.ex. den mörka dimmtäckta skogen som man springer runt i, i vissa delar av spelet. Och när man sedan ser de hemska byborna komma fram från dimman med facklor, hackor och annat är grafiken och stämningen på topp. En 9.

Spelkänslan beskrev jag lite av tidigare, men jag kan dra fler exempel så att ni kanske förstår vilken underbar känsla man får. Du springer in i ett hus, det är alldeles för tyst, du öppnar dörren till ett annat rum försiktigt, vänder dig om för att se två smutsiga bybor komma mot dig med stapplande steg. Du tar fram ett vapen snabbt och skjuter som en galning mot de två herrarna. Nå? Vad tycks? Eller vad sägs om ett rum med ett stort lavahav under gallret som du går på? Ja, jag ska inte avslöja för mycket men det är verkligen en otrolig spelkänsla man får. Man kan inte släppa taget om de två kontrollerna man håller i. Och bossarna är häftiga, otroligt stora(de flesta) och skrämmande. Det känns som om man är Leon och man blir lugnad när man kommer på att det bara är ett spel man spelar. En 9, inte precis världsklass men det är riktigt, riktigt nära.

Ljudet är jättebra. Det är mystisk musik som ger dig en härlig stämning, och när fienderna kommer fram skrikande så blir musiken lite mer hastisk, och man känner hur hjärtat dunkar fortare och fortare tills man har dödat allt som rör sig. Rösterna är också mycket bra och passande, men musiken är tyvär inte den bästa. En 8.

Spelet räcker riktigt länge. Inget mer att säga. Det är inte så svårt att låsa upp alla grejer men det gör absolut ingenting eftersom själva huvudstoryn tar lång tid att klara av. En 9.

+ Bossarna. Handlingen. Stämningen. Grafiken. Leon!

- Kameran fungerar inte så bra. Några få buggar i grafiken, men inget man tänker på.
Så köp spelet alla Wii-ägare!

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9