Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Okami

Nintendo Wii
Okami
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    13 juni 2008
  • Utvecklare
    Ready at Dawn
  • Antal ägare
    20
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 8.9

Fler fusk

Guide

Inskickat av Fuska-nu den 01/02 -09 10:54

Bossguide
Här kan ni kolla på tips om hur man tar ner bossarna på spelet.

#1. Spider Queen
Till att börja med så ska du springa runt henne. Vid vissa tillfällen försöker hon att bespruta dig med nät eller svartmagi, men fortsätt springa bara. För när hon väl stannar för att ladda upp inför hennes attacker så har du din chans. Spring runt tills du kommer till hennes stjärt. Där ser du fem korkar och flygande plantor i luften. Du ska nu hålla nere B-knappen och måla en linje ifrån en av de flygande blommorna till en av krokarna på hennes stjärt. Inte så svårt. När du har kopplat på två stycken linor från blommorna så kommer hon att ramla och öppna sin pulpa som gömmer åtta ögon.

Spring nu fram och slå på ögonen. De kommer att gå sönder efter ett tag vilket gör att hon förlorar liv. Var beredd på att hoppa därifrån när du ser att hon börjar skaka, annars blir du uppäten, utspottad och förlorar liv. Men håll annars på såhär tills hon dör.

Vid några tillfällen, när hon förlorat liv så kommer hon inte att göra attacker utan vända sig hela tiden, vart du är springer. Ingen fara. Utan håll bara inne B-knappen igen, snegla kameran ifall det behövs och koppla på två linor som vanligt. Ögonen dyker åter upp igen då, och du vet vad du då ska göra: skada dem!

#2. Crimson Helm
Del 1:
Till att börja med så skyddar hans rustning honom överallt. Så inga vanliga attacker, eller något fungerar mot honom. Men han är känslig för explosioner, därför ska du måla fram bomber som han antingen springer på eller som han träffas av när du målar ut dem. Hans rustning kommer att flyga av och visa hans riktiga form. Nämligen ett skelett.

Nu är han känslig för exakt vad som helst. Men han brinner så fort rustningen är av, men det är ju inga problem för din nya målarteknik: vinden. Använd den för att släcka elden och attackera honom sedan fritt. Jag rekommenderar Power Slashes. Efter ett tag så kommer rustningen tillbaks. Upprepa då samma teknik med bomberna. Observera att det krävs olika många bomber för att få bort rustningen.

Del 2:
Men det är inte slut än! Crimson Helm kommer att backa undan och ta hjälp av elddrakar! Vad ska man göra då? Susano kommer till undsättning, som vanligt ska du med din hjälp avsluta hans attacker. Först ger han sig på en av drakarna. När stunden kommer så ta fram penseln och avsluta Susanos attack med en Power Slash. En Power Slash? Ja, man kan tro att man ska blåsa ut drakarnas eldkroppar med den nya vind-tekniken, men nej. Power Slashes är det som gäller, alltså, ett utmålat rakt streck på skärmen. Kom ihåg att utföra Power Slashes snabbt också.

Ändå så om du håller inne B-knappen, rör sig drakarna i bakgrunden. Gör så här på alla drakarna. När de är undanröjda så är det tillbaks till Crimson Helm. Susano säger att han kommer att behöva vind. Så då ger vi honom en liten pust av vår nya teknik. Men han behöver mer, så då ger vi en till vindpust. Som en avslutning en tredje. Susano kommer att få så mycket fart av vindarna att han kommer att flyga rakt igenom Crimson Helm, så att han dör.

#3.Orochi
Den skräckinjagande ormen som för 100 år sedan dräptes har nu återuppstått. Då är det dags för Amaterasu att ta ner den en gång till…

Till att börja med så kan du göra en Power Slash emot Orochi. Men Issun kommer då informera dig om att det fega kräket skyddas av någon slags barriär. Det är då Susano dyker upp och säger att han ska ta ner den här besten till marken! Orochi försöker då övertyga Susano om att han skulle svära en ed om att det skulle bli mörker överallt, och att han och Orochi kunde regera i världen all framtid över. Men detta går inte Susano med på. Amaterasu kommer nu att se flaskan med det heliga vattnet som kan dräpa Orochi, har nu runnit ut i vanligt vatten! Detta innebär att den heliga drycken ännu en gång kan få Orochi på fall. Och här börjar bosstriden.

Som du ser har all den heliga drycken runnit ut i vattnet runt om Orochi. Nu är det bara upp till dig att få in det i Orochis åtta drakhuvuden. Du kommer att börja vid den drake som har eldkrafter, själva ”huvudet” för Orochi. Han kommer att ständigt försöka få dig på fall med sina eldkrafter. Undvik dem så gott som möjligt. När han inte gör attacker så kommer att han vråla med sin styrka. Här har du chansen. Håll inne B-knappen och dra en linje ifrån den ”runda poolen” under Orochis ena huvud (där drycken rann ut), och led linjen in i huvudets gapande mun. Han kommer att avsky drycken men fortsätta bespruta med eldkrafter. När han vrålar igen så gör du samma sak: dra en linje ifrån poolen till hans mun.

Denna gången kommer huvudet, eller snarare sagt den ena draken/ormen att falla ihop. Bege dig nu till nästa och upprepa samma strategi vid deras öppna gap. Tänk bara på att de sju andra huvudena har andra krafter än den första. T ex. blixt, mörker, vatten osv. Men när du har fått alla åtta huvuden på fall så kommer de rulla sina långa halsar rakt fram, till där du står. Spring då över till mitten på en av valfri hals, över hålet och rakt till klockan. Denna klocka är själva Orochis hjärta. Slå på den tills ormarna vaknar igen. När de väl har vaknat igen, så hoppa tillbaks till marken igen, och upprepa samma sak med att förgifta ormhuvudena. Denna gången har alla ormarna förlorat deras ”riktiga styrka”. Samma sak ännu en gång. Vänta tills de vrålar så att gapen syns och led in drycken. Men denna gång så kommer de att falla ihop efter att du har berusat dem en gång.

Slå bort all livskraft ur deras livsmätare, så att de dör för gott! Se till att du har beväpnat dig med det mest effektiva vapnet, men målartekniker går även bra det också. Men då så rekommenderar jag Power Slashes, för de tar mycket skada, och snabbt går det med tanke på att huvudena vaknar upp igen. När alla huvuden är ute är bossen besegrad! Eller, nästan iallefall. Susano och de andra kommer på att under Nagis strid med Orochi så var det fullmåne. Så rita dit en måne på himlen. Susanos svärd kommer då att transformeras om till ett Gudasvärd. Nu ska du bara hjälpa honom med att hugga av alla åtta huvuden när ögonblicket kommer. Måla igen bara streck över huvudena, så löser det sig. Den legendariske besten, Orochi, som förhäxade landet, har ännu en gång besegrats!

#4. Blight
=========
Det är denna boss, den gasgiftiga samurajen Blight, som står bakom all den giftiga dimman i Sei-an City. Men inte så länge till! Blights ”livskraft” kommer ifrån hans magiska svärd, Goldnail. Den som lyser blått. Den är den som vi ska fokusera oss mest på.
 
Blight kommer att börja med att utöva några av sina attacker, såsom att snabbt hugga till dig med sitt svärd. Undvik hans attacker så bra som du kan och försök inte själv att anfalla tillbaks. Inga av dina attacker eller målartekniker fungerar. Än så länge. En attack som du däremot ska hålla koll på är när Blight laddar upp för en attack så alla hans övriga svärd flyger upp i luften och cirkulerar kring honom. Du kommer då bland de svävande svärden se hans magiska blå svärd. Slå på det med ett skak ifrån Wii-remoten eller använd en Power Slash. Träffade du hans Goldnail så kommer det att hoppa i väg från resten av gruppen av svärd. Nu har du din chans. Nu kan du slå på svärdet så att Blight förlorar liv. Kom bara ihåg att använda din nya målarteknik, slow-motion effekten. Alltså, genom att måla två raka sträck, en ovanför och en nedanför. Detta ger dig lite mer tid till att puckla på svärdet. Så småningom kommer det att hoppa tillbaks in i gruppen, och Blight kommer att härda runt som innan. Undvik hans attacker igen och upprepa samma taktik med svärdgruppen sedan. Då blir det lätt som en plätt!

#5. Ninetails
===========
Härskaren utmed Ryoshima Coast, Ninetails, står nu framför dig. En räv med nio svansar, och det är dem svansarna som ger honom hans ”kraft”.

Börja med att springa runt honom, i alla fall på ett bra avstånd.  Inga av dina attacker fungerar på honom, än så länge. Undvik honom till varje pris, för han är riktigt snabb. Ännu snabbare blir han när han förbereder en attack mot dig, genom att stångas emot dig med fart. Men det är ingen fara. Måla bara två stycken streck så att slow-motion tekniken utgörs. Då kan du smidigt och enkelt undvika denna attack. Du känner igen den med det blåa skenet som han kommer emot dig med. Hursomhelst, till slut kommer han att dra upp sitt mäktiga svärd som han har på ryggen. Nu har du chansen att attackera honom. Kommer du ihåg din nya blixtteknik som du fick? Den kommer nu till användning. När han laddar upp för sin attack med sitt svärd så måla en linje ifrån något av de blixtrande molnen på himlen, till hans svärd, som faktiskt är en åskledare. Ninetails kommer då att bli paralyserad, och ifrån varje svans som han har, kommer döda själar nu att anfalla dig. De här själarna är källan till Ninetails kraft, så de måste förgöras, en efter en. Totalt nio stycken då, eftersom han har nio svansar. De kommer även att vara ute efter dig med deras karatepinnar. Undvik helst att ta emot slag ifrån dem. Det tar oerhört mycket skada, och då måste du läka dig själv hela tiden. Men alla möjliga målartekniker fungerar på dem, så använd dem och ditt förnuft så kommer det att gå bra. Själarna kommer efter ett tag förvandlas till svansar igen, då är Ninetails tillbaks. Han har ytterligare två attacker på lager, akta dig för dem också. Till slut kommer han att dra upp sitt svärd igen. Då vet du vad du ska göra. Dra en linje ifrån ett moln till hans svärd, om du glömde bort det. Själarna kommer att dyka upp igen, fortsätt så här tills alla själarna är döda. När det är gjort så kommer Ninetails att förlora alla sina nio vackra svansar, och visa sin rätta form. Vilket är en stor, vanlig brun räv, med sitt svärd kvar. Nu så kan du äntligen ge själva bossen skada. Nu så kommer dina vanliga attacker kunna ta skada på honom. Använd dem, men han kommer som innan att ta fram sitt svärd. Några moln har nu försvunnit på himlen, men leta upp någon i närheten och måla en linje till hans svärd. Det kommer att ge mest skada. Vid vissa tillfällen kan han snubbla och bli grå. Då fungerar dina målartekniker på honom så länge han är grå. Han är grå i cirka tre sekunder, det bästa att göra är Cherry Bombs och Power Slashes. När hans livsmätare är slut, är det även slut på honom!

#6. Oki
=======
Främlingen som du nyss stötte på inne i den varma stugan, visas vara en mini-boss, eller boss. Först och främst fungerar bara din slow-motion teknik mot honom. Använd den väl och se upp för Okis hårda slag som tar väldigt mycket liv. Denne boss har också iskrafter, vilket gör att han kan frysa ner dig till en isbit om han får en fullträff med sitt svärd, respektive istapps-attacken. Har du lärt dig att undvika attacker genom att skaka Nunhukern, så skaka på! Vanliga attacker fungerar. Håll dig alltså borta från honom så bra som möjligt (liv kan vara väldigt nödvändigt att ha i denna strid).

När du har slagit ner honom första gången är det inte slut än. Han kommer att transformera om sig till en varg med ny livsmätare och farliga attacker. De flesta attackerna är dem som han hade när han var en vanlig människa, men en del nya finns det. Han kan vid vissa tillfällen kopiera sig till flera spöken. Ta ut dem innan de tar ut dig. Även som varg kan han frysa ner dig till en isbit. Som mot människoformen behöver du bara leda ett utmålat streck ifrån en av de tre eldarna omkring er, mot dig som isbit. Nu när Oki också är varg är han dubbelt så snabb, så akta dig. Använd mycket slow-motion igen, och om du ser han lysa blå, så led eld mot honom. Annars kommer du inte kunna göra någon skada på honom med dina vanliga attacker under den tid han lyser. Vid vissa tillfällen, om du har slagit honom mycket, kan han bli förvirrad och kroppen bli grå, både som människa och varg. Ta en Power Slash då! När du har besegrat honom i vargformen, så är det över.

#7. Orochi
==========
Åter igen Orochi, den skräckinjagande, åttahuvude-besten, fast 100 år tillbaks. Men bossen är sig fortfarande lik! Nästan allting, faktiskt. Nu har du hjälp ifrån Oki istället för Susano. Om du har glömt bort hur man gjorde mot Orochi, så kan jag ta om det igen.
Det heliga vattnet har runnit ut i ”poolerna”, och du ska leda in det i drakarnas huvuden, genom att dra streck från vattnet till deras mun. Men detta fungerar endast när de vrålar mot dig. Observera också att det är tre drakar som ska falla för att du ska komma upp till Orochis hjärta: klockan.
Vissa drakar kan man få ”reta upp” för att de ska vråla mot en. Men när du väl är uppe i Orochis hjärta så använd Power Slashes! Gör det sisådär fem gånger eller något och Orochis första form är utslagen.
Då så kommer vi till Orochis ”lättare” del. Nu ska du ännu en gång leda det heliga vattnet in i drakarnas munnar när de vrålar. Men denna gång måste varje drake tas ut. För de har alla var för sig försörjt sig med en egen livsmätare. Så få dem fulla av det heliga vattnet, och under tiden de är förvirrade så har du din chans. Nu kan du ta på deras liv. Alla dina tekniker fungerar även på dem. Jag rekommenderar att du tar något av dina vapnen med ”Beads”, som kan få in många träffar, och att du gör Power Slashes. Med vapnen menar jag att du ska byta din utrustning på paus-menyn. Nåja, tänk på att alla drakarna har sitt egna element och olika attacker. Så var försiktig! Även fallande eldbollar kommer ner från skyn mot marken. Akta dem med. Men varje drake måste besegras. Och när det är gjort… Så har du återigen besegrat Orochi! Denna gång 100 år tillbaka! Grattis! Eller åtminstone Nagi, som dyker upp efter att alla drakarna har blivit nerslagna av dig, och tar kraften ifrån molnen till hans svärd och avslutar Orochi. En gång för alla! Glöm heller inte bort att hjälpa till Nagi att hugga av huvudena med hjälp av Power Slashes.

#8. Nechku
==========
En av demonerna som frös ner hela de norra delarna av Nippon. Och titta vem som gör besök: Amaterasu för 100 år sedan! Ni två kommer att samarbeta under striden, och det kommer att bli en enkel en kan man ju säga.
Den gamla ugglan har tre attacker: attackera med kroppen, skjuta bollar och istappar mot dig. Bollarna kan få honom att bli förvirrad om du skjuter tillbaks dem med Power Slashes. Han kommer då att bli snurrig och falla ner till marken, då fungerar alla sorters målartekniker mot honom. Men det är mestadels den andre Amaterasu som kommer att göra jobbet med sina attacker. Men om du stannar upp skärmen genom att trycka skärmen genom att trycka på B-knappen, alltså för att rita ut en teknik, kan skärmen visa vilka tekniker du ska göra mot Nechku när han anfaller med sina attacker. Det kan vara till exempel att rita ut en bomb eller en vind. Meningen med det här är att om du gör de tekniker som skärmen visar, kommer den andre Amaterasu att anfalla Nechku med allt mera kraftfullare attacker än dina. Och vips! Så är boss nummer åtta besegrad. Enkelt.

#9. Lechku & Nechku
==================
Demonerna återvänder, men denna gång tillsammans.
Lechku och Nechku är precis som den första gången du mötte en av dem. De har samma attacker plus ett par nya. Denna gång kan de plocka upp dig i luften med deras klor, bli tornados, snabba upp tiden och till och med stanna allting förutom dem själva. När de snabbar upp tiden ska du bara göra din Slow-motion teknik och sedan slå tillbaks. När de däremot stänger ner allt, förutom dem själva, räcker det med att du gör en Power Slash mot den fågeln som rör sig mot dig.
Men nu till hur du kan skada dem. Jo, de kommer att under vissa tillfällen ta upp olika föremål ur deras hattar, som de sådan håller ovanför huvudena. Nechku kommer att hålla upp en åskledare eller en kott-bomb. Bägge av dessa kan få honom förvirrad. Ifall han håller uppe åskledaren ska du dra ett streck ifrån åskmolnen uppe på himlen till åskledaren. Håller han uppe sin kotte som är en bomb ska du göra en Power Slash på den. Observera att kotten kan kastas iväg. Lechku, kan man också få förvirrad på två olika sätt. Han kommer att ibland ta upp en bomb ur sin hatt. En vanlig en. Men det finns ingen eld under striden för att tända på stubinen till bomben. Därför måste du växla vapen till något med eld att göra. Jag rekommenderar Solar Flare.

Det andra sättet är att slå tillbaks de bollar som han skjuter ut med hjälp av Power Slashes. Men Lechku har en till sak som han kan plocka fram, nämligen en växt. Måla en rund ring runt den för att den ska öppna sig ploppa ur liv. Men när demonerna är förvirrade har du din chans. Oki kommer att springa fram till dig och ”förvandla” sig till en pilbåge. Håll då inne C-knappen och backa bakåt lite, och släpp. Oki kommer att flyga upp mot fågeln och riva honom. Gör då en Power Slash för att få ner dem på marken. Nu kan du börja ta skada. Allt fungerar, men gör helst vanliga slag till att börja med. Sedan en bomb och avsluta med en Power Slash. Gör du en till Power Slash flyger de upp igen. Håll på så här tills vardera av demonernas livsmätare är ute.

#10. Yami
==========
Den slutgiltige bossen står framför dig. Har du vad som krävs för att avsluta honom och rädda Nippon?

Del 1:
Yami är en rullande boll som enkelt kan rulla över dig. Han har huvudsakligen tre attacker: sågklingor, laservapen och en hammare. Börja med att slå på honom. Har du något kraftfullt föremål som tar mycket liv på en, så använd den. Yami kommer att göra en massa hål i platån som ni står på. Jag varnar dig! Låt honom inte göra färdigt så många hål som det går. Han kan enkelt sväva över dem, men inte du… Så slå på honom så mycket som möjligt. Eftersom dina målartekniker är absorberade av honom får du ta det lugnt och försiktigt så här i början. Men efter att du har tagit en del av hans liv kommer dina tekniker en efter en alla falla tillbaks i din hand. Den första du kommer är dina vapen, den andra målarförmågan och så vidare. När hans mätare är slut för hans liv, är del 1 avverkad.

Del 2:
Yami kommer nu att ta en ny skepnad och bli en grön bollform istället. Fortsätt att slå honom med vanliga attacker. Den nya skiftningen gör att Yami kan dela upp sig i flera olika delar och till och med kasta dem mot dig som frisbees. Se upp för dem. Har du märkt allt vatten omkring dig? Det kommer till användning senare. Men slå så mycket på honom tills du får tillbaks en ny målarteknik – Cherry Bombs, är det då som står på tur. Använd bomberna väl och fortsätt se upp för hans kastande delar. Det kan hända ibland att han kan låta sina avhuggna plattformsbitar stå stilla och bilda en slags trappa. Om du hoppar snabbt uppför den kan du komma in till själva Yami och slå honom ännu mera. Slagen tar då mer liv. Den nästa tekniken du kommer att få tillbaks är Waterspout. Det första som Yami kommer då att göra är att bli till eld. Använd din senaste återhämtade teknik och måla en ledning ifrån vattnet runt platån på Yami. Han kommer då att bli förvirrad. Nu har du chansen att slå honom extra. Använd Cherry Bombs igen för att få honom till plattformsdelarna igen. Den sjätte tekniken du får tillbaks är Crescent. Den kommer inte till användning än. Om Yami förresten delar upp sig i olika delar och en av dem brinner, så släck ner den delen då. Han kommer på det sättet att bli förvirrad. När den andre livsmätare är slut är del 2 också det.

Del 3:
Den tredje delen består utav att Yami nu är blå. Han kan även nu byta skepnad till en spelmaskin med fyra olika slott i markörerna: eld, is, blixt och skjutande bollar. Det är endast de skjutande bollarna som kan skada honom här. Så för att få stopp på markörerna måste du slå dem med Power Slashes. Får du t.ex. eld, blixt och skjutande bollar kommer han att göra dem i ordning från först till sist. Men det finns även en till sak att få ner honom på. Ifall du får jackpot, tre i rad, så kommer han att ge dig tekniker tillbaks. Den första är din stormteknik som kommer i hands ifall du har fått många eld-ikoner så att hela plattformen nästan brinner. Den andra (eller åttonde) av alla totala tekniker är Inferno, som du kan smälta ner is med på platån. Elden finns runtom platån precis som vattnet i del 2 gjorde. Den tredje tekniken i denna del är din Slow-motion teknik. Den måste du använda vid markörerna till spelmaskinen från och med nu. Det har kommit till en del nya ikoner i slotten, men dem du helst ska satsa på, eller måste, är fiende-ikonen så att du kan slå tillbaks de skjutande bollarna. Håll på så här framöver till hans tredje livsmätare är slut.

Del 4:
Nu är Yami i sin blixtform och han har nu ben och armar! Undvik hans attacker så gott som det går, de tar mycket liv! Men hans raketer som han skickar ut är början på hans fall. Slå tillbaka dem med Power Slashes, det kommer att ta ytterst lite på honom, men det är något i alla fall. Den andra saken du kan göra, vilket jag totalt rekommenderar dig till, är att måla ut bomber och smälla dem på honom. Då blir han förvirrad och vanliga attacker kommer att fungera. Håll på så tills han ger tillbaks en ny målarteknik – Catwalk. Den kan du använda till att klättra uppför pelarna med katterna nedanför runt platån. Har du glömt hur man använder Catwalk-tekniken så är det bara till att måla ett streck ifrån kattstatyn och rakt uppåt. Uppe på pelarna finns det skattkistor med föremål inuti. Men nu så är det är det bäst att göra Power Slashes i öppningen till den riktiga Yami. Gör tre stycken för att få honom på fall och använd valfri attack. Lägg märke till att visiret kan vara nerfällt från och med nu. Håll på med detta tills han ger dig nästa teknik – Thunderstorm. Då så underlättar det en hel del. Yami kan då ta upp sina åskledare ur sina händer, rita då streck mellan åskmolnen till ledarna. Sedan är det fritt fram att slå på Yami som faller ut ur rustningen tills nästa teknik återges. Det är den sista tekniken, nämligen Blizzard. Nu så kan du antingen fortsätta att skada Yami med åskledarna och allt, eller så kan du frysa ner honom när visiret fälls upp med hjälp av isblåsten i bägarna kring platån, till Yamis riktiga form. Då kan du smidigt och enkelt slå honom på visiret när han har frusit till is och skada honom som innan, när han är nere. Gör precis som du vill härifrån. Raketerna fungerar också.

Del 5:
Det enda jag kan säga här är att rita upp en sol, slå på den riktiga Yami, ändå så om han ligger i handflatan på den femtes form, och rita upp en ny sol när mörkret faller in igen. Just det ja, undvik alla attackerna och se till att avsluta den där studsande saken en gång för alla!

===========

När den femte delen av Yami är besegrad är spelet avklarat och landet Nippon räddat. Gratulerar!

Fusket har betyget 6.67 (2 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.