Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











No More Heroes

Nintendo Wii
No More Heroes
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    14 mars 2008
  • Utvecklare
    Grasshopper Manufacture
  • Antal ägare
    11
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 28/03 -08 06:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Travis Touchdown är en vanlig förlorare i staden Santa Destroy. En förlorare som älskar japanska TV-serier, pro-wrestling, lönnmöderi och tjejer, men han kan aldrig prata med dem.
En dag på baren Death Match Bar så stöter Travis på den heta bruden Sylvia Christel som jobbar för det amerikanska lönnmördare-företaget. Full som Travis är så poppar det ut massor av ord hur hans liv suger. Sylvia hör på och säger att hon kan hjälpa honom med att förbättra det. Samma dag anordnades en match, lönnmördare mot lönnmördare, rank 11 i Amerika, Drifter var hans namn. Travis, som stod och väntade på honom fällde ut sitt lasersvärd som han har köpt på en auktion på eBay.

Striden var tuff men Travis vann, han blev då officiellt rank 11 på listan. Så nu så jagar han toppen av listan, och det är med din och Wii-remotens hjälp han behöver för att nå rank 1!

Vad jag tycker om spelet
Spelet är faktiskt väldigt coolt. Som du förstår så tar man sig vidare ifrån rank till rank. Beredd på möta en motståndare hela tiden. Inför varje rank-fight så måste en summa pengar betalas. För att kunna betala denna summa måste du tjäna ihop dina egna pengar. Det kan du bland annat göra hos K-Entertainment, som är ett lönnmardar-företag, eller hos Job Center där du får tanka bilar, rädda katter, klippa gräs med mycket mer!


Spelet är fritt, precis som i Grand Theft Auto. När jag tänker efter så är det här en blandning mellan Grand Theft Auto och Killer 7, som släpptes till GameCube (det är ju trots allt samma utvecklare bakom Killer 7 och No More Heroes).
Men du kan även göra massor av annat i staden som att köra runt med din okontrollerade motorcykel, köpa kläder eller video-filmer, träna upp dig inför nästa rank eller leta efter bollar i staden till en fyllkaja!
Stridssystemet är helt klart det roligaste i spelet och det första du får göra är att lära dig kontrollen. Genom att trycka på A-knappen slår Travis med sitt svärd. Du låser siktet på fienden med Z-knappen, och det finns massor av wrestlinggrepp som Travis kommer att lära sig under spelets gång. Du avslutar de flesta fiendernas liv genom att skära av dem på mitten. Då kommer en anvisning upp på skärmen som visar vilket håll du snabbt ska svinga Wii-remoten åt för att klyva honom på mitten. Sedan så är bossarna ren kärlek. Det är också en av de roligaste sakerna i spelet, att få möta bossarna. Det finns så många olika personligheter och det är alltid en bana sprängfullt med fiender innan du möter bossar. Bossarna är ej för svåra eller för lätta, de är i perfekt form, faktiskt!


Det är riktigt coola actionscener i spelet, och de kunde ha blivit mycket bättre om grafiken hade varit mer finslipad...
Det är ju inte lite Star Wars-aktigt, heller. Här hittar vi massor av olika svärd att köpa, gubbar ifrån Star Wars-filmerna och till och med rank-listan går sedan in i hyperfart när man har kollat klart på den, precis som i Star Wars.
Travis Touchdown är inte världens största nolla. Nej, han har faktiskt ett eget rum på ett motell som heter "No More Heroes". Här kan du kolla på TV, byta kläder, mata din katt och spara spelet genom att göra dina behov på toaletten.

Något som kanske är lite upprepande är att jämt när en boss har blivit avklarad och när man är på motellet så lyssnar jämt Travis av sin telefonsvarare. Det är alltid samma personer som snackar om likadana saker som innan. Och sedan så vill man inte hela tiden lyssna på Sylvia precis innan en bosstrid genom att sätta Wii-remoten mot örat för att höra vad hon säger, när hon ringer...

Spelets story verkar helt knasig och dålig ibörjan, men jag lovar dig. I slutet så kommer dramatiken fram!

Betyg till spelet
Grafik: Så bra men ändå så dåligt... dimman ifrån N64 börjar se solsken igen...

Spelkänsla: Underbart härlig. Det känns verkligen som om det är du som är lönnmördaren. Wii-remoten håller sitt ryckte om att vara känselaktig och samtidigt hittar den sin plats hos alla hardcore-gamers! 9:a!

Ljud: Rösterna, musiken och ljudeffekterna är mycket bra! Som sagt så ringer Sylvia innan alla bossar, och då så får du lyssna på vad hon säger genom att sätta örat jämte Wii-remoten!

Hållbarhet: Grasshopper Manufacture har verkligen fått till det med hållbarheten. Hela Santa Destroy i dina händer och massor av sätt att tjäna pengar på. Sedan så använder sig de av en av de bästa idéerna någonsin till spelvärldens hållbarhet. De låter dig behålla dina gamla saker ifall du har klarat spelet på den lättaste svårighetsgraden och låter dig samla nya saker i den högre svårighetsgraden. Det här gör att fiender och bossar kommer att hålla en nivå som alla spelare kan hantera. Mycket smart!


+ Grym spelkänsla, man kan klyva fiender på mitten, massor av saker att göra, fantastiska bossar!

- Tråkig stad, dålig kontroll på motorcykeln, den suddiga grafiken ifrån N64 börjar återfå liv...

Totalbetyg: 8 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9