Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

New Super Mario Bros. Wii

Nintendo Wii
New Super Mario Bros. Wii
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  20 november 2009
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  125
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 9.2

Speltest av MartinMilk

Inskickad av MartinMilk den 19/10 -10 16:55

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med att prinsessan Peach firar sin födelsedag med en stor tårta. Mario Luigi och två Toads firar med Peach. Men helt plötsligt så hoppar det ut onda varelser ur tårtan och kidnappar Peach och sedan hoppar dom på ett flygande skepp. Mario och vännerna försöker springa efter och det är då äventyret börjar.

New Super Mario Bros. Wii är en remake av det gamla NES spelet Super Mario Bros. Men igentligen så kan man tycka att det är mer en remake av DS spelet som har samma namn fast spelet kom då ut till Nintendo DS. Spelet är ett 2D plattforms spel som går ut på att man ska försöka klara banan utan att tiden rinner ut. Detta är ett simeplt uppdrag och ganska lätt så för er som är lite mer hardcore och vill ha en ännu svårare utmaning kan du försöka samla på alla små extra saker som finns på banorna.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är riktigt kul. Och jag blev faktiskt lite chockad över svårighetsgraden i spelet. Det var mycket svårare än vad det flesta Mario spelen brukar vara vilket inte var något negativt i mina ögon. Men ibland så kan det bli sådär bitande svårt så man vill bara kasta ner wii remoten i marken och skrika. Banorna är hyffsat långa och väldigt kreativa. Men spelet har sina brister. Till exempel Yoshi. Det är på tok för få banor där man kan spela som Yoshi och det är en riktig besvikelse eftersom att Yoshi är en riktigt söt och rolig karaktär att spela som. En annan bristning är att grafiken är inte så värst uppdaterad från DS spelet. Detta är ungefär som en stationär version av DS spelet. Det är heller inget online i spelet vilket suger rent ut sagt. Men man kan spela upp till 4a spelare på samma system men det är för det mesta bara frustrerande.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är inte så väldigt ändrad ifrån DS versionen. Vissst så är den inte lika pixlig och allt det men själva designen är den samma. Designen är inte dålig, men den börjar kännas lite gammal.

Spelkänsla: Jag tycker att Mario känns en aning seg att spela som och kontrollen känns en aning ojämn och då blir det svårt att få en helt okej spelkänsla.

Ljud: Ljudet är riktigt fint och Mario aktigt. Inget att klaga på alls.

Hållbarhet: Spelet är rätt så långt men efter man har klarat spelet så vet jag inte om man blev så sugen på att spela det igen men man vill köra klart spelet helt klart.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 6