Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMetroid Prime 3: Corruption

Nintendo Wii
Metroid Prime 3: Corruption
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  26 oktober 2007
 • Utvecklare
  Retro Studios
 • Antal ägare
  87
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.7 9

Speltest av Petti

Inskickad av Petti den 12/12 -07 09:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Story: Du börjar i ditt skepp då du har blivit ankallad att komma till G.F.S Olympus, ett stort rymdskepp. När du kommer dit så ber General Dane dig om ett uppdrag, rymdpiraterna har attackerat Norion och det blr ditt uppdrag att få bort dem, till sammans med 3 andra "hunters". Genom att göra det måste du aktivera tre saker. Men när det uppdraget är avklarat så upptäcker skeppets aurora unit (det mostsvarar ungefär en människas hjärna) att två nära planeter blivit attackerade av materiat phazon, och den håller på att sprida sig och förstöra glaxen.
Vad man gör: Metroid Prime serien är en shooters serie. Alltså man är ute i rymden och skjuter rymdvarelser. Samus som är spelets huvudperson har massor utav olika vapnen som att rulla ihop sig till en boll, skjuta missiler samt många fler. Man möter bossar och ska ibland göra andra saker för att få tillgång till fler vapen. Spelets mål är att på något sätt få bort phazonen från planeterna men det är mer än bara det.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är den näst bästa Metroid Prime spelet, men då har jag inte testat Metroid Prime Hunters eller Pinball. Spelet har bra grafik, ljud och kontrollen är bra (när den sitter). Spelets största fel är att det nog är lite kort. Men det kanske bara är jag som är kräsen och inte tycker att 15 timmar är tillräckligt... Det finns mycket att läsa om, om man är intresserad av varelserna (fienderna) samt vad som hänt med de olika planeterna. Det finns ganska många saker att göra när äventyret är avklarat. Spelet är det tredje bästa Wii spelet än så länge (efter Zelda TP och Super Mario Galaxy).

Betyg till spelet
Grafik: 9! Spelet är nog det snyggaste Wii spelet än så länge. Specialeffekterna är bra gjorda, lika så världsdesignen samt varelse designen. Bossarna är coola men är det inte lite väl många robotbossar? Viss det har inget med grafiken att göra men ändå...
Spelkänsla: 8! Det tar ett litet tag att bli van med den men när man vant sig så är den jätteskön. Enda problemet är att det krånglar när jag ska fdra bak en sak från väggen, men det kanske har mer med mig att göra...
Ljud: 9! En del platser har musikstycken och dem brukar oftast vara passande och en del ställen har bara ljudeffekter. Ljudeffekterna är riktigt bra och rösterna också. Man kan till och med köpa vissa låtar så man kan lyssna på dem när man vill.
Hållbarhet: 8! Lite kort men det finns mycket att göra när man klarat det. Återspelnings värdet är också väldigt högt när man kan få olika slags mynt att köpa saker med när man gör en ny fil på en annan svårhetsgrad. Det finns 3 olika svårhetsgrader, den första är medelsvår och den svåraste bjuder på riktig utmanning.
Totalt: 9! Spelet är bra på alla punkter men den största bristen är att det är lite för kort. Men annars så rekommenderar jag spelet till alla scine-fiction fantaster samt till alla Nintendo älskare och många andra njuter säkert också av det.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8